Kip cashew, vandaag een makkelijk recept voor kip met cashewnoten in een zoetzure Oosterse saus. Ideaal als snelle doordeweekse maaltijd, met rijst en gegrilde paksoi. Maar misschien ken je de kip cashew ook wel van de toko… daar haal ik graag een broodje met deze kip, heerlijk als lunch gerecht!
Er staan inmiddels al heel wat makkelijke snelle recepten met kip op de blog en daar voeg ik vandaag weer een heerlijke maaltijd aan toe. Ook hier in huis hou ik ervan als het avondeten vlot op tafel staat. Doordeweeks heb ik namelijk ook niet altijd zin om lang in de keuken te staan! Ben je klaar voor een echt snel recept, lees dan gauw verder!
Kip cashew
Ik ben de laatste weken in een Oosterse fase…. en dat komt eigenlijk wel heel goed uit als je in de avond wel lekker wil eten met het hele gezin, maar niet te lang in de keuken wilt staan. Dit recept voor Kip cashew staat echt wel binnen 20 minuten op tafel! Maar als je wel wat meer de tijd hebt, is het wel erg lekker om de kip nog wat langer te marineren.
Bij dit recept maak ik een hele makkelijke marinade klaar van ketjap en sojasaus. Door ook nog wat sesamolie toe te voegen, krijgt de kip in dit gerecht al zo’n typische Oosterse smaak. Ik kies trouwens eigenlijk altijd voor kippendijfilet in plaats van kipfilet, dat vlees is nog malser. Aan de marinade voeg ik ook wat yoghurt toe, wist je dat je daarmee heel zacht vlees krijgt?
Kip cashew van de toko
Wanneer ik geen zin heb om zelf te koken, haal ik graag een Indonesische maaltijd bij de toko. Hier in het dorp zit gelukkig een goede afhaal, waar ik altijd moeite heb met kiezen welke gerechten ik mee neem. Diezelfde gerechten vormen trouwens ook steeds weer nieuwe inspiratie voor mijn recepten!
Bij onze toko kun je zelf je Indonesische maaltijd samenstellen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten rijst of bami, verschillende groenten en verschillende soorten vlees of vleesvervangers. Van al het lekkers dat je kunt krijgen, van daging smoor tot rendang, tot sajoer boontjes en ga zo nog maar even door, loopt het water me altijd in de mond… Ook de kip cashew is favoriet en daar heb ik vandaag ook een recept voor!
Kip cashew met groente
Voor mij is een gerecht niet compleet als er niet een flinke portie groenten bij geserveerd worden… Bij deze makkelijke maaltijd met kip zou je bijvoorbeeld broccoli kunnen eten, of pittige Indische sperzieboontjes. Door de zoetzure saus gaat sowieso nog een ui en paprika en ik ging deze keer voor gegrilde paksoi!
Paksoi is een Aziatische groente en behoort tot de koolsoorten. Je kunt deze groente wokken maar ook grillen. Of even kort blancheren als je er een salade mee wilt maken. Door de paksoi te grillen in een klein beetje sesamolie, geef je de groente nog meer smaak!
Ingrediënten
- 300 gram kippendijfilet
- 1 paksoi
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 rode peper
- 1 rode paprika
- 2 salade ui
- 50 gram cashewnoten (ongezouten)
- 2 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel yoghurt
Voor de zoetzure saus:
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 theelepel honing
- 50 ml water
- 2 theelepels maizena
Bereiden
- Snij de kippendijfilet in blokjes en doe ze in een schaal. Schenk hier 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels ketjap, 2 eetlepels sesamolie en een eetlepel yoghurt bij. Roer goed door en laat de kip even marineren. Heb je meer tijd, laat dan gerust een uurtje staan!
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper fijn.
- Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij daarna fijn.
- Hak de cashewnoten grof en rooster ze in de droge wokpan tot ze mooi bruin gekleurd zijn. Haal de nootjes uit de pan en zet even apart.
- Verwarm een beetje olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg depaprika en rode peper toe en pers de knoflook uit boven de pan.
- Voeg dan de kip met de marinade toe aan de pan en bak rondom mooi bruin en gaar.
- Haal de bladeren van de paksoi los en snij de onderste centimeter van de harde witte kern weg. Was de bladeren even en dep ze dan goed droog. Besmeer met een beetje sesamolie en grill de bladeren in de grillpan tot ze mooie strepen krijgen en net even wat zachter zijn geworden.
- Maak de saus voor de kip cashew klaar door aan de wokpan nog 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels ketjap, 1 eetlepel rijstazijn en een theelepel honing toe te voegen. Schenk hier 50 ml water bij en breng zachtjes aan de kook. Laat de saus wat indikken, gebruik hier eventueel wat maizena voor.
- Serveer de kip cashew met gegrilde paksoi met rijst en fijngesneden salade ui.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.
3 reacties
Ga ik snel maken. Ik ben dol op Indisch eten. De zoetzure saus wordt door de kip cashew geroerd, neem ik aan.
Dan ga je dit gerecht zeker waarderen! De saus maak je inderdaad klaar in de pan, bij de kip en de paprika.
Te lekker……….