Oh wat maak je mij blij met deze zonnestralen! Had van mij al eerder mogen komen, de winter duurde mij echt te lang. Afgelopen week was alvast een cadeautje en nu de lente echt begonnen is, merk ik dat mijn energie stijgt. Ik zat echt flink in een dip de laatste weken, maar het gaat nu weer wat beter. Gelukkig maar! Want met die energie komt ook de inspiratie voor frisse voorjaarsgerechten direct om de hoek kijken. En zo toverde ik vorige week ineens deze wraps met kip in limoen marinade op tafel. Met nog heel wat groenten én heerlijke gegrilde ananas schijnt het zonnetje zo vanaf je bord!
Eerst dacht ik nog dat het een winterdipje was, maar eigenlijk was het de laatste tijd op alle vlakken gewoon te druk. Er kwamen te veel leuke dingen op mijn bordje en nee zeggen is nog steeds niet mijn sterkste kant. En dus werkte ik mij tien slagen in de rondte, maar dat was uiteindelijk niet vol te houden. Want daarnaast waren er ook nog andere dingen die aandacht vroegen, zoals een nieuw huis, de meisjes natuurlijk, een druk gezinsleven en wat al niet meer. En toen ging er ineens een belletje rinkelen. Ding dong…
Druk zijn is natuurlijk prima, maar er moet ook tijd zijn om op te laden. En in dat hele programma van werk en druk privéleven was ik af en toe even vergeten dat ik zelf ook nog een batterij heb die energie nodig heeft. Terwijl dat juist zó belangrijk is. Want als ik niet fit ben, dan lukt de rest natuurlijk ook niet zo lekker… Time for a change dus, en gelukkig werkt het mooie weer dan wel mee. Die zon die dóet wat met me! En van deze wraps met kip in limoen marinade werd ik ook wel erg gelukkig!
Wraps met kip in limoen marinade en gegrilde ananas
Voor 4 personen
- 300 gr kipfilet
- 2 puntpaprika’s
- 2 rode uien
- 1/2 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 200 gr verse ananas
- 1 potje zwarte bonen
- 1 klein blikje maïs
- 8 mini tortilla’s / wraps
- frisse sla, bijv. ijsbergsla
- kleine tomaatjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1/2 limoen
- tomatensalsa
- olie om in te bakken
Voor de limoen marinade:
- 1 1/2 limoen
- 1/2 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- zwarte peper
Nodig;
schaal, rasp, wokpan, grillpan, vergiet
Bereiden:
Begin met het maken van de limoen marinade.
Boen de limoenen schoon. Pers het sap van 1 1/2 limoen uit boven de schaal en voeg hier olijfolie, chilipoeder, komijn, paprikapoeder en zwarte peper aan toe. Snij de rode peper fijn en maak de knoflook schoon.
Doe de peper bij de marinade en pers ook de knoflook erbij uit. Rasp van 1/2 limoen de schil en voeg toe aan de schaal.
Snij de kipfilet in reepjes en leg ze in de marinade. Laat een half uurtje intrekken, schep regelmatig de marinade over de kip heen.
Schil en snipper de uien. Maak de paprika schoon en snij in kwarten en daarna fijn. Snij de andere halve peper ook fijn en pel de knoflook.
Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Bak daarna de paprika en rode peper mee. Pers de knoflook uit boven de pan en draai het vuur laag.
Giet de zwarte bonen en maïs af en doe in een vergiet. Spoel nog even na met water en voeg daarna toe aan de pan met ui en paprika. Schep hier ook de tomatenpuree bij en voeg het sap van 1/2 limoen toe.
Zet nu de grillpan op het vuur en verwarm deze zonder olie toe te voegen. Doe de kipfilet in de pan en grill deze aan alle kanten kort aan. Draai daarna het vuur laag en laat de kip verder garen.
Schuif de kipfilet naar de ene helft van de pan en gebruik eventueel een keukenpapiertje om de pan iets schoon te maken aan de vrije kant.
Grill in de grillpan de ananas aan beide kanten ongeveer 3 tot 4 minuten.
Serveer de kip in limoen marinade met de groenten, gegrilde ananas, tortilla’s, frisse sla, kleine tomaatjes en (homemade) tomatensalsa. En laat de zon maar schijnen!
Ga jij aan de slag met dit recept wraps met kip in limoen marinade en gegrilde ananas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
9 reacties
Lekker recept.
Ziet er goed uit, lijkt me lekker. Gaan we zeker maken. Maar op de foto zie je dat je de kipfilet pas later hebt gesneden en dat ziet er dan beter uit.
KLopt, dat kun je ook doen! Dan leg je de hele kipfilet in de marinade, dan grillen, en dan in reepjes snijden. Alles voor een mooie foto hè? 😉
Scherp opgelet. Ik bewonder altijd de foto’s van Reny maar dit was me niet opgevallen.
Superm
Ik krijg ook altijd zoveel energie van de zon en het lente gevoel! Ziet er heerlijk uit moet ik zeggen
Goed dat je ergens aan de rem trekt hoor! Is lastig soms in alle hectiek (en leuke dingen) van het leven goed je eigen batterij te blijven checken.
Recept ziet er goed uit ook! 🙂
Lieve groetjes, Elize
Ziet er gezond uit en lekker uit.
En dat is het ook 🙂
hmmm ik ga hier lekker van genieten thuis!