Het grote verjaardagsweekend 2020 zit er weer op. Wat een feest was het weer, 2 verjaardagen 2 dagen na elkaar. De voorbereidingen voor deze gezelligheid begonnen vorige week al en we eindigden pas na het weekend met feestvieren. Ik kan dus met recht zeggen dat we het goed hebben gevierd. Vooral Lise is echt mega verwend voor haar 8e verjaardag en glundert nog na. Als kers op de verjaardagstaart gingen we afgelopen maandag nog een dagje naar de Efteling toe en nu is het echt wel klaar hoor. Over naar de orde van de dag, weer normale maaltijden op tafel en nog een klein beetje in de structuur van alledag komen. Deze Oosterse roerbak kip en broccoli is zo’n heel fijn maaltje voor doordeweekse drukke dagen.
Elk jaar weer overvalt het me een beetje…. 2 verjaardagen in 2 dagen tijd, dat is toch een week lang drukte. Met voorbereidingen, cadeautjes, boodschappen, zorgen dat het huis een beetje aan kant is voor de visite. De feestdagen zelf natuurlijk. En dan nog de nabereidingen.
We hebben weer een heerlijke feestweek achter de rug met als afsluiter nog een bezoek aan de Efteling én een ritje in de Baron voor de net-groot-genoege 8 jarige. Wat vond ze het gaaf in de achtbaan, wat is ze ook ontzettend verwend voor haar verjaardag, het was weer groot feest. Het kleine grote meisje is inmiddels wel gesloopt van alle festiviteiten. Gelukkig is het al bijna zomervakantie….
Nog 1,5 week en dan staat de vakantie voor de deur. Ook nog een drukke 1,5 week, want ik ben bezig met mijn zomerrooster uit te werken. Zoals elk jaar doe ik het in deze weken dan wat rustiger aan, jullie vieren ten slotte ook vakantie. Er zullen zeker nieuwe recepten online verschijnen maar ik ben nog even aan het puzzelen hoe ik het in ga vullen.
Tot die tijd – en tijdens de vakantie natuurlijk ook – moet er natuurlijk ook gewoon gegeten worden. En ik heb een heel makkelijk recept voor Oosterse roerbak kip en broccoli voor je. Dit gerecht maak je makkelijk klaar in 1 pan en kun je als complete maaltijd eten of je serveert er nog rijst of noedels bij. Kan niet mislukken, dus ideaal voor drukke doordeweekse dagen.
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet
- 1 broccoli
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 rode peper
- 1 theelepel Chinese five spice kruidenmix
- 1 theelepel komijn
- 3 a 4 eetlepels sesamolie
- 100 ml kippenbouillon
Voor de saus:
- 1 eetlepel oestersaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels azijn
- 100 ml water
- 1 a 2 theelepels maizena
Bereiden
- Snij de kipfilet in kleine blokjes. Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper fijn, verwijder eventueel de zaadjes als je niet van al te pittig houdt.
- Verwarm wat olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de rode peper toe. Doe ook de kipfilet in de pan, voeg de Chinese 5 spices mix en de komijn toe en bak in zo’n 3 a 4 minuten goudbruin. Schep de kip uit de pan en zet even apart.
- Snij intussen de roosjes broccoli van de stronk en snij in kleinere stukjes. Zorg dat alle roosjes ongeveer even groot zijn. In de pan waarin je net de kip hebt gebakken, voeg je nog een klein beetje olie toe en bak je de broccoli roosjes eerst kort aan. Voeg daarna de kippenbouillon toe, zet het vuur zacht en laat de roosjes zo’n 5 minuten zachtjes stoven, tot ze beetgaar zijn.
- Schenk de oestersaus, sojasaus, olie, honing en azijn in een kom. Roer even door.
- Schep de kip terug in de pan met broccoli en voeg de zoetzure saus toe. Meng in de kom 100 ml water met 1 a 2 tl maizena tot een glad papje en schenk dit bij de roerbak kip en broccoli. Laat de kip nog even warm worden. Je kunt nog wat sesamzaadjes toevoegen voor het serveren of zet er rijst of noedels bij op tafel.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor Oosterse roerbak kip en broccoli? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
Foto’s door Renske van Buren
2 reacties
Hi, heb een vraagje over de ingrediëntenlijst, hierop staat 300 gr broccoli en 1 broccoli. Hoort dit 300 gr kipfilet te zijn?
Oh wat goed dat je dit even aan mij meldt! Dat is een foutje, ik ga het gelijk aanpassen. Het klopt, 1 broccoli en 300 gram kipfilet! Dankjewel!!