Het went eigenlijk nooit… Ik vind het nog steeds zo geweldig leuk om foodpost te ontvangen. Regelmatig worden er hier lekkere pakketjes bezorgd, en het is zelfs zo erg dat wanneer er een wit busje voor de deur stopt, de kinderen al roepen: Mama, je krijgt weer een pakketje!. De postbode bracht laatst een wel heel fijn doosje, afkomstig van een bedrijf waar ik al een tijd lang leuk mee samen werk. Dit pakket was namelijk gevuld met fruit, heel veel tropisch fruit! Kiwi’s, dragon fruit, van die prachtige groene asperges, én heel veel mango’s. Ik moést daar wat mee doen, en ik begon gelijk te bedenken waar ik ze voor zou gaan gebruiken. Mango chutney is het geworden, en ik deel vandaag het recept met je!
Ik ontving dit heerlijke fruitmandje van Nature’s Pride, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het importeren, exporteren, rijpen, verpakken en distribueren van exotische groenten en fruit. Dit bedrijf zit bij mij in de buurt en ik mocht al eens langskomen om een kijkje achter de schermen te nemen, en om met eigen ogen te zien hoe mango’s daar eetrijp gemaakt worden. En als je mijn blog al langer volgt, dan is het je ook vast niet ontgaan dat ik al een aantal keer met Nature’s Pride heb samengewerkt en dat ik al regelmatig met heerlijke producten aan de slag ben gegaan. Denk aan peultjes, zoete aardappels, granaatappels en papaja. Zo lekker allemaal….
En nu dus een doos vol fruit. Met een speciaal verzoekje erbij…. Nature’s Pride vroeg mij namelijk of ik foodblogger van de maand wilde worden op hun nieuwe website! En dat vind ik natuurlijk hartstikke leuk! Ik maakte daarom met de mango’s uit de doos een recept speciaal voor op hun nieuwe site, en ik kan het niet laten om het recept hier ook nog even te delen. Ik kocht zelf jaren geleden namelijk altijd mango chutney gewoon in de supermarkt, kant en klaar en in een pot. Maar het is zoveel lekkerder, en super makkelijk om zelf te maken! En wat dacht je van die kleur…. geweldig toch!?
Ik maak dan ook regelmatig deze chutney klaar en er staat eigenlijk altijd wel een potje in de koelkast. Super lekker bij een bakje yoghurt – okee, ik ben soms een beetje raar – maar – natuurlijk! – ook met Indiase gerechten. Waar ik by the way altijd enorm van kan genieten. Ik zeg; recept! Oh, en vergeet zeker niet om even bij Nature’s Pride op de vernieuwde website te kijken!
Mango chutney
Voor 1 flinke pot:
- 2 mango’s
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 cm gember
- 50 ml appel azijn
- 50 ml honing
- 1 kruidnagel
- 1 tl kurkuma
- 1 tl cayennepeper
- ½ tl komijn
- ½ tl kardemompoeder
- ½ tl nootmuskaat
- Olie om in te bakken
Nodig: (steel)pan met dikke bodem, schone glazen pot
Bereiden: Maak de mango’s schoon en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Schil en snipper de ui, pel de knoflook en snij heel fijn, rasp de gember. Verwarm wat olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Voeg nu de knoflook, de mango, de gember en de azijn toe en zet het vuur laag. Doe de kurkuma, cayennepeper, komijn, kardemompoeder en nootmuskaat bij de mango en laat nu 30 minuten zachtjes pruttelen. Blijf wel regelmatig roeren.
Voeg na 30 minuten de honing en een kruidnagel toe en laat nu nog 10 minuten heel zachtjes koken. Roer de chutney steeds weer door, en draai tenslotte het vuur uit. Laat de mango chutney helemaal afkoelen, en bewaar deze in een schone glazen pot.
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Deze blogpost betreft een samenwerking met Nature’s Pride. Lees mijn disclaimer.
1 reactie
egg plant repcies, egg plant repcie, repcies for egg plant, stuffed eggplant repcies, repcie for eggplant, repcie for eggplant parmesan, repcies for eggplant, repcies with eggplant, baked eggplant repcie, eggplant chips, baked eggplant repcies, cooking egg plant, baked eggplant chips, eggplant repcies, repcies eggplant, healthy eggplant repcies, eggplant repcies easy, simple eggplant repcie, healthy egg plant repcies, easy eggplant repcies, oven baked eggplant, easy egg plant repcies, eggplant salad repcie, eggplant casserole repcie, repcies egg plant, low calorie eggplant repcies, baked egg plant repcies, fried eggplant repcies, eggplant casserole, repcie for egg plant, eggplant repcie easy, baking eggplant in oven, eggplant repcies simple, baby eggplant repcies, simple egg plant repcies, baby eggplant repcie, eggplant chips dehydrator, vegetarian eggplant repcies, easy egg plant repcie, eggplant curry