Marokkaanse linzensoep, een heerlijk recept voor kruidige linzensoep van rode linzen. Ultiem comfort food als je het mij vraagt. Deze makkelijke maaltijdsoep zit boordevol groenten én smaken uit de Mediterrane keuken. Een niet helemaal traditionele linzensoep want ik gaf er uiteraard weer een eigen draai aan.
Marokkaanse linzensoep gemaakt van rode linzen die je zachtjes laat garen in de bouillon, tot ze zo zacht zijn geworden dat ze uit elkaar vallen. Perfect als makkelijke vegetarische maaltijdsoep en natuurlijk niet compleet zonder er nog lekker veel groenten aan toe te voegen. Ik ga voor zoete aardappel en spinazie, een gezond kommetje linzensoep bomvol vitamines!
Marokkaanse linzensoep
Dit is echt zo’n goed gevulde rode linzensoep, die kun je zo als makkelijke maaltijdsoep op tafel zetten. Als basis voor deze soep gebruik ik gedroogde rode linzen, die kun je gewoon bij de supermarkt kopen. Deze peulvruchten zijn heerlijk om soep van te maken, ze zijn ook nog eens hartstikke gezond!
Linzen bevatten veel vezels, vitaminen en mineralen en zijn bovendien ook nog eens een hele fijne bron van eiwitten. Wanneer je de linzen voor deze rode linzensoep zachtjes laat koken, vallen ze uiteindelijk bijna uit elkaar en krijg je een heerlijke romige soep mét een bite!
Laat je in dit recept voor Marokkaanse linzensoep vooral niet afschrikken door de lijst aan ingrediënten! Ik hou er namelijk van om lekker veel smaak toe te voegen aan deze soep, zo wordt de linzensoep kruidig en intens. Precies dat verwarmende comfort food dat zo bij deze frisse dagen hoort.
Met verse gember, limoen, verse peterselie en romige kokosmelk kun je al raden dat dit geen saai soepje is. Ook voeg ik nog gedroogde kruiden zoals kurkuma, komijn, gerookt paprikapoeder en kaneel toe. Beetje peper en zout en deze maaltijdsoep is een ware explosie aan smaken!
Rode linzensoep recept
Zoals je weet, hou ik ervan als mijn maaltijdsoepen goed gevuld zijn. Daarom voeg ik graag lekker veel groenten toe. Niet helemaal traditioneel volgens mij voor een Marokkaanse linzensoep, maar ik ging aan de slag met zoete aardappel en spinazie.
De zoete aardappel kan lekker meegaren met de linzen. Door de zetmelen die vrij komen bij het pruttelen, krijgt de soep een heerlijke romige structuur. De verse bladspinazie voeg je als laatste toe en laat je slinken. Maak de soep af met wat verse koriander of peterselie.
Meer linzen recepten:
Ben je op zoek naar meer recepten met linzen, kun je wel wat inspiratie gebruiken hoe je deze eiwitbommetjes aan jouw eetpatroon kunt toevoegen? Natuurlijk heb ik meer lekkere linzensoep recepten voor je, maar ook in mijn salades en stoofpotjes ga ik graag met linzen aan de slag. Probeer eens een van de volgende recepten:
- Vegetarische linzenstoofpot met spinazie
- Rode linzensoep met kikkererwten
- Spinazie – linzenburgers met paprikasalsa
- Salade met zoete aardappel, feta en linzen
- Paprika linzensoep
- Salade met pompoen, spek en linzen
Nodig
Ingrediënten
- 400 gram rode linzen (gedroogd)
- 600 gram zoete aardappel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 2 cm verse gember
- 2 tomaten
- 1 rode paprika
- 200 gram verse bladspinazie
- 1 ½ liter groentebouillon
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 100 ml kokosmelk
- 1 limoen
- 4 takjes verse peterselie
- 2 theelepels kurkuma
- 2 theelepels komijn
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel kaneel
- peper
- zout
- olijfolie (om te bakken)
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de bleekselderij fijn.
- Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van 1 x 1 cm. Snij de paprika en de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in blokjes.
- Voeg een scheut olie toe aan de soeppan en zet deze op het vuur. Fruit hier de ui in aan, pers de knoflook en gember boven de pan en voeg dan de bleekselderij, paprika, tomaten en zoete aardappel toe. Bak zo'n 5 minuten tot de groenten wat zachter worden.
- Voeg dan de linzen en tomatenpuree toe aan de soeppan. Strooi nu de kurkuma, komijn, gerookte paprikapoeder, kaneel en een snuf peper en zout bij de groenten en schep goed om.
- Schenk de bouillon in de soeppan en breng zachtjes aan de kook. Laat zo'n 20-25 zachtjes koken tot de linzen gaar zijn. Ze vallen vanzelf wat uit elkaar.
- Hak de blaadjes verse peterselie fijn. Als de linzen gaar zijn, roer je de kokosmelk door de soep en voeg je de spinazie toe. Laat de blaadjes slinken.
- Breng de Marokkaanse linzensoep verder op smaak met peterselie en wat druppels limoensap.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor Marokkaanse linzensoep? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.