Oosterse noedels met pittig gehakt. Dat is weer zo’n ideale makkelijke maaltijd voor doordeweekse dagen! Nu ligt het tempo hier wat lager vanwege de vakantie, maar volgende week mogen we weer aan de bak. Letterlijk en figuurlijk! Dan is het altijd handig om een uitgebreid repertoire van snelle voedzame maaltijden tot je beschikking te hebben. Bij dit soort maaltijden kom ik regelmatig uit bij Oosterse gerechten. Al zijn pasta gerechten ook wel favoriet. Vandaag deel ik een heel makkelijk recept voor noedels met pittig Vietnamees gehakt met je. De smaken van een stoofgerecht, maar dan in een super snelle versie!
Deze week vieren we hier nog vakantie en doen we lekker rustig aan. Ook in de vakantie vind ik het heerlijk om te koken, voor mij is dat nog steeds ontspanning. Maar ook in de vakantie hou ik ervan als gerechten redelijk snel op tafel staan. Wat dat betreft duik ik dan meestal de Oosterse keuken in. Meestal maak ik een Aziatisch recept met kip, bijvoorbeeld deze Oosterse roerbak kip met broccoli of een Thaise curry met kip en doperwten. Maar ook met gehakt zet je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel.
Noedels met pittig gehakt
Voor deze noedels met pittig gehakt gebruikte ik mijn eigen recept als inspiratiebron. Ik ben namelijk echt gek op het recept voor Vietnamees stoofvlees dat al op de site staat…. die smaken, zo goed! Maar ik heb ook niet altijd de tijd om stoofvlees op te zetten en daar lang op te wachten. Dus besloot ik er een snelle twist aan te geven en niet voor stoofvlees maar gehakt te gaan. De smaken gaan wel een heel eind diezelfde kant op, dus binnen nog geen half uur staat er heerlijk comfort food op tafel! Serveer met roergebakken broccoli en paksoi en de maaltijd is compleet!
Nodig
Ingrediënten
- 300 gram half om half gehakt
- 1 ui
- 1/2 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm verse gember
- 1/2 limoen
- 2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels ketjap
- 1 theelepel sambal (meer mag ook, naar smaak)
- 1 theelepel suiker (of honing)
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel citroengras (gedroogd)
- 1 theelepel Chinese 5 spice kruidenmix
- 50 ml water
- 300 gram noedels
- sesamolie (om in te bakken)
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de teentjes knoflook schoon. Snij de rode peper in fijne stukjes.
- Bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook en gember uit boven de pan.
- Voeg dan het gehakt toe en bak dit rondom aan.
- Schenk de vissaus en ketjap bij het gehakt en pers het sap van 1/2 limoen hierbij uit.
- Voeg de kaneel, gedroogde citroengras en Chinese 5 spice kruidenmix toe. Voeg ook 1 theelepel suiker of een druppel honing toe.
- Schenk nog 50 ml water bij het pittig gehakt en laat de saus zo'n 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Serveer de noedels met het pittig gehakt met roergebakken broccoli en paksoi.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor noedels met pittig gehakt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
4 reacties
Reny, dank voor dit smakelijke recept.
Mooi compleet gerecht zo met de roergebakken broccoli en paksoi.
Vandaag dit gerecht weer gegeten en het moet nogmaals gezegd: werkelijk waar smullen dit!!
Hoi Reny,
Een heerlijk gerecht.
Maar wat dient er met de sambal te gebeuren?
Bij de bereiding wordt hij niet vermeld.
Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.
Culinaire groetjes,
Manolito
Nu twee keer gemaakt, echt een heerlijk recept! Heb de Chinese 5 kruiden poeder vervangen door 2 steranijs mee te bakken.