Kip met bloemkool, in een romige saus met Parmezaanse kaas. Dit makkelijke en koolhydraatarme eenpansgerecht heeft alles waar je blij van wordt. Lekker veel groente, gemarineerde kip met veel smaak, een fantastische romige saus én weinig afwas. Voor dit recept voor kip met bloemkool gebruik je namelijk maar 1 pan, wel zo fijn.
Je zou het niet zeggen, maar de zomer is in aantocht en ik kan niet wachten tot we weer vaker buiten kunnen eten. Om het mooie weer een beetje af te dwingen, ga ik aan de slag met lichtere maaltijden. Deze kip met bloemkool en spinazie, in een romige kaassaus is een complete maaltijd. En dit recept staat ook nog eens binnen een handomdraai op tafel.
Kip met bloemkool en roomsaus
Zo richting de zomer is er weer bloemkool van het land verkrijgbaar, heerlijk om mee aan de slag te gaan. Voor zover het me lukt, kook ik graag met seizoensgroenten en bloemkool is wat mij betreft altijd een goed idee. Helemaal wanneer je deze eet met een heerlijke romige saus met lekker veel kaas. Bloemkool en roomsaus zijn toch altijd een goed idee?
Voor deze kip met bloemkool ga ik aan de slag met kippendijfilet. Dit is net wat vetter, en heeft daardoor wat meer smaak dan kipfilet. Je kunt uiteraard zelf kiezen waar je voor gaat, het kan allebei.
Kip met bloemkool
De kip marineren we in een mooie combinatie van smaakmakers. Wat te denken van verse tijm, peterselie en oregano, heerlijk! Gecombineerd met een beetje gerookt paprikapoeder krijgt de kip zo een intense smaak. Ik zet het liefst de kip al de avond van tevoren in de marinade. Dan kunnen de smaken helemaal goed intrekken!
Voor dit recept voor kip met bloemkool heb je trouwens maar 1 pan nodig. Handig toch, dat scheelt in de afwas. Ennn, zorgt voor extra smaak aan het gerecht. Door de kip eerst te bakken in de pan en vervolgens de rest van het gerecht in dezelfde pan te bereiden, behoud je die heerlijke kruiden smaak!
Meer bloemkool recepten:
Ook zo dol op bloemkool en ben je na dit recept voor kip met bloemkool en roomsaus op zoek naar nog meer inspiratie? Dat snap ik en uiteraard heb ik nog wel wat suggesties voor je. Ga bijvoorbeeld eens aan de slag met de volgende bloemkool recepten:
- Ovenschotel met bloemkool en gehakt
- Gele bloemkool curry met snijbonen
- Bloemkool uit de oven met zoetzure saus
- Bloemkool rijst met kip en spinazie
- Romige bloemkoolsoep
Nodig
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 300 gram kippendijfilet
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram verse bladspinazie
- 250 ml slagroom
- 150 ml kippenbouillon
- 2 el bloem
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 2 takjes verse tijm
- 2 takjes verse peterselie
- 2 takjes verse oregano
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- peper
- zout
- olijfolie
Bereiden
- Begin met het marineren van de kipdijfilet. Snij de kipdijfilets in grove stukken en doe in een schaal. Snij de verse kruiden fijnen voeg deze samen met 2 el olijfolie, het gerookt paprikapoeder en een snuf peper en zout toe aan de schaal. Hussel goed door en zet even apart. Je kunt deze marinade al van te voren klaar zetten en de kip lekker lang laten staan.
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
- Snij de roosjes van de bloemkool en zorg dat alle stukjes even groot zijn.
- Verwarm wat olie in een pan en bak hier de gemarineerde kip in aan. Zorg dat beide kanten mooi goudbruin zijn en schep de kip dan uit de pan.
- Gebruik dezelfde pan, voeg eventueel nog wat olie toe en fruit hier de ui in aan en pers de knoflook erbij uit.
- Voeg dan 2 eetlepels bloem toe, laat even meebakken en schenk de bouillon en de room in de pan.
- Breng aan de kook en voeg hier de bloemkoolroosjes aan toe.Laat de saus met de bloemkool zachtjes zo’n 8 minuten pruttelen, tot de bloemkool gaar is.
- Voeg de Parmezaanse kaas toe aan de saus en roer goed door.
- Voeg de spinazie toe aan de romige kaassaus en laat slinken.
- Doe als laatste de kipfilets nog weer in de pan en laat even opwarmen.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor kip met bloemkool en roomsaus? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.