Tijd voor iets nieuws…. Vanaf nu doop ik de vrijdag om tot fastfood friday. Eh, nee, ik ga geen kant en klare patat met frikadellen delen, of afhaalpizza’s, maar ik laat je zien wat ik eigenlijk op een vrijdagavond, of welke weekendavond dan ook, zelf ook eet. Want als je denkt dat ik 7 dagen per week op groene blaadjes zit te knagen, dan heb je het echt mis! Ik ben dol op koken, zet graag een verantwoorde maaltijd op tafel, maar aan het einde van de week heb ik ook zin in makkelijk. In comfort food! En dat maak je net zo eenvoudig zelf. Vandaag trap ik af met deze kip gyros met tzatziki, een ultieme weekendmaaltijd!
Ik woon in een dorp, vlak tegen Den Haag aan, en afhalen kun je hier heus wel. Patat, pizza (wel hele goede!), Surinaamse roti, Grieks, Chinees…. Maar toch doe ik dat niet al te vaak. Ten eerste kost het je toch best wat geld om af te halen, en ten tweede ben ik toch vaak een beetje teleurgesteld. Heb je net trek in zo’n heerlijke snackmaaltijd, zijn de patatjes lauw of heeft de pizzeria het in zijn hoofd gehaald om de ham te dik te snijden. Ja ja, first world problems, maar daarom kies ik er dus heel vaak voor om in het weekend zelf een makkelijke maaltijd op tafel te zetten. Snacken zonder teleurstelling, yes!
Ik heb nogal wat recepten voor je in petto. De komende tijd kun je steeds op vrijdag een makkelijk recept verwachten voor een snackachtige maaltijd. Want zo eet ik dus in het weekend; makkelijk, snel, zelfgemaakt maar wel echt snacken. Zelfgemaakte pizza’s staan hier bijvoorbeeld wekelijks op tafel, of burrito’s en enchillada’s, home made fries met hamburgers, ik hou ervan. En het is weinig werk om het zelf te maken, want je denkt toch echt niet dat ik op vrijdag nog veel zin heb om te koken? Juist, zo is dat! Vrijdag wordt vanaf nu dus fastfood friday, en ik beloof je alvast dat je bij mij gaat snacken zonder je rot te voelen. Want ja, over alle snackmaaltijden gaat natuurlijk wel de #MYF touch!
Als eerste krijg je het recept voor deze kip gyros. Toen ik laatst het recept voor pitabroodjes van spelt met je deelde, moest in ineens weer denken aan alle avonden die ik in de shoarmazaak doorbracht. Shoarma, gyros, döner, andere naam voor hetzelfde beestje. Deze kip gyros met tzatziki is voor mij echt genieten, en dit gerecht staat in een mum van tijd op tafel. Tenzij je besluit om zelf de tortilla wraps te maken, dan ben je iets langer bezig…. Wil je toch ook op vrijdag gezond(er) eten, dan is een blad ijsbergsla ook de perfecte wrap!
Kip gyros met tzatziki
Voor 4 personen:
- 300 gr kipfilet
- 1 grote ui
- 2 rode paprika’s
- 2 teentjes knoflook
- olie om in te bakken
Voor de gyros kruidenmix:
- 1 tl cayennepeper
- 1/2 tl zwarte peper
- 3 el oregano
- 1 tl chilipoeder
- 3 tl tijm
- 1/2 tl kaneel
- 2 tl komijn
- 1/2 tl zout
Verder:
Nodig; schaaltje om de kruiden te mengen, wokpan
Bereiden: doe alle kruiden in een schaaltje en schep ze goed door elkaar.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Verwijder de steel en zaadjes van de paprika’s en snij ze in blokjes.
Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 1,5 x 1,5 cm.
Verwarm wat olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Doe nu ook de paprika in de pan en voeg kort daarna de blokjes kipfilet hier aan toe en bak rondom aan. Pers de knoflook erbij uit en schep 3 a 4 el van het gyros kruidenmengsel in de pan. Laat nog even zachtjes meebakken, totdat de kipfilet gaar is.
Serveer met homemade tortilla wraps van speltbloem, en natuurlijk met wat ijsbergsla en tzatziki (en dat recept komt snel online!)
Ga je aan de slag met dit recept voor kip gyros met tzatziki? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
5 reacties
Lijkt me heerlijk dus ik dacht, dat gaan we morgen lekker makkelijk eten. Lekker en gezond. Toch een beetje jammer dan dat de tzatziki er niet bij staat 🙁
Ik wacht wel met maken totdat die erbij staat.
Ben wel benieuwd naar alle andere makkelijke dingen die je online gaat zetten.
Want makkelijk moet bij bij meestal echt makkelijk zijn en dan bedoel ik dat ik ook echt heel kort in de keuken wil staan en meestal pakt dat dan toch weer anders uit. Dus ben dan wel benieuwd waar jij dan mee komt.
Dit heb ik laatst ook gemaakt door te googelen en tzatziki is echt supermakkelijk dus wacht niet te lang want daar is dit echt TE lekker voor
Ik zou de kruiden rub met de kipfilet lekker een paar uur van te voren in laten trekken zo krijg je een heerlijke smaak beleving.
Het is wél een pittige gyros trouwens,of ligt dat aan mij?Cayennepeper. Chilipoeder en zwarte peper.ik heb trouwens ook een heerlijk recept van Tzatziki uit Kos.ooit van een oude Grieken gekregen?dus voor de liefhebbers?u roept maar!!!
Lekker!! Ik maak ook het liefst op vrijdag en zaterdag makkelijke snel klaar gerechten. Ik doe mee met je fastfood friday 😉
Heerlijke combinatie van kruiden. Alleen was ik iets te enthousiast qua theelepels ( volle theelepel met kop)
waardoor het echt scherp was. Maar ik ga het zeker weer maken. Dank je wel ! Echt een aanrader!