Yes, het weekend staat weer voor de deur! En dat betekent dat het tijd is voor comfortfood… Sinds ik de fastfood friday in het leven heb geroepen, sta ik elke keer weer te stuiteren om aan de slag te gaan met een lekkere, makkelijke weekendmaaltijd. Je kunt deze Mexicaanse nacho ovenschotel natuurlijk vanavond al de oven inschuiven, maar eigenlijk kan ie wat mij betreft elke weekenddag. Mijn idee van fastfood in het weekend is een eenvoudig zelfgemaakt gerecht, dat heus niet altijd zo gezond is, maar waar je wel heel blij van wordt. Nou, dat lukt wel met deze schaal vol lekkers!
Als ik de reacties van jullie zo lees, dan is het wel duidelijk dat een makkelijke maaltijd in het weekend zeker wordt gewaardeerd. Mooi! Het draait uiteindelijk allemaal om balans. Ik vind het heerlijk om mijn weekend te beginnen met een snackmaaltijd, gewoon snel en eenvoudig, en het liefst een gerecht waar je niet al te lang voor in de keuken hoeft te staan. Komt helemaal goed met dit recept, de oven doet het meeste werk! Kan ik mooi nog even op de bank ploffen – of de keuken opruimen #yeahright…
Mexicaanse ovenschotel met nacho’s en gehakt
Het idee voor deze nacho ovenschotel komt trouwens van Suzanne, en ik vind het geniaal! Ik had haar recept voor dit ultieme weekendvoer al een paar keer voorbij zien komen, en móest er gewoon een keer mee aan de slag. Uiteraard hield ik mij niet strikt aan haar recept, dat is volgens mij genetisch bepaald, ik ben gewoon te eigenwijs voor het opvolgen van de instructies van anderen. Dus voegde ik nog wat kidneybonen en mais toe, ingrediënten die wat mij betreft niet mogen ontbreken in een Mexicaans gerecht. Ook gebruikte ik nog wat extra kruiden, maar dat lees je allemaal in het recept wel. Ik zou zeggen, zet de oven maar aan!
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt
- 2 rode puntpaprika's
- 2 rode uien
- 2 tomaten (groot)
- 1/2 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 pot kidneybonen (200 gram)
- 1/2 blikje mais (100 gram)
- 100 gram nacho's (tortilla chips naturel)
- 50 gram zure room
- 100 gram oude kaas (geraspt)
- peper
- zout
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel komijn
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil en snipper de ui. Verwijder de steel en zaadjes van de paprika en snij in blokjes. Snij ook de tomaat in kleine blokjes. Maak de peper schoon en snij heel fijn. Schil de knoflook.
- Zet de pan op het vuur en bak hier – zonder olie – het gehakt in aan. Voeg de ui – bewaar nog een beetje voor de garnering van de nacho ovenschotel – paprika en rode peper toe. Pers de knoflook uit bij het gehakt en breng verder op smaak met peper, zout, nootmuskaat, kaneel en komijn. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe en laat even pruttelen.
- Doe de kidneybonen en mais in een vergiet en spoel even af onder de kraan. Voeg deze toe aan de pan met gehakt en roer door.
- Bedek de bodem van de ovenschotel met een laag nacho’s. Ze mogen een beetje over elkaar heen liggen, geen probleem. Gebruik ongeveer de helft van de nacho’s voor de bodem.
- Schep dan het gehakt-mengsel in de ovenschaal.
- Smeer de overgebleven nacho’s in met een laag zure room en leg met de ingesmeerde kant op het gehakt. Bedek het gehakt met een laag nacho’s, dit is het dakje van de ovenschotel.
- Strooi tot slot ruim geraspte kaas over de Mexicaanse nacho ovenschotel en leg ook het laatste beetje ui op het gerecht. Schuif voor 20 minuten in de voorverwarmde oven en dan smullen maar!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor Mexicaanse nacho ovenschotel? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
5 reacties
Lijkt mij echt lekker. Deze staat op mijn lijst voor volgende week vrijdag. Top 🙂
Meteen maar uitgeprobeerd. Viel zelfs bij mijn vriend in de smaak.
De bonen en mais voeg je ook toe aan het gehaktmengsel toch?
Hij staat in de oven…. spannend! 😉
Wat zou ik kunnen gebruiken om de zure room te vervangen? Of gewoon weglaten? (Ik ben nl lactose intolerant.)