Oh, yes, tijd voor fastfood! Op vrijdag, of welke weekend-dag dan ook, doen we hier natuurlijk niet moeilijk. Er komt een lekker comfy gerecht op tafel, daar hoef ik niet voor naar de afhaal toe. Deze kip shoarma schotel met zoete aardappel is dan ideaal, want de oven doet het meeste werk. Kijk, daar hou ik van. Kan ik zelf lekker op de bank ploffen en alvast rustig aan mijn weekend beginnen!
Ik hou van comfort food dat de smaak heeft van fastfood, maar eigenlijk helemaal zo slecht nog niet is. Natuurlijk moet het gewoon kunnen om op z’n tijd een broodje shoarma te eten, met een lekkere dikke klodder knoflooksaus. Of een grote zak patat te halen, met pindasaus en mayonaise! Maar om dat nou elk weekend te doen? Daarom vind ik het leuk om een beetje te twisten met de ingrediënten. Wel de lusten, niet de lasten, zeg maar…
Deze kip shoarma schotel met zoete aardappel is dus ultiem weekendvoer, maar maakte ik stiekem al op een doordeweekse dag klaar. Want met mijn blog werk ik altijd al een beetje vooruit. Vooral deze week was hectisch, want ik moest een stukje extra vooruit werken. Ik vertrek namelijk aankomende maandag voor een aantal dagen naar de sneeuw! En ik wil jou natuurlijk niet zonder nieuwe recepten laten zitten. Op een dinsdag stond deze schaal met goodness op het menu en ik heb er tijdens de lunch al van zitten smullen. Het restje dat nog voor het diner was bedoeld, werd door mijn hongerige echtgenoot nog voor het avondeten uit de schaal geschept. Goedgekeurd dus….
Ingrediënten
- 300 gram kippendijfilet
- 3 zoete aardappels (medium)
- 2 uien
- 1 rode puntpaprika
- 1/4 krop ijsbergsla
- 1/2 komkommer
- 6-8 snoeptomaatjes
- 2 teentjes knoflook
- 3 takjes verse peterselie
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 3 eetlepels olijfolie
- peper
- zout
Voor de shoarma kruiden:
- 1 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 3 theelepels oregano
- 1 theelepel chilipoeder
- 3 theelepels tijm
- 1/2 theelepel kaneel
- 2 theelepels komijn
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel sambal
- 2 eetlepels olijfolie
Voor de knoflooksaus:
- 100 ml Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- peper
- zout
- verse peterselie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Schil de zoete aardappel en snij ze in frietjes. Leg de zoete aardappel frietjes op de bakplaat en schenk er wat olijfolie overheen. Bestrooi met peper en zout en schuif voor 20-25 minuten in de oven. Schep halverwege even om.
- Snij ondertussen de kippendijfilet in blokjes. Maak de schoarmakruiden klaar in een schaaltje en voeg de kip toe. Meng goed door.
- Schil en snipper de ui. Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna fijn. Maak de knoflook schoon.
- Verwarm de koekenpan, voeg wat olie toe en fruit de ui hierin aan. Voeg de paprika en kip met shoarmakruiden toe en bak even kort mee. De kip braad je rondom bruin. Pers de knoflook uit boven de pan.
- Leg de zoete aardappelfrietjes op de bodem van de ovenschaal en schep de kip met ui en paprika hier over heen. Rasp flink wat Parmezaanse kaas over de kip shoarma schotel en schuif deze nu nog voor een minuut of 7-8 terug de warme oven in.
- Maak ondertussen de salade klaar. Was de ijsbergsla, tomaatjes en komkommer en snij deze fijn. Knip of snij de peterselie in kleine blaadjes.
- De knoflooksaus maak je klaar door de 1 teen knoflook uit te persen bij de Griekse yoghurt. Breng verder op smaak met wat peper, zout en verse peterselie.
- Serveer de kip shoarma schotel met zoete aardappel en Parmezaanse kaas met de salade en knoflooksaus. Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor kip shoarma schotel met zoete aardappel? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
15 reacties
Dat klinkt heel lekker, zou je (misschien) ook met vegetarische kipstukjes kunnen maken voor de vega’s 🙂
Kun je die nog in de oven doen? Dan zou het zeker kunnen!
Gisteravond gegeten en het was heerlijk. Voor het gemak had ik diepvries zoete aardappelfrites van de AH in de airfryer gedaan.
Dat kan natuurlijk ook, je hoeft het niet te ingewikkeld te maken 🙂 Super om te horen dat je zo lekker hebt gegeten!
Getest en goedgekeurd ! Bedankt
Mmm lijkt zo lekker ga het vanavond maken !
Wel voor 2 personen maar dat moet geen probleem zijn.
Heerlijk recept
Al jaren de favoriet hier in huis
Super leuk om dat te horen!
Dit is mijn favoriete Fastfood-Vrijdag recept! Hoogzwanger is ie eigenlijk best n beetje pittig gekruid, maar kan t toch niet laten… Héérlijk!
Heel erg lekker!!
Salade apart, verder heerlijk recept!
Erg lekker!
Dit is echt onze gezond favoriet!!
Al boven de kinderen klagen dat ze liever echte frietjes onderin willen hebben dan zoete aardappel friet!
Heerlijk recept!! Zeker voor herhaling vatbaar!
Wat heerlijk om je zo enthousiast te horen! 🙂