Kalkoenrolletjes met truffelpesto en mozzarella. Oeh, nog maar een kleine 2 weken en dan is het al Kerst! Heb jij alles al op orde? Geen stress hè, dit jaar! Want hoe ontzettend ik ook van de kerstdagen kan genieten, ik vind dat het allemaal wel een beetje relaxed mag verlopen.
Geen moeilijk gedoe, niet al te ver buiten de comfort zone, gewoon lekker eten klaar maken. Deze kalkoenrolletjes met truffelpesto zien er indrukwekkend uit, maar zet je zo op tafel. En ze passen helemaal in mijn Italiaanse thema van dit jaar.
Makkelijke kalkoen recepten
Mijn gedachte voor Kerst 2016 is dat het vooral leuk moet zijn om lekker eten klaar te maken. Ik ben geen kok, maar ook toevallig maar iemand die van lekker eten en rommelen in de keuken houd.
En natuurlijk sloof ik me met Kerst ook net even een beetje extra uit, maar ik wil absoluut geen stress. Geloof me, de decembermaand is voor mij al hectisch genoeg, ik wil juist heel relaxed de feestdagen doorbrengen.
Involtini di tacchino – Kalkoenrolletjes
Daarom speel ik een heel klein beetje vals, niet zeggen hè… Want wanneer je kiest voor mooie producten, zet je al snel iets lekkers op tafel waar je toch geen uren werk aan hebt.
Niks geen ingewikkelde bereidingswijzen, maar dat hoeft natuurlijk niemand aan de kersttafel te weten. Met deze kalkoenrolletjes – of involtini di tacchino op z’n Italiaans, staat net even chiquer – maak je zeker weten indruk!
De involtini di tacchino vulde ik met de zwarte truffelpesto van Saclà. Dit merk haalt het beste uit Italië naar Nederland, en daar maak ik heel graag gebruik van! De pesto’s uit het assortiment worden gemaakt met pure Italiaanse ingrediënten, en dat proef je. Voor de Kerst ging ik aan de slag met de truffelpesto, want bij de feestdagen mag het wel net even wat meer bijzonder. Naast de beste zwarte zomertruffels uit Italië, proef je ook cashewnoten en Grana Padano kaas in deze pesto, te lekker!
Om je te laten zien dat deze kalkoenrolletjes met truffelpesto echt heel eenvoudig klaar te maken zijn, maakte ik een korte video bij dit recept. Zie je, iedereen kan indruk maken met de feestdagen. Maar dit recept mag wat mij betreft ook zeker op tafel op een doordeweekse dag. De truffelpesto geeft net dat beetje extra aan het gerecht, en in combi met de mozzarella en Parmaham is dit echt een feestmaal!
Bekijk deze video voor de supersnelle bereidingswijze van de kalkoenrolletjes met truffelpesto:
Menu suggestie:
***
Amuse in een glaasje met zalm en appel
**
Kalkoenrolletjes met truffelpesto en mozzarella
Zoete aardappel met knoflook en Parmezaan
Gegrilde broccoli met courgette
**
Limoen mascarpone met blauwe bessen
Meer kalkoen recepten:
- Gevulde kalkoenfilet met truffel en cranberry
- Kalkoen ragout met kastanjechampignons
- Kalkoenstoofpotje met champignons en rode wijn
- Saltimbocca van kalkoen met Parmaham en salie

Nodig
Ingrediënten
- 4 kalkoen filets
- 4 eetlepels truffelpesto
- 1 bol mozzarella
- 8 plakken Parmaham
- 6 snoeptomaatjes
- 4 takjes verse basilicum
- boter (om te bakken)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de ovenschaal in met boter.
- Leg de kalkoenfilets op een schoon werkblad of op een snijplank. Besmeer elke filet met een flinke eetlepel truffelpesto.
- Snij de mozzarella in plakken en daarna in reepjes. Leg op elke kalkoenfilet een paar reepjes mozzarella. Zorg dat de zijkanten van de filets vrij blijven. Als je straks rolletjes gaat maken, is het niet de bedoeling dat alle mozzarella eruit loopt.
- Leg per kalkoenfilet 2 plakjes ham klaar. Leg de plakken naast elkaar en zorg dat ze elkaar iets overlappen.
- Leg de kalkoenfilet een beetje schuin op de plakken ham en begin te rollen. Je hebt aan de zijkanten nog een stukje ham over, dit vouw je naar binnen.
- Gebruik nu een stuk keukentouw om de kalkoenrolletjes met truffelpesto in te binden. Zo vallen de pakketjes niet uit elkaar. Zorg ervoor dat de zijkanten ook stevig ingebonden zijn.
- Leg de involtini di tacchino nu in de ovenschaal. Snij de tomaatjes doormidden en leg deze ook in de ovenschaal.
- Schuif de kalkoenrolletjes met truffelpesto in de voorverwarmde oven en bak ze in zo’n 30 minuten gaar. Garneer met wat verse basilicum.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa jij aan de slag met dit recept voor kalkoenrolletjes met truffelpesto? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Deze blogpost betreft een samenwerking met Saclà. Lees hier mijn disclaimer.
1 reactie
Ziet er weer heerlijk uit!