Oosterse varkenshaas, gemarineerde varkenshaas medaillons voor in de gourmet pannetjes. Vandaag weer een makkelijk Oosters gourmet recept en deze keer licht pittige varkenshaasjes in een Japanse miso marinade. Miso is een Japanse smaakmaker en smaakt zowel zout en hartig als een beetje zoet. Echt heerlijk om vlees in te marineren en om zo net even wat anders op tafel te zetten.
We gaan weer met z’n allen aan het gourmetten deze Kerst en om je te inspireren de kant-en-klare gourmet pakketten uit de supermarkt lekker te laten liggen, deel ik deze week nog een aantal makkelijke Oosterse gourmet recepten met je. Door zelf de marinade te maken voor je vlees en vis, zet je verrassende gerechtjes op tafel waar iedereen van kan smullen!
Oosterse varkenshaas – gourmet recept
Gourmetten, wij doen dit echt regelmatig met de feestdagen…. Met z’n allen aan een lange tafel, heel veel bakjes en schaaltjes met vlees, vis en groenten op tafel. Het voordeel is dat niemand van tevoren lang in de keuken hoeft te staan en dat je tijdens het diner gezellig met z’n allen bezig bent. Ik ga de komende dagen tot aan de Kerst nog wat heerlijke luxe Aziatische gourmet recepten met je delen.
Eerder deelde ik al het gourmet recept voor Oosterse zalm, En ook de Oosterse kip spiesjes en knoflook garnalen en Indische hamburgers staan inmiddels online. En hierbij dan een varkenshaas gourmet recept met Oosterse smaakmakers. Ik gebruik voor de marinade van de varkenshaas Japanse miso pasta, een licht zoutige, hartige kruidenpasta die ontzettend smaakvol is!
Miso pasta kun je bij de supermarkt kopen, maar je zit zeker goed als je naar een Aziatische supermarkt of toko gaat. De Japanners duiden de smaak van miso aan met ‘umami, een diepe intense ‘hartige’ smaak met zoute ondertoon. En tegelijkertijd proef je ook een zoetje in deze smaakmaker. Ik vind het te gek om hier vlees in te marineren.
De Oosterse varkenshaas kun je al van tevoren marineren en zeker een dag of 2 afgedekt in de koelkast bewaren. Dat is natuurlijk ideaal als je wat voorbereidingen wilt treffen en niet last minute nog de keuken in wilt duiken. Zet bij het gourmetten nog wat Oosterse bijgerechten op tafel, zoals wat roerbakgroenten, taugé, verschillende kroepoek en cassave chipjes en natuurlijk zelfgemaakte satésaus en homemade chilisaus.
Meer Oosterse gourmet recepten:
- Indische hamburgers
- Oosterse kip spiesjes
- Chinese kool salade met pindadressing
- Atjar ketimoen – zoetzure komkommer
- Kip Teriyaki marinade
- Oosterse marinade voor kip
- Knoflook garnalen
- Oosterse zalm
Nodig
Ingrediënten
- 300 gram varkenshaas
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels miso pasta
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 eetlepel sojasaus
- ½ limoen
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel honing
- 3 takjes verse koriander
Bereiden
- Roer in een schaal de miso pasta los met de olijfolie, rijstazijn, sojasaus en het sap van ½ limoen. Voeg hier een eetlepel honing aan toe en pers een teentje knoflook uit bij deze marinade.
- Hak de koriander fijn en voeg toe aan de Japanse marinade.
- Snij de varkenshaas in plakjes van zo'n 1½ cm dik. Leg de plakjes varkenshaas in de marinade en laat deze zeker een uurtje staan. Langer mag uiteraard ook, je kunt dit gerecht al een dag van tevoren klaar maken.
- Verwarm wat olie in het gourmet pannetje en bak de Japanse varkenshaas hier in gaar.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit gourmet recept voor Oosterse varkenshaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.