Zo, ik gooi er nog even een nieuw comfort food recept tegen aan hoor! We moeten toch wat… haha! Natuurlijk had iedereen al zien aankomen dat we wat langer binnen moeten blijven, maar de boodschap viel toch weer even zwaar. Of zwaar, ik denk echt dat het goed is voor iedereen om een tandje terug te zetten en de snelheid er een beetje uit te halen. Dat gekke ge-ren en gevlieg wat we jarenlang hebben gedaan, hoeft nu gewoon even niet meer. En dat is stiekem best lekker! Nu de meiden fulltime thuis zijn, moet ik wel echt mijn momenten zoeken om de tijd voor mezelf vrij te maken. En wat blijkt…. dat lukt nog steeds prima in mijn keuken. Ik maakte deze heerlijke kip in pesto roomsaus klaar, voegde nog wat rode paprika en spinazie toe en met verse pasta is dit echt een feestmaaltijd!
In de eerste week schreef ik een dagschema uit. Waarbij ik ook even meldde dat de meiden voortaan mogen helpen bij het avondeten. In de praktijk merk ik dat het koken ook juist mijn moment op de dag is. Waar ik dus liever even niemand om me heen heb. Yep, I said that! Nu na 3,5 week helpen de dames dus de ene keer wel mee. En de andere keer gebruik ik het koken lekker als excuus om even geen ‘mama’ te hoeven horen!…
We wisselen het hier dus een beetje af en dat bevalt wel! Wil jij met jouw kids de keuken in duiken? Dan is het ook erg leuk om eens zelf verse pasta te maken! Lijkt heel ingewikkeld maar dat is het niet. Je hebt vooral even tijd nodig, maar daar hebben we nu genoeg van! En dan deze kip in pesto roomsaus erbij, flink wat Parmezaan erover… smullen maar!
Kip in pesto roomsaus
Voor 4 personen:
- 300 gr kipfilet
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode puntpaprika’s
- 200 gr bladspinazie (vers)
- 150 ml (plantaardige) room
- 100 ml kippenbouillon
- 3 tl groene pesto
- 1 tl gemalen chili vlokken
- 2 tl rozemarijn
- 1 tl tijm
- olijfolie om te bakken
- extra: verse pasta voor 4 personen
- extra: Parmezaanse kaas
Nodig; hapjespan, mengbeker
Bereiden: Snij de kipfilet in reepjes. Verwarm wat olie in de hapjespan en voeg hier de chilivlokken, rozemarijn en tijm aan toe. Laat kort meebakken en voeg dan de kipfilet toe. Bak in 5 minuten mooi bruin en gaar. Schep de kipfilet uit de pan en zet even apart.
Schil en snipper in tussentijd de ui. Snij de paprika’s in reepjes en maak de knoflook schoon. Verwarm eventueel nog wat extra olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Voeg de paprika toe en pers de knoflook uit boven de pan. Laat zo’n 5 minuten zachtjes bakken.
Voeg dan de kipfilet weer toe aan de pan en schenk hier de kippenbouillon en room bij. Schep de pesto in de pan en roer goed door. Laat de pestosaus 5 minuten pruttelen zodat het iets indikt.
Voeg als laatste de bladspinazie toe en laat deze slinken.
Serveer de kip in pesto roomsaus met verse tagliatelle en flink wat Parmezaanse kaas. Buon appetito!
Ga je aan de slag met dit recept voor kip in pesto roomsaus? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube