Lasagne met zalm en spinazie. Ben je net als ik groot fan van een grote schaal verse zelfgemaakte lasagne, dan heb ik vandaag weer een heel lekker en simpel recept voor je. Deze romige lasagne met zalm, spinazie, prei, zachte ricotta kaas, mozzarella en een rijke bechamelsaus is het perfecte gerecht voor wanneer je wilt genieten van een fantastische Italiaanse maaltijd!
Deze lasagne al salmone is echt zo’n heerlijk gerecht om het weekend mee in te luiden, of om bij een gezellig etentje op tafel te zetten. En natuurlijk ook erg lekker op elke andere dag waarop je zin hebt in de combinatie van zalm en spinazie. Want die combi is natuurlijk altijd goed… Wil je extra vis op het menu zetten, ga dan zeker eens aan de slag met dit recept voor zalm lasagne met spinazie, prei en een heerlijke romige saus.
Lasagne met zalm en spinazie
Dit recept voor lasagne met zalm en spinazie stond al heel lang op mijn lijstje om eens mee aan de slag te gaan… Ik ben gek op lasagne en dan vooral ook op mijn klassieke lasagne Bolognaise met bechamelsaus. Puur comfort food vind ik dat en ook mijn meiden zijn er dol op.
Net als met andere pastagerechten kun je ook met lasagne lekker variëren en toen ik een hele tijd terug eens lasagne met zalm en spinazie at in een schattig restaurant tijdens onze vakantie… Wist ik dat ik dit recept ook wilde maken! Mijn lijstje is alleen ondertussen zo lang dat ik er nog niet aan toegekomen was.
Deze zalm lasagne is nog beter gelukt dan ik in gedachten had. Een heerlijke romige saus met ricotta, spinazie en prei, laagjes verse lasagne bladeren, zalm natuurlijk én een dakje van frisse bechamelsaus met mozzarella. Ultiem genieten!
En het fijne is… dit is weer zo’n ontzettend lekker en simpel recept waar je eigenlijk alle kanten mee op kunt. DIt is precies weer zo’n fijn recept waarbij je lekker de koelkast leeg kunt maken! Heb je nog restjes andere groenten in de groentela liggen? Hop, de lasagne in! Ideaal en goed voor de no waste…
Zalm lasagne
En voor de zalm… je kunt verse zalmfilet gebruiken, maar ik ging voor zalm uit blik en dat werkt ook echt perfect! Blikjes zalm met MSC keurmerk heb ik eigenlijk standaard in huis en deze zijn perfect om toch wat vaker vis op tafel te zetten.
Zo maakte ik bijvoorbeeld als eens een quiche met zalm en spinazie klaar en ook in het recept voor pasta ovenschotel met zalm, gebruik ik een blikje zalm. Waar het ook altijd handig voor is, is om een supersnelle maar oh zo lekkere zalmsalade te maken. Lekker op een broodje of bij een toastje!
Pasta uit de oven recepten:
Ook zo gek op pasta al forno, oftewel, pasta recepten uit de oven? Dan is deze pasta ovenschotel met zalm en spinazie zeker een heerlijk recept voor jou. Maar wil je meer inspiratie, lekker veel variatie of gewoon nog meer fijne Italiaanse recepten voor pasta uit de oven? Probeer dan ook zeker deze gerechten eens:
- Tortellini ovenschotel met spinazie
- Macaroni ovenschotel met gehakt en spinazie
- Pasta uit de oven met pompoen en champignons
- Gnocchi ovenschotel met mozzarella
- Lasagne Bolognese met bechamelsaus
- Pasta ovenschotel met zalm
- Oven pasta met gehakt en spinazie
Ingrediënten
- 250 gram verse lasagne vellen
- 500 gram zalm (in blik)
- 400 gram verse bladspinazie
- 2 prei
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram ricotta
- 300 ml melk
- 15 gram boter
- 15 gram bloem
- 2 tl citroensap
- 100 gram mozzarella (geraspt)
- 2 theelepels dille (gedroogd)
- 2 theelepels mosterd
- peper
- zout
- olie (om in te bakken)
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de prei in fijne ringen en spoel even af onder de kraan.
- Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de prei toe. Bak tot de ui glazig ziet en de prei begint te slinken. Voeg dan de bladspinazie toe en bak mee tot deze is geslonken.
- Roer de ricotta, 150 ml melk, de dille en mosterd door het spinazie mengsel en breng op smaak met peper en zout.
- We gaan een beetje bechamelsaus maken. Laat hiervoor 15 gram boter smelten in een steelpan. Wacht tot de boter lichtbruin ziet en voeg dan 15 gram bloem toe. Laat even kort meebakken en schenk dan 150 ml melk in de pan. Roer met een garde tot een gladde bechamelsaus, laat even zachtjes koken tot de saus wat is ingedikt. Voeg nog 2 tl citroensap toe voor extra frisheid.
- Laat de zalm uitlekken en verwijder eventuele graatjes. Pluis tot je kleine stukjes zalm hebt. Schep de zalm door het spinaziemengsel.
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Schep ongeveer ⅓ van het zalm-spinazie mengsel in de ovenschaal. Leg hier een laag verse lasagne vellen op en schep hier weer een laag zalm-spinazie mengsel overheen. Bedek weer met een laag lasagne vellen, schep het laatste beetje zalm-spinazie mengsel erop en eindig met een laag lasagne vellen.
- Schenk hier de bechamelsaus overheen en bestrooi dan met de mozzarella.
- Schuif de lasagne met zalm en spinazie voor 30-35 minuten in de warme oven.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor lasagne met zalm en spinazie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren.