Een kruidige Mexicaanse soep, rijk gevuld met kip, mais, bonen en tortilla chips! Oh, ik kan je alvast verklappen, dit wordt weer een nieuwe favoriet onder de recepten voor makkelijke doordeweekse maaltijden. De Mexicaanse keuken wordt hier altijd goed gekeurd en chips bij het avondeten, wie wil dat nou niet! Ik heb een makkelijk recept voor Mexicaanse soep voor je, ideaal voor drukke dagen.
De Mexicaanse keuken is bij ons thuis altijd goed! Of we nou voor burrito’s met gehakt gaan, enchillada’s met kip op tafel zetten of een Mexicaanse ovenschotel met kip en rijst, de pannen gaan eigenlijk altijd schoon de kast in. Dat ging met deze Mexicaanse maaltijdsoep niet anders en dat snap ik ook wel. Deze soep is echt comfort food, laat de winter maar komen!
Mexicaanse soep met kip
Mexicaanse recepten! De lekkerste burrito’s, enchillada’s, wraps, taco’s en nacho’s…. op smaak gebracht met Mexicaanse kruiden, ultiem comfort food als je het mij vraagt! Ze staan hier dan ook regelmatig op tafel en ook bij mijn meiden zijn dit favoriete maaltijden.
Voor Mexicaanse recepten heb je natuurlijk helemaal geen pakjes en zakjes nodig. Zelf de gerechten op smaak brengen met Mexicaanse kruiden is hartstikke eenvoudig en helemaal als je standaard wat Mexicaanse smaakmakers zoals gerookt paprikapoeder, cayennepeper, komijn en oregano in de kast hebt staan.
Dat is dan ook weer de basis voor deze rijkgevulde Mexicaanse maaltijdsoep. Deze Mexicaanse soep heeft een lichtgebonden bouillon op basis van tomaten, kippenbouillon en kruiden en lekker veel vulling van de pulled chicken, rijst, mais en zwarte bonen.
En wat het allerlekkerste is aan dit recept is natuurlijk chips bij de soep! Eigenlijk is het hier altijd groot feest als we iets met tortilla chips eten…. Zo zet ik in het weekend regelmatig een hele schaal loaded nacho’s op tafel, maar ook de Mexicaanse ovenschotel met nacho’s is altijd een grote hit.
Dus in plaats van een stokbroodje of croutons in de soep, serveren we de Mexicaanse soep met tortilla chips on the side… Je kunt er lekker mee in de soep dippen of je verkruimelt ze als kleine crunchy croutons boven je soep.
Verder kun je de Mexicaanse soep afmakken met lekker veel toppings… Je kunt zo uitgebreid gaan als je zelf wilt, maar zeker een kloddertje zure room en wat limoensap mogen niet ontbreken. Ik maak de soep graag nog af met Cheddar kaas, peterselie en een klein beetje zelfgemaakte guacamole.
Meer maaltijdsoep recepten:
Enthousiast geworden van deze Mexicaanse soep met kip en tortilla? Dat snáp ik! Maaltijdsoepen zijn altijd een goed idee, zeker op deze dagen zo richting het einde van het jaar. Dan wil je doordeweeks gewoon een makkelijke maaltijd op tafel zetten. Probeer ook eens een van de volgende soepen:
- Italiaanse maaltijdsoep met pasta
- Ribollita – Toscaanse broodsoep
- Bamisoep met kip
- Italiaanse tomatensoep met tortellini
- Soto Ayam – Indonesische kippensoep
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet
- 150 gram rijst
- 1 ui
- ½ rode peper
- ½ jalapēno peper
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 limoen
- 500 ml kippenbouillon
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blikje zwarte bonen
- 1 blikje mais
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 2 theelepels cayennepeper
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel kaneel
- olie (om in te bakken)
Voor de topping:
- tortilla chips
- salade ui
- Cheddar kaas
- creme fraiche
Bereiden
- Schil en snipper de ui en maak de knoflook schoon. Snij de pepers heel fijn.
- Snij de paprika in kleine blokjes.
- Zet een pan met water op het vuur, breng aan de kook, voeg de rijst toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Verwarm wat olie in de pan en fruit hier de ui in aan, bak de knoflook, paprika en peper mee en voeg dan de kipfilets toe aan de pan. Schroei rondom dicht.
- Schenk de bouillon in de pan en schep de tomatenpuree en voeg de Mexicaanse kruiden toe. Pers de limoen uit boven de pan. Breng aan de kook en laat de kipfilets in de bouillon langzaam garen.
- Haal na zo'n 15 - 20 minuten de kipfilet uit de pan en pluis het vlees met 2 vorken uit elkaar. Voeg weer toe aan de Mexicaanse tortilla soep en voeg dan ook de rijst, zwarte bonen en mais toe.
- Maak de Mexicaanse tortilla soep met kip verder af met toppings naar je smaak, zoals nog wat druppels limoensap, fijngesneden salade ui, Cheddar kaas, een kloddertje creme fraich en natuurlijk de tortilla chips.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor Mexicaanse soep met kip en tortilla? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.
5 reacties
Eh kan het zijn dat de parika verder in het recept niet meer genoemd word? Of heb ik er overheen gelezen?
Hartelijke groet,
Dankjewel voor je oplettendheid, ik heb de paprika aan het recept toegevoegd!
Welke inhoud hebben de blikjes uit dit recept?
De tomatenpuree is zo’n klein blikje, 70 gram. Voor de mais en bonen gebruik ik ook een klein blikje, van zo’n 150-200 gram.
Klopt 500 ml bouillon wel? LIjkt me wat weinig voor een soepje voor 4 personen…