Oooh, wat een heerlijk weertje buiten! Ik kan daar enorm van genieten, zelfs als ik gewoon binnen aan het werk ben. Kom maar door met die hele lange zomer waarop we lekker veel van de heerlijke temperaturen kunnen genieten. Vandaag ging ik nog een dagje aan de slag, zodat ik de komende dagen lekker naar het strand kan. Met dit soort warmtes heb ik nooit heel veel zin in dampende avondmaaltijden, dus ik heb de komende dagen wat maaltijdsalades op het menu gezet. En ook deze Oosterse rijstsalade met pindadressing valt in die categorie. Uiteraard kook je de rijst wel eerst, maar die koel je eerst weer af voordat je de andere ingrediënten toevoegt. Makkelijk én snel klaar!
Als die temperaturen de komende zomer echt zo sky high gaan als we mogen geloven, dan weet ik wel waar ik behoefte aan heb. Aan makkelijke recepten waar je niet al te lang voor in een warme keuken hoeft te staan. Ik ben dan echt fan van maaltijdsalades, die eet ik het liefst elke dag. Je kunt ze makkelijk op de dag al klaar maken en in de avond ben je zo klaar. Uiteraard eten we wel lekker buiten dan!
Bij maaltijdsalades denk je misschien als eerste aan een salade met pasta… maar ook rijst is daarvoor prima geschikt. Dat bewijst deze Oosterse rijstsalade maar! De rijst kook ik trouwens in kokosmelk, waardoor het een beetje plakkerig wordt, maar wel heerlijk romig en fris door de kokos.
Kijk nou toch, hier wordt je toch spontaan vrolijk van! De kleuren spatten van je bord! Bij de Oosterse rijstsalade serveerde ik trouwens sticky bloemkool en dat recept komt snel online, promised. Maar nu ga ik eerst een paar dagen enorm van het lekkere weer genieten! Jij toch ook?!
Ingrediënten
- 75 gram zilvervliesrijst
- 75 gram basmatirijst
- 400 ml kokosmelk (+ extra water)
- 50 gram wortel (juliënne gesneden)
- 1/2 komkommer
- 1 rode ui
- 2 lente ui
- 1/2 rode paprika
- 1/4 rode peper
- 2 takjes koriander
- 1 handje cashewnoten
- verse groentekiemen
- gebakken uitjes
Voor de dressing:
- 2 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 theelepel sesamolie
- 1/2 limoen
- 4 eetlepels water
Bereiden
- Doe de zilvervlies- en basmatirijst in een pan en schenk hier de kokosmelk bij. Voeg ongeveer 1 kop extra water toe en breng aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar voeg eventueel wat extra water toe. Laat de rijst droog koken en afkoelen.
- Zorg ervoor dat de wortel heel fijn gesneden is. Doe hetzelfde met de komkommer, rode ui, lente-ui, rode paprika en rode peper. Maak ze fijn en snij in kleine stukjes.
- Haal de blaadjes van de takjes koriander en snij fijn.
- Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan. Blijf hier even bij staan, je wilt niet dat ze verbranden!
- Maak de dressing van de Oosterse rijstsalade klaar door in een steelpan 2 el pindakaas te verwarmen met 2 el rijstazijn, 1 tl sesamolie, het sap van 1/2 limoen en 4 el water. Laat de pindakaas langzaam smelten en roer tot een gladde dressing.
- Doe de rijst in een grote saladeschaal en voeg hier de wortel, komkommer, rode ui, lente-ui, rode paprika, groentekiemen en rode peper aan toe. Doe ook de koriander in de schaal en de cashewnoten erbij. Hussel alle ingrediënten goed door en serveer de Oosterse rijstsalade met de pindadressing en gebakken uitjes on top.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimer
Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor Oosterse rijstsalade met pindadressing? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
Foto’s: Cooked by Renkse
5 reacties
Ik ga jouw heerlijke rijsalade maken voor vanavond! Even een vraag is dit voor 2 personen kwa hoeveelheid? Vrgr sandra
Oh, ik ben te laat zie ik… Ja, dit is zeker een recept voor 2 personen, voor iets meer zou ook nog kunnen. Het ligt er een beetje aan of het een hoofdgerecht is, of dat je de salade ergens bij serveert. Heeft het gesmaakt?
Het zou fijn zijn als ook de voedingswaarde bij het recept staan.
Dat kan ik me voorstellen, maar ik ben zelf niet zo van het voedingswaarden bijhouden 😉
En makkelijk én verrukkelijk!
Het is een blijvertje. Dus aankomende weekend weer