Als het hier over vlees gaat, dan kijk ik meestal richting Simon…. Ja natuurlijk kan ik ook wel een gehaktbal draaien, een kipfiletje aanbakken of een hamburger perfect garen. Maar ik ben uiteindelijk niet zo vlezig. Er gaat meestal wel vlees door een gerecht, maar ik hou het vaak bij de standaard soorten. Gaat het over grote stukken, een lamsbout of een rollade, dan kijk ik mijn man lief aan. En al helemaal wanneer het om bbq-en gaat. Echt, ik heb niet zoveel met het bakken en grillen op zo’n buitenvuurtje, laat mij maar gewoon een potje koken. Deze marinade voor kip is dan ook eigenlijk Simon’s recept, maar ik deel het toch met je! Want met deze eenvoudige marinade maak je straks de perfecte kipsaté! Juist… voor op de bbq!
Marinade voor kip
En dat het bbq-seizoen er weer aankomt, vind ik heerlijk hoor! Want ik eet heel graag buiten! Een frisse salade, een stukje vlees erbij, en natuurlijk een glas wijn. What else? zou George zeggen, maar die had het over koffie. Maakt niet uit, buiten eten vind ik heerlijk! Maar ik haal eigenlijk nooit kant-en-klaar vlees voor op de bbq, dat maak ik altijd zelf. Of nee, we maken dat zelf. Ik snij de kip, Simon maakt de marinade klaar. Tegenwoordig kan ik het ook zelf hoor, zo moeilijk is het niet, en daarom deel ik het ultieme recept voor een makkelijke marinade voor kip vandaag dan ook met je. Dat bbq-en laat ik verder aan de mannen over, ik zorg wel voor de wijn!
Snelle Oosterse marinade
Deze marinade is eigenlijk standaard geworden hier in huis. Eten we kip in een gerecht, dan gaat ie eerst even in dit badje. Kip is van zichzelf natuurlijk niet heel uitgesproken qua smaak, en juist daarom vind ik het leuk om er steeds een andere twist aan te geven. In een zomerse pasta zou ik deze marinade dan ook absoluut niet gebruiken, maar in alle Oosterse gerechten kom je hier prima mee uit de voeten. Dit is dus zo’n heel basic recept dat je moet onthouden, dan zul je nooit meer een flauw kippetje eten.

Nodig
- Knoflookpers
Ingrediënten
Voor 500 gram kipfilet of kippendijen
- 1 rode peper
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 limoen
- 2 theelepels komijn
- 100 ml olijfolie
- 50 ml ketjap
Bereiden
- Schil en snipper de ui, dit mag heel fijn. Verwijder de steel van de peper, snij in kwarten, verwijder de zaadjes en snij fijn. Doe de ui en de peper in het schaaltje. Pers hier de knoflook bij uit.
- Pers het sap van 1 limoen uit bij de peper en ui, en strooi hier ook de tl komijn bij. Ik hou van komijn, dus ik doe vaak wat extra....
- Schenk nu 100 ml olijfolie bij de smaakmakers en voeg ook de ketjap toe. Roer goed door.
- Ga je kipsaté maken? Dan snij je de kipfilet in blokjes en schep je deze door de Oosterse marinade. Laat gerust een uur of 2 intrekken, daar wordt de kip alleen maar lekkerder van. Vergeet niet om de satéprikkers even in water te weken voordat je de kip eraan gaat rijgen, dit voorkomt het aanbranden van de stokjes.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimer
Ga je aan de slag met dit recept voor Oosterse marinade voor kip? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
6 reacties
Lekker dit! Ik marineer kip normaal gezien nooit omdat ik daar de tijd niet voor neem, maar het is eigenlijk geen werk. Ga deze zeker onthouden!
Klinkt lekker!
Maar even een vraagje. Kan hij ook met soyasaus ipv ketjap?
Leuke site heb je. Met teveel lekkere dingen 😉
Ziet er lekker uit maar gebruik je zoete of zoute ketjap of allebij?
Ik post niet zoveel, maar wil wel even laten weten dat ik veel van je recepten maak. Sinds ik jouw recepten gebruik, ben ik van de pakjes en zakjes af… Dus bij deze bedankt!
Hoe lang kan je deze marinade bewaren?
Deze marinade is wel een dag of 2 a 3 goed te bewaren!