Burrito met kip, kidneybonen, mais, cheddar, snelle guacamole en natuurlijk een dotje crème fraiche! Knapperige salade en kruidige tomatensaus. Zachte tortilla wraps…. Echt weer zo’n heerlijke makkelijke maaltijd voor op drukke doordeweekse dagen. Mexicaanse recepten doen het altijd goed hier in huis! Wraps, tortilla’s, enchiladas, er wordt altijd van gesmuld!
Zo zijn de Mexicaanse burrito’s met gehakt bijvoorbeeld een van de favoriete recepten van mijn meiden en vind ik zelf de taco salade met zwarte bonen altijd erg lekker! En aan dit lijstje voeg ik dus vandaag een nieuwe topper toe, deze Mexicaanse burrito’s met kip zijn echt fantastisch! De tortilla wraps worden rijkelijk belegd met stukjes gemarineerde kip in een tomatensaus met mais en kidneybonen. Uiteraard strooi ik er nog flink wat Cheddar kaas over, zo lekker!
Burrito met kip
Burrito’s zijn tortilla wraps die worden gevuld, bijvoorbeeld met kip, maar je kunt ook een gehakt vulling maken, of een vegetarische vulling met bijvoorbeeld zoete aardappel, mais en bonen. Begin alvast maar Mexicoooo te zingen want deze gevulde wraps met kip met een heerlijke kruidige Mexicaanse tomatensaus wil je zeker weten proeven!
Dit makkelijke Mexicaanse gerecht staat ook nog eens zo op tafel, wat wil je doordeweeks nog meer? Ik hou ervan als we op drukke dagen niet te lang in de keuken staan, dan is dit recept voor burrito met kip dus perfect. Ik marineer de kip wel van tevoren al, dit kun je gerust al de avond ervoor doen. Dan krijgt de kip alleen nog maar meer smaak!
Uiteraard gebruik ik voor de vulling van deze burrito’s geen pakjes en zakjes, maar zorg ik zelf voor mijn Mexicaanse kruidenmix. De burrito’s koop ik wel eigenlijk altijd kant en klaar. Al is het ook best een leuk idee om de tortilla wraps eens zelf te maken!
Mijn vulling van de burrito met kip bestaat verder uit verse groenten, mais en bonen en een saus van tomatenblokjes. De kruiden voor deze vulling staan standaard in mijn keukenla en daar kan ik alle kanten mee op. Wist je dat het in de Mexicaanse keuken best gebruikelijk is om een snuf kaneel toe te voegen? Zeker eens proberen! Serveer deze Mexicaanse burrito met kip uiteraard met crème fraiche of zure room! En maak er zelf verse guacamole bij, altijd een goed idee.
Meer Mexicaanse recepten:
Ook zo gek op de Mexicaanse keuken? Ik vind Mexicaanse recepten echt geweldig voor makkelijke doordeweekse maaltijden en met een ruim assortiment aan Mexicaanse kruiden in mijn kruidenla, tover ik vaak in mum van tijd heerlijke Mexicaanse maaltijden op tafel.
Heb je deze burrito’s met kip geprobeerd en smaakt dat naar meer? Dan zou je zeker ook eens aan de slag moeten gaan met deze Mexicaanse recepten:
- Burrito’s met gehakt en bonen
- Enchiladas met kip
- Mexicaanse ovenschotel met gehakt
- Wraps met pompoen, gehakt en avocado
- Chili con carne
- Taco salade met gehakt, mais en bonen
- Wraps met kip en gegrilde ananas
- Loaded nacho’s uit de oven
- Chili sin carne met quinoa
- Zoete aardappel salade Tex Mex
Ingrediënten
- 300 gram kippendijfilet
- 1 ui
- 1 rode puntpaprika
- 2 teentjes knoflook
- ½ rode peper
- 1 blikje mais (150 gram)
- 1 blikje kidneybonen (400 gram)
- 1 blikje tomatenblokjes (400 ml)
- 100 ml crème fraiche
- 1 avocado
- ½ limoen
- 8 tortilla wraps
- Cheddar kaas
- gemengde bladsla (naar keuze)
- verse koriander
Voor de Mexicaanse kruidenmix:
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 theelepel oregano
- 3 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels cayennepeper
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiden
- Begin met het maken van de Mexicaanse marinade voor de kip door de yoghurt samen met de olie in een schaal te schenken en hier de Mexicaanse kruidenmix aan toe te voegen.
- Snij de kippendijfilet in fijne blokjes en voeg deze toe aan de marinade. Zet even opzij, 10 minuten is prima maar je kunt de kip ook al langer van tevoren marineren.
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper fijn.
- Snij de paprika in kwarten, verwijder de steel en de zaadlijsten en snij daarna fijn.
- Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de rode peper en paprika toe.
- Voeg dan de kip samen met de marinade toe aan de hapjespan. Bak even kort aan zodat het mooi bruin wordt. Maar laat niet te lang bakken, dan wordt het vlees droog.
- Schenk de tomatenblokjes in de pan. Laat de mais en chilibonen uitlekken en voeg deze samen aan de pan toe. Breng eventueel nog verder op smaak met een snuf peper en zout.
- Maak een snelle guacamole klaar door de avocado te prakken en te mengen met een beetje crème fraiche en het sap van ½ limoen.
- Verwarm ondertussen de tortilla's volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij de sla fijn. Serveer de Mexicaanse burrito's met kip met de gemengde sla, de guacamole, extra crème fraiche en geraspte Cheddar kaas.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor Mexicaanse burrito met kip? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.