Zo, weer een week voorbij en het weekend staat voor de deur. Ben ik de enige waarbij de dagen echt voorbij vliegen? Alsjeblieft, zeg me dat het niet zo is! Nou weet ik zelf ook wel hoe dat komt, de dagen zijn hier hartstikke vol. En wanneer je ze vult met leuke dingen, is de week zo weer om… Het grote aftellen is nu echt wel begonnen! Volgende week rond deze tijd ben ik onderweg naar Schiphol en stap ik aan het einde van de ochtend het vliegtuig in. Naar Nieuw Zeeland! Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven hoor!! Omdat het op vrijdagavond altijd fastfood friday is in huize MYF, deel ik vandaag dit recept voor kip shoarma met zelfgemaakte knoflooksausmet je. Heerlijk snackend het weekend in, ha!
Ik bleef maar in een soort achtbaan van drukte zitten en dat is natuurlijk ook wel weer door de aankomende reis. Dan probeer ik altijd vooruit te werken en zoveel mogelijk recepten al ingepland te hebben voor als ik er niet ben. Dan weet ik ten minste zeker dat jullie lekker blijven eten! Haha! Nee, grapje natuurlijk, ik weet heus wel dat het leven gewoon door draait als ik geen nieuwe gerechten online zet. En dat het archief hier op de blog meer dan genoeg recepten bevat om nog bijna 4 jaar lang elke dag wat anders op tafel te zetten.
Daarom besloot ik deze week dat het wel even genoeg was zo! Het is namelijk bij mij altijd hetzelfde met vakanties en dat gestress wilde ik niet meer. En dan is het toch ook weer zo fijn dat ik daar zelf voor kan kiezen. Ik vind het namelijk ook heel erg belangrijk dat ik echt kan genieten van de voorbereidingen op mijn reis. Dat ik ruimte heb in mijn agenda om op mijn gemak te bedenken wat ik wil meenemen en wat ik nog nodig heb voor onderweg.
De komende weken verschijnen er dus zeker wel nieuwe recepten online, ik kon het toch niet laten. Maar ik ben stiekem – wat nou stiekem! – ook gewoon hartstikke trots op mezelf dat ik de beslissing heb genomen om te focussen op mijn reis en niet op wat er allemaal nog moet gebeuren voor de blog. Er moet namelijk niks, haha! Ja, lekker eten, maar dat gaat met deze kip shoarma met zelfgemaakte knoflooksaus zeker lukken!
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1/2 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels volle yoghurt
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1/2 theelepel tijm
- 1/2 theelepel koriander
- 2 eetlepels olijfolie
- snuf zout
Voor de zelfgemaakte knoflooksaus:
- 6 eetlepels volle yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes verse peterselie
- snuf peper
Verder:
- 4 naanbroodjes
- komkommer
- tomaatjes
- rucola
Bereiden
- Snij de kipfilet in dunne reepjes en doe in de mengkom. Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper heel fijn. Voeg de ui en rode peper toe aan de kipfilet en pers de knoflook erbij uit. Doe dan de andere droge kruiden, de yoghurt en de olijfolie ook in de kom en schep goed om.
- Laat de kipfilet even staan. Hoe langer, hoe beter, dan kunnen de smaken goed intrekken.
- Maak in de tussentijd de rode paprika schoon en snij deze fijn.
- Snij de tomaatjes in kwarten en de komkommer in plakjes. Verwarm de oven voor om straks de naanbroodjes volgens aanwijzing op de verpakking af te bakken. Liever zelf maken? Het recept voor zelfgemaakte naanbroodjes vind je hier.
- Zet de hapjespan op het vuur en voeg een druppel olie toe. Bak hier de paprika in aan en voeg dan de kipfilet inclusief de marinade toe. Bak de kip rondom bruin en gaar.
- Maak de knoflooksaus klaar door de yoghurt te mengen met een teentje uitgeperste knoflook en de takjes geknipte peterselie. Voeg nog wat peper toe.
- Serveer de kip shoarma met de naanbroodjes, tomaatjes, komkommer, rucola en zelfgemaakte knoflooksaus. En laat het weekend maar komen!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor kipshoarma met zelfgemaakte knoflooksaus? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
Foto’s: Cooked by Renske