Mexicaanse burrito’s, gevuld met kruidig gehakt en tomatensaus. Dit gerecht staat hier regelmatig op tafel hoor! Ook de meiden doe ik een groot plezier met deze wraps, zoals zij ze noemen. Helemaal goed, ik vind het vooral een makkelijke maaltijd voor op drukke doordeweekse dagen. Wraps met gehakt en Mexicaanse smaakmakers zijn altijd een feestje op tafel.
Uiteraard gebruik ik voor de vulling van deze burrito’s geen pakjes en zakjes, maar zorg ik zelf voor mijn Mexicaanse kruidenmix. De burrito’s, daarover later meer, koop ik wel eigenlijk altijd kant en klaar. Al is het ook best een leuk idee om de tortilla wraps eens zelf te maken!
Mexicaanse burrito’s met gehakt
Van die makkelijke maaltijden, die je zo uit je hoofd kent dat je ze bijna blindelings in elkaar kunt draaien. Die zijn ideaal voor drukke doordeweekse dagen. Waarop je eigenlijk geen zin, puf of tijd meer hebt om lang in de keuken te staan.
Deze Mexicaanse burrito’s met gehakt zijn zo’n makkelijke maaltijd! Ik heb een aantal klassiekers hoor, zo zet ik op dit soort dagen ook graag mijn Indonesische nasi goreng op tafel. Of maak ik een makkelijke tagliatelle met spinazie en zalm klaar.
Voor de vulling voor deze tortilla wraps gebruik ik verder geen pakjes of zakjes. Je kent ze vast wel, de wereldgerechten, de kant-en-klare pakketten om een maaltijd klaar te maken. Ik heb inmiddels al heel wat wereldgerechten recepten zelf gemaakt en ik vind dat toch echt veel lekkerder!
Mijn gehaktvulling bestaat dan ook uit verse groenten, uiteraard gehakt en een saus van tomatenblokjes. De kruiden voor deze vulling staan standaard in mijn keukenla en daar kan ik alle kanten mee op. Wist je dat het in de Mexicaanse keuken best gebruikelijk is om een snuf kaneel toe te voegen? Zeker eens proberen!
Mexicaanse burrito’s recept
Vandaag deel ik dus mijn makkelijke recept voor Mexicaanse burrito’s met je. Uiteraard voeg ik nog mais en chili bonen toe aan mijn versie. En ik vind het altijd lekker om een beetje knapperige sla in mijn wrap te doen. Lekker zo’n crunch!
De tomatensalsa en nog wat geraspte kaas maken het wat mij betreft helemaal af. Het hele gezin smult hiervan en meestal kan de pan weer schoon de kast in. Het is trouwens ook heel makkelijk om zelf tomatensalsa te maken, zo weet je precies wat er in gaat!
Taco’s, tortilla’s, wraps of burrito’s?
Wat is nou het verschil….? Ik ben voor je op onderzoek gegaan want ik wilde dit nou zelf ook wel eens helder hebben! Een tortilla is het platte brood, dus eigenlijk wat ik altijd de wrap noem. Tortilla’s kunnen worden gemaakt van maismeel of van bloem.
Taco’s zijn dubbelgevouwen tortilla’s van mais. Wij kennen ze als de knapperige taco schelpen, maar in Mexico noemen ze deze schelpen dan weer tostada’s. Volg je het nog? Een burrito is ook een dubbelgevouwen tortilla maar dan altijd met een vulling waarin bonen zitten. Weer wat geleerd! Klaar voor het recept?
Mexicaanse recepten
Nog op zoek naar meer inspiratie voor Mexicaanse recepten? Dan is de Mexicaanse ovenschotel met gehakt misschien wat voor je. Ook de nacho ovenschotel is zo’n fijn recept! Loaded nacho’s zijn altijd heerlijk bij een borrel.
En natuurlijk wil ik je mijn recept voor chili con carne nog even tippen. Hier sta je wel wat langer voor in de keuken maar dit is zo lekker!
Nodig
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 rode peper
- 1 blikje mais (150 gram)
- 1 blik chilibonen (400 gram)
- 1 blik tomatenblokjes (400 ml)
- 2 krop baby romaine sla
- 8 tortilla wraps
- 1 theelepel oregano
- 3 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels cayennepeper
- 2 theelepels komijn
- 2 theelepels koriander (gedroogd)
- 2 theelepels kaneel
- snuf zout
- olijfolie (om in te bakken)
- geraspte kaas (naar wens)
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper fijn.
- Snij de paprika in kwarten, verwijder de steel en de zaadlijsten en snij daarna fijn.
- Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de rode peper en paprika toe.
- Doe het gehakt in de pan en gebruik een spatel om het los te maken. Bak even kort aan zodat het mooi bruin wordt. Maar laat niet te lang bakken, dan wordt het gehakt droog.
- Schenk de tomatenblokjes in de pan. Laat de mais en chilibonen uitlekken en voeg deze samen aan het gehakt toe.
- Breng de tomatensaus op smaak met oregano, paprikapoeder, cayennepeper, komijn, koriander, kaneel en een snuf zout. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen
- Verwarm ondertussen de tortilla's volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij de sla fijn. Serveer de Mexicaanse burrito's met tomatensalsa en geraspte kaas.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor Mexicaanse burrito’s met gehakt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
1 reactie
Makkelijk te maken en echt heerlijk. Ik had geen romaine sla in huis maar met ijsbergsla is het ook heerlijk.