Vroeger… oh, ik klink nu echt heel oud… aten wij regelmatig kip kerrie met rijst. Dat was een van die gerechten die regelmatig op tafel kwamen. Ongetwijfeld had mijn moeder ook haar riedeltje van makkelijke doordeweekse recepten die dan werden afgewisseld. Logisch, in een gezin met 4 kids waarbij mijn moeder ook gewoon heel hard werkte. Die kip kerrie schoot mij laatst ineens weer door het hoofd en ik besloot er een zomerse variant van klaar te maken. Een kip kerrie rijstsalade, met ananas natuurlijk. Want die ananas hoort erbij!
Wat dat betreft heb ik het wel van mijn moeder hoor! Ook ik ben natuurlijk gewoon druk met werk en de meisjes vragen ook wel hun tijd. Koken doe ik meer dan graag, maar elke dag wat nieuws op tafel toveren doe ik echt niet. Ik heb ook mijn vaste repertoire van gerechten die gewoon altijd goed zijn. Pasta, agv’tjes, rijst. Er zijn van die maaltijden die ik zonder nadenken kan klaar maken en dat is op z’n tijd wel zo fijn.
Kip kerrie met rijst
Maar wat ik wel altijd leuk vind is om aan standaard gerechten een twist te geven. Recepten volgen van anderen kan ik totaal niet. Er moet altijd wat van mezelf bij. En ineens dacht ik dus laatst aan die kip kerrie van mijn moeder. Geen idee hoe ze het klaar maakte trouwens… maar ik ben mijn kruidenkastje ingedoken!
Maaltijdsalade met kip kerrie en rijst
Nu zo voor de vakantie ben ik echt van de makkelijke recepten. Een kip kerrie rijstsalade smaakt prima op warme zomerdagen en is bovendien ook zo klaar. Mijn lieve moedertje had vast niet geweten dat ze met haar recepten van toen nú nog inspiratie geeft. Heb jij ook van die recepten die je nog van vroeger kent en die je nu met een eigen twist klaar maakt?
Ingrediënten
- 300 gram zilvervliesrijst
- 300 gram kipfilet
- 1/2 ananas (vers)
- 100 gram rucola
- 1 komkommer
- 1 limoen
- 1/2 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels kerrie
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel komijn
- snuf zwarte peper
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
Bereiden
- Zet een pan met water op het vuur en kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Giet af en laat afkoelen.
- Maak ondertussen de marinade voor de kipfilet klaar. Meng in een schaaltje het sap van 1/2 limoen met de olijfolie en de kerrie, chilipoeder, kurkuma, komijn en zwarte peper. Snij de peper fijn en pers de knoflook uit en voeg toe aan de marinade.
- Snij de kipfilet in reepjes en leg ze in de marinade. Laat even staan zodat de smaken kunnen intrekken.
- Verwarm een koekenpan maar voeg geen olie toe. Bak hier de kip in gaar en mooi bruin.
- Maak de ananas schoon en snij in plakken van ongeveer 1 cm. Verwijder de harde kern en snij daarna in stukjes.
- Was de komkommer, snij in kwarten en verwijder de zaadjes. Snij er daarna dunne plakjes van.
- Voor de dressing bij de kip kerrie rijstsalade meng je de yoghurt met nog een paar druppels limoensap.
- Doe de rucola in de saladeschaal en schep de rijst erdoor. Hussel even goed door en voeg dan de ananas, komkommer en kipfilet toe. Serveer met de limoen-yoghurtdressing.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor kip kerrie rijstsalade met ananas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube