Lasagne Bolognese, een echte Italiaanse klassieker die hier regelmatig op tafel staat. Na mijn pasta met tomatensaus en gehakt is dit de favoriete pastamaaltijd van mijn jongste dochter. Een heerlijke romige lasagne met zelfgemaakte bechamelsaus.
En natuurlijk die goddelijke Bolognese saus waar ik eerder al het recept van deelde. Lasagne maken is voor mij ultieme ontspanning. Je staat er namelijk best wel even voor in de keuken, maar dan heb je ook wel de lekkerste lasagne Bolognese.
Yep, dat durf ik te zeggen want als zelfs mijn jongste dochter dit recept goed keurt – ze is niet zo’n makkelijk eter – dan weet je dat je goed zit! Zoals je van mij bent gewend is dit weer een makkelijk recept, je hebt er alleen wel even de tijd voor nodig!
Traditionele lasagne Bolognese
Misschien had ik ooit maar een blog met Italiaanse recepten moeten beginnen want er staan inmiddels zoveel Italiaanse gerechten online. Ik ben dol op de klassieke gerechten en het fijne van de Italiaanse keuken vind ik dat de recepten vaak heel eenvoudig zijn. Pure smaken, niet al te veel ingrediënten en altijd met liefde klaar gemaakt.
Wat dacht je bijvoorbeeld van een spaghetti carbonara, een Italiaans stoofpotje of bijvoorbeeld een mooi stukje zalm in Italiaanse roomsaus. Vandaag voeg ik een Italiaanse klassieker toe aan het lijstje en deel ik het recept voor lasagne Bolognese met je.
Zelf lasagne maken
Het is helemaal niet ingewikkeld om zelf lasagne te maken! En je hebt er al helemaal geen pakjes of zakjes voor nodig. Wat ik zei, het kost even tijd maar dan heb je ook zeker een heerlijke lasagne!
Je kunt dit gerecht trouwens al heel goed voorbereiden, want de Bolognese saus moet je al wel van tevoren klaar maken. Ook de bechamelsaus kun je al voorbereiden. Zo hoef je uiteindelijk alleen de lasagne nog op te bouwen en dan doet de oven het meeste werk!
Nodig
Ingrediënten
- 250 gram verse lasagne bladeren
- 1 pan Bolognesesaus
- 1 pan Bechamelsaus
- 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 100 gram Mozarella (geraspt)
- 1 bol buffel mozzarella
- 1 theelepel oregano (gedroogd)
- klontje boter
Bereiden
- Voor dit recept voor lasagne Bolognese is het belangrijk dat je eerst een pan Bolognesesaus klaar maakt en de bechamelsaus alvast voorbereid.
- Vet de ovenschaal in met een klontje boter. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Begin met het opbouwen van de lasagne door eerst een dun laagje Bolognesesaus in de ovenschaal te scheppen. Hierop leg je een eerste laag lasagne bladeren. Schenk dan wat bechamelsaus over de lasagne vellen. Strooi op de laag bechamelsaus wat mozzarella en Parmezaanse kaas.
- Herhaal deze lagen van Bolognesesaus, lasagne bladeren, bechamelsaus en kaas tot de ingrediënten op zijn en de schaal gevuld is. Eindig met een laagje bechamelsaus.
- Snij de bol mozzarella in dunne plakken en leg deze bovenop de lasagne Bolognese. Bestrooi ten slotte met wat oregano.
- Schuif de lasagne voor 25 minuten de warme oven in. Wil je de kaas nog iets donkerder hebben, zet dan even de grillstand van de oven aan.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor lasagne Bolognese met bechamelsaus? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.