Kip in Italiaanse roomsaus, ultiem comfort food als je het mij vraagt! Zo op de valreep voor de feestdagen deel ik nog een laatste recept met je, dat met Kerst op tafel mag komen.
Maar eigenlijk ook op elke andere dag wanneer je zin hebt in de heerlijke overdaad van een volle romige saus. Ik deelde al eerder mijn recept voor zalm in Italiaanse roomsaus met je, en daar is dit een variatie op.
Weet jij al wat je met Kerst op tafel gaat zetten nu we deze dagen toch net even anders doorbrengen dan normaal gesproken? Dit hoofdgerecht is zeker een goed idee! Serveer er verse pasta en bijvoorbeeld een feestelijk bijgerecht met lekker veel groenten bij en de feestmaaltijd is compleet!
Kip in Italiaanse roomsaus
Met kip kun je alle kanten op! En ook voor Kerst is deze kip in Italiaanse roomsaus een heel feestelijk recept.
Er staan inmiddels al heel wat kip recepten online en ik voeg daar vandaag dit makkelijke hoofdgerecht aan toe. Dit gaat ook het laatste recept zijn dat ik voor de kerstdagen met je deel.
Ik hoop namelijk dat je inmiddels wel weet wat je op tafel gaat zetten! Dat je boodschappen gaat doen en lekker de keuken in duikt! Morgen deel ik nog een aantal feestelijk hapjes voor Kerst met je, en daarna sluiten we lekker even af en duiken we de Kerst-bubbel in… op gepaste wijze uiteraard!
Niet alleen op feestdagen is deze kip in Italiaanse roomsaus heerlijk om op tafel te zetten…. bij ons staat het ook regelmatig op een gewone doordeweekse dag op het menu. Lekker met verse pasta en uiteraard nog wat extra Parmezaan on top! En het fijne is, dit gerecht is echt zo klaar, ideaal!

Nodig
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 6 zongedroogde tomaatjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel bloem
- 100 gram Grana Padano (geraspt)
- 100 ml kippenbouillon
- 200 ml kookroom
- 200 gram bladspinazie
- peper
- zout
- boter om in te bakken
Bereiden
- Snij de kipfilet in lange repen en bestrooi met wat peper en zout. Verwarm een pan op het vuur, laat hier de boter in smelten en bak dan de kipfilet rondom mooi bruin. Haal de kipfilet uit de pan en zet even opzij.
- Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine reepjes en maak de teentjes knoflook schoon.
- Verwarm de pan weer en fruit de zongedroogde tomaatjes aan en pers de knoflook uit.
- Doe de bloem in de pan en bak even kort mee. Voeg dan de Grana Padano, kippenbouillon en de kookroom toe aan de pan. Breng zachtjes aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Roer door tot je een mooie gladde kaassaus hebt.
- Schep de bladspinazie in de pan bij de Italiaanse roomsaus en laat slinken.
- Doe de kipfilet weer in de pan en laat nog even warm worden.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor kip in Italiaanse roomsaus? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
19 reacties
Dit was zoooooo lekker!!! We hebben gesmuld! De saus is rijk en zou ook een zeer goede pasta saus zijn…zelfs zonder de kip. Echt yummie yummie en voor herhaling vatbaar.
Ah, wat super om jouw enthousiasme te horen, ik krijg er spontaan weer trek van! Heerlijk ook bij de pasta, zelfs zonder kip! Deze saus gaat ook heel goed met zalm, just saying 😉
Heerlijk . Met kerst gemaakt voor de hele familie . Is nu al ons familie top recept
Erg lekker. Ook weer eens een andere smaak dan de standaard (rode) Italiaanse sauzen. Echt smullen en de bordjes werden helemaal leeg gegeten.
Het was heerlijk! Dit wordt een blijvertje!
Wat super om te horen dat je zo hebt gesmuld van dit recept! Dankjewel voor je reactie!
Waaanzinnig lekker, dank voor het delen van dit recept!
Vanavond weer dit gerecht gegeten. Zo ontzettend lekker!!! Sterrenniveau zei mijn man ☺️
Wat serveer je hier nog bij als groenten?
Ik denk dat je hier inspiratie gaat vinden: Italiaanse bijgerechten
De haricots verts en de geroosterde wortelen zouden mijn suggestie zijn!
Dit is zooo lekker.
Echt een super heerlijk gerecht. Gegeten op 1e kerstdag en het was een hit! Makkelijk te maken dus we gaan dit zeker vaker maken.
Kan ik dit gerecht een dag van te voren maken en dan voor gebruik opwarmen?
Zou je ook kippendijen kunnen gebruiken?
Zeker! Als je dat lekkerder vindt, zeker doen!
Iemand enig idee om de kip te kruiden? kan mij niet voorstellen dat de kip lekker smaakt zonder enige kruiden?
Oh, de saus heeft echt genoeg smaak! En door de kip aan te bakken, krijg je ook al meer smaak 🙂
Wat denk je, zou het recept op een buffetje passen maar dan als bijgerecht aardappelwedges en/of patat? Heb de rest van het buffet al bedacht en zocht alleen nog een kiprecept… wil er eigenlijk niet ook nog pasta bij doen, want dat wordt een beetje veel:) Zou dat ook passen?
Maak hem nu voor de derde keer. Heerlijk recept!