Deze zomer neem ik je mee op reis. Op culinaire reis door mijn favoriete keukens. Klinkt goed toch? We maken een kleine foodtour langs mijn lievelingsgerechten van over de grens en ik heb vandaag een heerlijke Italiaanse kip stoofschotel voor je. Een klassiek Toscaans recept dat je misschien ook wel kent als kip Cacciatore. Cacciare betekent jagen in het Italiaans, dus stel je een beetje een stevig robuust gerecht voor, echt een stoofpotje dus. En ik laat je zien dat dit gerecht ook prima in de zomer kan! Ik maak deze stoofschotel klaar met lekker veel groenten en je kunt er bijvoorbeeld een makkelijke pasta bij eten!
Italiaans stoofpotje met kip
Bij stoofgerechten denk je misschien aan herfstig comfortfood. En deze kip Cacciatore is ook zéker comfortfood, maar lekker fris en licht door de tomatensaus. Nou is eigenlijk elk Italiaans gerecht al comfortfood voor mij, ik ben zo gek op deze keuken en al haar mooie pure smaken. Toen ik bezig was met mijn receptenplanning voor de zomer, wist ik dat ik een reisje door Italië wilde maken!
We gaan nog wel op vakantie deze zomer, maar blijven in eigen land. Italië slaan we even over en dat vind ik heel jammer, maar het is niet anders. Zelfs Lise vroeg afgelopen week of we álsjébliéft volgend jaar wel weer kunnen gaan…. En dat begrijp ik helemaal! Het is ook gewoon heerlijk daar, en niet in de laatste plaats om het heerlijke eten.
Kip Cacciatore
Dan halen we dit jaar Italië en die lekkere recepten gewoon deze kant op. Vind ik geen enkel probleem! Ik heb nog een enorme lijst van gerechten die ik daar ooit eens proefde en zelf na wil maken…. Deze kip Cacciatore is daar een van. Ik gebruik in dit recept kippendijen, die zijn lekker zacht, die ik eerst even aanbak in de pan. Daarna gaart het vlees in de kruidige tomatensaus, waardoor het een intense smaak krijgt. Deze stoofschotel eet je met een bordje pasta. Rood wijntje erbij en je waant je zo in Italië!
Ingrediënten
- 4 kippendij filets
- 1 witte ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 2 wortels
- 400 gram tomatenblokjes (in blik)
- 150 ml rode wijn
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 10 snoeptomaatjes
- 4 takjes verse tijm
- 2 takjes verse rozemarijn
- 2 takjes verse peterselie
- scheut olijfolie
- peper
- zout
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de bleekselderij schoon en snij fijn. Schrap de wortels en snij hier fijne plakjes van. Pel de knoflook.
- Snij de paprika's in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij daarna in reepjes.
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in de pan en bak hier de kippendij filets in aan. Bak beiden kanten zo'n 3 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn. Schep de kip dan uit de pan.
- Voeg eventueel nog wat extra olie toe en fruit de ui aan. Voeg ook de bleekselderij en wortel toe en pers de knoflook uit boven de pan. Doe de reepjes paprika erbij en bak zo'n 4 minuten mee.
- Leg de kippendij filets weer in de pan, blus de pan nu met de rode wijn. Schenk daarna de tomatenblokjes erbij en leg de takjes tijm en rozemarijn in de pan.
- Laat de kip Cacciatore zo'n 30-35 minuten zachtjes stoven zodat het vlees gaar is en de smaken goed kunnen mengen.
- Snij de peterselie fijn. Snij de tomaatjes in kwarten.
- Haal de Italiaanse stoofschotel van het vuur, verwijder de tijm en rozemarijn. Voeg de peterselie en kleine smaaktomaatjes toe en eventueel een snuf zout en peper. Buon appetito!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor kip Cacciatore? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
Foto’s door Renske van Buren
4 reacties
Hallo Reny,
ik ben fan van je recepten, ik vind ze super!!! Ik heb nog niet eerder een reactie gegeven maar ik vond dat ik je die toch wel verschuldigd ben, dus bij deze.
Gisteren kip cacciatore gemaakt, in één woord verrukkelijk.
We hebben het gegeten met pasta maar een volgende keer eten we dit met goed brood en een salade, lijkt me heerlijk om met het brood de saus op te snoepen.
Bedankt weer voor een heerlijk recept.
Ah, wat super lief Lianne, wat leuk dat je een reactie achter laat én dat je zo hebt zitten smullen! Daar word ik dan weer heel erg blij van, daar doe ik het voor! Heel graag gedaan dus 🙂 Geniet nog heel veel keren van dit recept, met brood lijkt me trouwens ook erg lekker! En blijf lekker langs komen voor inspiratie! Liefs, Reny
Hallo Reny,
Vandaag heb ik jouw recept uitgeprobeerd met wat kleine aanpassingen, omdat ik sommige spullen niet in huis had. Geen rode wijn, vervangen door kippenbouillon en geen bleekselderij maar courgette. Ook een beetje parmezaanse kaas erover gedaan. Het smaakt heerlijk. Nu gegeten met stokbrood. Volgende keer probeer ik de pasta erbij. Bedankt voor je lekkere recept M.vr. gr. Nanda
Oh wat heerlijk dat je zo zelf aan de slag bent gegaan en dat het zo heeft gesmaakt! Brood is hier ook heerlijk bij, wel zo makkelijk 🙂