Extra groenten op tafel zetten…. dat schoot er bij mij de laatste weken ook wel een beetje bij in. De vakantie is wat dat betreft de periode waarin ik ook weer een beetje vergeet hoe ik het ook alweer allemaal graag op tafel zet. En dan zijn 6 weken zomervakantie best lang… De eerste weken in Italië gingen nog goed, toen aten wel heel veel groen. Daarna thuis was het vaak makkelijk, een snelle pasta of een broodje met beleg. Vorige week zat ik ook nog in Italië en daar at ik bijna volledig plantaardig. Green up! En nu thuis… met dat mooie weer… bbq aan. Ik besloot er deze Oosterse komkommersalade naast te zetten, zodat we toch nog iets aan veggies binnen kregen….
Nou vind ik een komkommer vaak maar een beetje saaie groente. En qua voedingswaarde is het volgens mij ook niet zo’n topper. Maar toch, al van vroeger, heb ik meegekregen dat het makkelijk is om wat komkommer náást de maaltijd te serveren. Wij hadden dat eigenlijk altijd wel op tafel staan. Niet in zo’n spannende variant hoor, maar toch wel lekker verfrissend!
Ik hou ervan om de frisheid van een komkommer te combineren met een beetje pit. Al eerder deelde ik het recept voor Indonesische komkommer met je, en ook die blijf ik maken. Maar bij deze Oosterse komkommersalade deed ik het nog net even anders. Ik dook mijn keukenkastje in en vond daar Thaise vissaus. Lekker ziltig, en dan in combinatie met de zoete zuurheid van het limoensap… weer een winner op tafel hoor!
Oosterse komkommersalade met pinda’s
Bijgerecht voor 4 personen
- 1 komkommer
- 1/2 rode peper
- 1 limoen
- 50 gr pinda’s, ongezouten
- 3 el azijn
- 1/2 el honing
- 1 el Thaise vissaus
- 2 el olijfolie
- chilivlokken
- verse koriander, naar smaak
Nodig: saladeschaaltje, vergiet of zeef, kaasschaaf
Bereiden: Was de komkommer en snij de uiteinden er af. Ik gebruikte de kaasschaaf om dunne plakjes en lange linten te schaven, maar je kunt de komkommer natuurlijk ook in fijne stukjes snijden.
Doe de gesneden komkommer even in een vergiet of zeef zodat het vocht er een beetje uit kan lekken.
Snij de rode peper in dunne ringen. Verwijder eventueel de zaadjes als je niet van al te pittig houdt.
Maak de dressing voor de Oosterse komkommersalade klaar door de azijn te mengen met de honing, het sap van de limoen, vissaus en olijfolie. Maal hier wat chilivlokken bij uit.
Hak de pinda’s grof.
Doe de komkommer in een saladeschaal. Voeg hier de rode peper aan toe en hussel door. Schenk de dressing erover heen en maak de Oosterse komkommersalade af met de gehakte pinda’s en wat verse koriander. Enjoy!
Ga je aan de slag met dit recept voor Oosterse komkommersalade? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
2 reacties
zie in de ingrediëntenlijst limoen, maar………mijn vraag moet deze door de dressing??
Hmm ziet er lekker uit, ga ik zeker eens proberen!