Knoflook garnalen voor in de gourmet pannetjes! Weer een makkelijk recept om zelf een fijn gerechtje op tafel te zetten als je gaat gourmetten met Kerst. En volgens mij blijft dat toch een van de meest favoriete manieren om met Kerst met een grote groep aan tafel te schuiven. Deze garnalen ga je marineren in een marinade met onder andere knoflook en verse gember, lekker met een Oosterse twist dus!
Wij zetten op eerste Kerstdag het gourmetstel op tafel en ik weet zeker dat er ook bij jullie weer heel veel ge-gourmet gaat worden. Super gezellig natuurlijk en no stress, aangezien je het vlees en de vis al kunt voorbereiden. En, tijdens het diner hoef je je ook niet al te druk te maken, iedereen bakt in zijn eigen pannetje, wel zo gemakkelijk! Zet de garnalen al een dag van tevoren in de knoflook marinade en smullen maar!
Knoflook garnalen – gourmet recept
Zo in de aanloop naar de feestdagen is het altijd gezellig druk op de blog, iedereen zoekt naar de lekkerste recepten voor Kerst. Er staan inmiddels zoveel feestelijke voorgerechten, luxe soep recepten, heerlijke hoofdgerechten voor Kerst en zelf heel erg veel lekkere Kerst nagerechten op de site. Maar aan gourmet recepten was ik nog niet toegekomen.
Dit jaar doe ik dat anders…. want hoewel wij zelf bijna elk jaar wel op een feestelijk moment het gourmetstel erbij pakken, had ik nog geen van mijn zelfgemaakte gourmet gerechtjes met je gedeeld. Dat kan natuurlijk niet! Ik vind het hartstikke leuk om juist ook voor het gourmetten zelf aan de slag te gaan en de kant-en-klare schotels uit de winkel over te slaan.
Garnalen in knoflook marinade
Dit jaar dus heel wat gourmet recepten en allemaal met een Aziatisch tintje. We gaan voor een Oosterse gourmet dit jaar, en zoals je ziet is de tafel goed gevuld! Ik deelde al eerder het recept voor Oosterse zalm voor de gourmet met je. En ook de Oosterse kip spiesjes staan inmiddels online. En hieronder vind je een garnalen gourmet recept met een Oosterse touch.
Wanneer je kiest voor een thema bij het gourmetten, zoals dus de Oosterse keuken, dan kun je met wat makkelijke smaakmakers al heel veel lekkere marinades klaar maken. Voor deze marinade voor knoflook garnalen gebruik ik vooral knoflook – duh! – en limoensap, rode peper en een goede olie. En met diezelfde smaakmakers kun je dus – steeds in een andere verhouding of samenstelling – ook de rest van het vlees en de vis marineren.
Meer Oosterse gourmet recepten:
- Oosterse zalm blokjes
- Oosterse kip spiesjes
- Chinese kool salade met pindadressing
- Indische hamburgers
- Atjar ketimoen – zoetzure komkommer
- Kip Teriyaki marinade
- Oosterse marinade voor kip
Nodig
Ingrediënten
- 300 gram garnalen (rauw en gepeld)
- 2 eetlepes olie
- 2 teentjes knoflook
- ½ limoen
- 1 cm gember
- ½ rode peper
- 4 takjes verse koriander
Bereiden
- Maak de marinade voor de knoflook garnalen klaar door de olie samen met het sap van ½ limoen te mengen in een grote schaal.
- Maak de knoflook schoon. Schil de gember. Snij de rode peper fijn. Hak de koriander in fijne stukjes. Voeg toe aan de schaal.
- Voeg de garnalen toe aan de marinade en schep goed om. Laat minstens een uur in de marinade staan maar langer kan zeker ook.
- Bak de garnalen in het pannetje van het gourmetstel tot deze gaar zijn.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor knoflook garnalen – gourmet recept? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.