Als je – net als ik – van de Oosterse keuken houdt, dan moet je zeker een keer aan de slag met bimi! Je hebt deze mooie lange stronkjes vast al eens zien liggen tussen de groenten en ik vind ze ideaal voor roerbakgerechten. Bimi is een kruising tussen broccoli en Chinese kool en smaakt mild zoet. Dat gaat perfect samen met de pittige Oosterse zalm die ik vandaag op tafel zet. Daar hou ik van, makkelijke maaltijden boordevol smaak en waar je niet lang voor in de keuken hoeft te staan. Goed idee voor deze fastfood friday?!
Ik kan niet wachten om straks in mijn nieuwe keuken te koken! Ik krijg een hele grote wokbrander en dan zal ik vast nog veel vaker roerbakken. Daar is bimi ook heel geschikt voor. De stronkjes kunnen zo in de pan, je hoeft er niets vanaf te snijden. Een win-win want zo blijven én de smaak én de voedingsstoffen behouden. En laat bimi daar nou net super goed wegkomen, want deze groente is al zo voedzaam!
Oosterse zalm
Voor de rest liet ik in dit recept van Oosterse zalm met bimi en zoete aardappel de oven het werk doen. Ik heb het zo druk deze weken dat ik het niet erg vind om mijn handen tijdens het koken vrij te hebben. De oven gaart de zoete aardappel en de zalm, en de bimi roerbak je vlak voor het serveren even. Zo staat er binnen 20 minuten een heel voedzaam maaltje op tafel en kun je het weekend goed beginnen!
Nodig
- Braadslede
Ingrediënten
- 200 gram zalmfilet
- 200 gram bimi
- 2 zoete aardappels
- 1 courgette
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1/2 rode peper
- 1 limoen
- 1,5 eetlepel ketjap
- 1 theelepel sambal
- snuf peper
- snuf zout
- olijfolie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Borstel de zoete aardappels schoon en snij ze in partjes. Leg deze in de braadslede (niet over elkaar heen) en druppel hier wat olie overheen. Bestrooi met peper en zout en schuif de zoete aardappels voor 10 minuten de oven in.
- Maak de Oosterse marinade voor de zalm klaar door de het sap van 1 limoen te mengen met de ketjap en sambal. Bestrijk hier de zalmfilets mee en laat 10 minuten intrekken. Bestrijk de zalm dan een tweede keer met de marinade.
- Haal na 10 – 15 minuten de zoete aardappel kort uit de oven en maak plek voor de zalm. Leg de zalmfilets tussen de zoete aardappel en schuif de braadslede nu nog weer 10 minuten de warme oven in.
- Schil en snipper ondertussen de ui. Snij de rode peper en maak de knoflook schoon. Gebruik een spiraalsnijder om van de courgette noedels te maken. Heb je geen spiraalsnijder, snij dan de courgette in fijne reepjes.
- Verwarm een druppel olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook uit boven de pan.
- Doe de stronkjes bimi in de pan en roerbak deze zo’n 5 minuten. Ik hou ervan als de bimi nog een beetje bite heeft. Daarom blancheer ik de stronkjes niet van tevoren.
- Voeg als laatste de courgette noedels toe en bak nog 1 minuut mee. Serveer de roerbak bimi en courgette met de Oosterse zalm uit de oven. Enjoy en fijn weekend!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor Oosterse zalm met bimi en zoete aardappel? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
Deze blogpost betreft een samenwerking met Coregeo. Lees hier mijn disclaimer.