Kip Parmezaan, nu we toch helemaal in de Italiaanse stemming zijn hier op de blog, mag dit recept voor Pollo Parmigiana niet ontbreken. Oftewel een recept voor kip met een een korstje van Parmezaanse kaas, en nog wat extra kruiden. Deze kip Parmezaan zet ik graag op tafel als ik kip net even op een andere manier wil klaar maken.
Meestal eten wij kip dóór een gerecht, maar zo af en toe mag de kip de hoofdrol spelen. Zoals nu, omdat ik toch zo lekker met mijn hoofd in Italië zit. Serveer er nog een lekkere pastasalade bij, en de maaltijd is compleet!
Wow, onbewust heb ik een soort Italiaanse themaweken georganiseerd hier op de blog. Dat was echt mijn bedoeling niet, maar ik ben blijkbaar met mijn hoofd al helemaal in Italië. De afgelopen weken waren hectisch, ik vergis me er toch elke keer weer in hoeveel werk het is om vooruit te koken, te fotograferen en ook alle blogjes te schrijven. Het tempo lag hoog, de afgelopen tijd, en wat heb ik toch weer lekker gegeten. Er kwamen soms wel 3 tot 4 gerechten op een dag uit mijn keuken, en ik heb het thuisfront verder niet horen klagen.
Kip Parmezaan
Nu weet je vast wel dat de Italiaanse keuken 1 van mijn favorieten is, en daar waar het hart van vol is … Juist, daar lopen mijn ideeën voor uit te werken recepten van over. Zo ook deze kip Parmezaan, een malse kipfilet in een knapperig korstje van Parmezaanse kaas en verschillende kruiden.
In Italiaanse restaurants kom je dit recept vaak tegen, maar ook bij de Italianen thuis wordt dit gerecht regelmatig klaar gemaakt. Oh, en nu ik met deze kip Parmezaan bezig was, schoot mij ineens weer een ander recept te binnen dat ik vroeg ook vaak klaar maakte. Daar ga ik na de vakantie mee aan de slag, wordt vervolgd!
Deze kip eet je natuurlijk niet bij de aardappels, nee daar maak je een fijne pastasalade bij. Gewoon wat groenten on the side kan natuurlijk ook! Lekker licht voor in de zomer!
Ik maakte gebruik van glutenvrije havermout, net als bij mijn recept voor Wiener schnitzels, en daar merk je tijdens het bakken helemaal niets van. De korst wordt gewoon lekker krokant en knapperig, en dit kippetje is echt een heerlijk stukje vlees bij een Italiaanse maaltijd!
Op zoek naar meer Italiaanse recepten met kip? Wat dacht je van:
- Italiaanse kipspiesjes met pesto mayonaise
- Kip in Italiaanse roomsaus
- Kip Cacciatore met paprika en tomaat
- Kip in pesto-roomsaus
Nodig
- 2 diepe borden of schalen
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 25 gram havermout (glutenvrij)
- 75 gram Parmezaanse kaas
- 1 ei
- 1 theelepel oregano (gedroogd)
- 1 theelepel tijm (gedroogd)
- 1 theelepel rozemarijn (gedroogd)
- peper
- zout
- klontje boter (om in te vetten)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de havermout in een koffiemolentje (of blender) om dit tot havermeel te malen. Doe in een schaaltje / diep bord en meng met de geraspte Parmezaanse kaas, voeg de oregano, tijm, rozemarijn en wat peper en zout toe.
- Tik het ei boven het schaaltje of diepe bord en kluts los.
- Vet de ovenschaal in met wat boter.
- Haal de kipfilet eerst door het geklutste ei, en daarna door het Parmezaanse kaas mengsel. Leg in de ingevette ovenschaal en herhaal voor de volgende kipfilet.
- Schuif de kip Parmezaan de oven in en bak in 15-20 minuten gaar. Draai daarna de oven op de grillstand en grill de kip nog 5 minuten zodat het korstje van Parmezaan ook lekker krokant en mooi bruin wordt. Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor kip Parmezaan? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
1 reactie
Dol op glutenvrije varianten van de klassiekers! Dit staat deze week bij mij het menu