Naan met knoflook en koriander, vandaag een makkelijk recept voor luchtige broodjes uit India. Dit Indiaas platbrood wil je echt gaan bakken als je bijvoorbeeld een heerlijke romige curry of kip Tikka masala op het menu zet. Het fijne aan dit recept is dat het slechts uit 3 ingrediënten bestaat die je vast standaard in huis hebt.
Naanbroodjes, mijn meiden noemen ze liefkozend ook wel maanbroodjes, zijn kruidige platte broodjes die bij Indiase maaltijden eigenlijk niet mogen ontbreken. Of je nu een vegetarische zoete aardappel curry op tafel zet, of liever gaat voor een Indiase kip Tandoori, het brood mag niet ontbreken. Heerlijk om de saus mee op te snoepen, lekker dippen maar!
Naanbrood recept
Naanbrood is eigenlijk dubbelop, want naan is het Indiase woord voor brood. Een luchtig platbrood met kruiden als knoflook en koriander. Je kunt naan uiteraard kant-en-klaar in de supermarkt kopen maar zelf naan maken is zo ontzettend eenvoudig! Het is bijna geen recept te noemen….
Deze keer ga ik voor snelle naan met knoflook en koriander. Ik zette al eens eerder een recept voor naanbrood op de blog, geserveerd met een frisse yoghurt dip. Naan maak je met yoghurt en bloem. En kruiden naar smaak. In dat recept gebruik ik gist om luchtige broodjes te krijgen. Het brooddeeg moet dan wel even rijzen….
In deze snelle versie van dat recept, kies ik voor bakpoeder. Hiermee zet je echt binnen mum van tijd vers luchtig Indiaas brood op tafel! Het deeg laat ik wel even rusten, maar daarna kun je de broodjes direct gaan uitdrukken en gaan bakken in de grillpan. Of in een koekenpan, dat kan uiteraard ook!
Naan met knoflook en koriander
Naast slechts 3 ingrediënten – bloem, yoghurt en bakpoeder – voeg ik ook nog wel graag kruiden toe aan mijn zelfgebakken naan. Een snuf zout geeft het brood net wat extra bite, een beetje koriander geeft een typische Indiase smaak. Besmeer de broodjes met wat knoflook olie en dippen maar!

Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 150 gram yoghurt
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel koriander (gedroogd)
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- snuf zout
Bereiden
- Doe de bloem in de mengkom en voeg hier het bakpoeder, de gedroogde koriander en een snuf zout aan toe. Meng de droge ingrediënten door elkaar.
- Voeg dan de yoghurt toe aan de mengkom en kneed tot een licht kleverig deeg voor de naan. Zet even weg om te rusten.
- Schenk de olie in een schaaltje en pers de knoflook erbij uit.
- Bestrooi een schoon werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg voor de naan in 4 gelijke delen. Verwarm de grillpan op het vuur.
- Druk het bolletje deeg met je handen uit tot een plat brood van ongeveer 1 cm dik. Je zult zien dat het deeg wat terug veert, rek het goed uit en leg het dan in de warme grillpan.
- Bestrijk de bovenkant van de naan met wat knoflook olie. Draai de naan na 2 a 3 minuten om, besmeer ook deze kant met nog een beetje olie. Wanneer aan beide zijden mooie bruine strepen zichtbaar worden en het brood begint op te bollen van de luchtbellen, kun je de naan uit de pan halen.
- Bak de overige naan broodjes volgens bovenstaand recept. Bewaar eventueel onder een warme, droge doek tot het serveren.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor naan met knoflook en koriander? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.