Back, back, way back in the days…. zette ik met enige regelmaat een van de wereldgerechten uit zo’n pakje op tafel. Je kent ze vast wel, ze staan vlak naast de groenten en fruit in de supermarkt. Ik vond het prima om zo te koken, lekker makkelijk en vaak snel klaar. Tot ik me ging verdiepen in het koken zonder pakjes en zakjes en me steeds meer realiseerde dat ik dit dus ook gewoon zelf kon. Zelf mijn gerechten op smaak brengen met verse en gedroogde kruiden en smaakmakers. Hallelujah, vanaf dat moment wilde ik niet meer terug, zelf maken is echt zoveel lekkerder! Er zijn in mijn keuken al heel wat van die pakjes en zakjes recepten gemaakt maar ik was nog niet eerder begonnen aan een eigen variant van Kip Tandoori. Daar heb ik dus maar even verandering in gebracht….
Kip Tandoori zonder pakje
Ik had altijd een paar favorieten die dan regelmatig op het menu stonden. Kip Siam was er bijvoorbeeld zo een, maar ook voor mijn Oosterse recepten gebruikte ik vaak kant en klare boemboe’s of kruidenmixen. Nou ben ik echt helemaal niet van de health police hoor, maar ik ontdekte dat ik zelf maken gewoon echt veel lekkerder vind. En dat is dan ook al jaren het thema hier op de blog; lekker zelf de keuken in en makkelijke maaltijden from scratch bereiden.
Wereldgerechten
Toen ik jullie laatst op Facebook vroeg van welk wereldgerecht of recept met een kant en klare maaltijdmix het recept echt nog op de blog moest komen, hoorde ik zo vaak de kip Tandoori voorbij komen. En omdat ik eigenlijk niet meer helemaal de smaak voor me kon halen, besloot ik dat ik hiermee aan de slag moest! Ik heb op het pak in de winkel staan spieken wat de ingrediënten zouden moeten zijn en ik vind mijn versie ontzettend goed gelukt! Hop, weer een makkelijk recept voor doordeweeks!
Nodig
- Pan (2 stuks)
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 2 rode uien
- 1 rode puntpaprika
- 3 teentjes knoflook
- 200 gram sperziebonen
- 2 winterpeen
- 200 ml Griekse yoghurt
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 eetlepel sojasaus
- 200 ml kippenbouillon
- 300 gram zilvervliesrijst (of vervang door naanbrood)
- olie om in te bakken
Voor de marinade:
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel koriander
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel gemberpoeder
Bereiden
- Begin met het marineren van de kip. Snij de kip in blokjes en doe deze in de schaal. Voeg hier de olie, Griekse yoghurt, kurkuma, koriander, komijn, cayennepeper en gemberpoeder aan toe en meng goed door. Laat liefst een half uurtje staan, mits je hier tijd voor hebt natuurlijk!
- Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snij in stukjes van 3 cm. Schrap de winterpeen, snij de kontjes eraf en snij daarna in plakjes van 0,5 cm. Doe de groenten samen in de pan, voeg water toe en breng aan de kook. Kook in zo’n 7 minuten beetgaar.
- Zet alvast een pan met water op voor de rijst en kook deze volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Schil en snipper de uien. Snij de paprika in fijne blokjes. Maak de knoflook schoon.
- Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg dan de paprika toe en pers de knoflook uit boven de pan. Schep de kip met de marinade bij de ui en paprika en bak deze rondom aan.
- Schenk 200 ml kippenbouillon in de wokpan en breng aan de kook. Zodra de bouillon kookt voeg je de Griekse yoghurt, sojasaus en tomatenpuree toe. Laat zo’n 10 -15 minuten zachtjes pruttelen tot de saus ingedikt is.
- Schep de sperziebonen en winterpeen door de kip Tandoori en serveer het gerecht met de rijst of met naanbrood. Ik at er nog wat frisse komkommer bij!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa jij aan de slag met dit recept voor kip Tandoori? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
12 reacties
Klinkt lekker. Ga ik zeker een keer maken. Alleen eens kijken of ik de yoghurt voor iets plantaardigs kan vervangen (geen
sojayoghurt).
Hoi Reny, bedankt voor je mooie website. Ik kijk er wekelijks op om iets te proberen. Gisteren de Kip Tandoori gemaakt. Het is goed gelukt. Echt heel lekker recept. Het hele huis rook naar de kruiden, dat heb ik graag. Super!
Oh, heerlijk he! Dat vind ik ook altijd zo fijn, die geuren die het huis vullen! Super dat het zo goed gesmaakt heeft!
Hallo, kan je de kip ook al de avond voordien marineren of is dat dan te lang?
Hi Elisabeth! Dat zou zeker kunnen hoor! Wel gekoeld bewaren!
Hallo Reny,
Ook dit is voor mij geen geslaagd recept. Ik vond het echt niet lekker. En ik ben echt wel een hele goede kok maar vond dit niet heel smakelijk. Jammer.
En ook dat kan gebeuren. Niet iedereen heeft dezelfde smaak. Hier hebben we ervan zitten smullen en daarom staat het recept ook met trots op mijn blog 🙂
Voor hoe veel personen is dit recept?
Mijn recepten zijn voor 4 personen; 2 volwassenen en 2 kinderen. Tenzij het er anders bij vermeld staat!
Door het lang meekoken van de kip werd deze droog. Ik heb de kip bij de tweede keer later toegevoegd en korter laten koken. Ik kreeg een vriendin te eten die zei dat de yoghurt niet zo lang mee moet koken omdat deze dan schift, dat kon je inderdaad zien.
Heb je recept naanbrood?
Yes, ik heb daar dit makkelijke recept voor naanbrood voor!