Ik woon in een huis met vleeseters…. Het liefst hebben ze hier elke dag een goed stuk vlees op hun bord! Mijn man deed ooit de beroemde uitspraak: Ik heb toch snijtanden! en sindsdien durf ik het niet te laten gebeuren dat er geen vlees gegeten op tafel staat…. Grapje natuurlijk, maar zelf eet ik ook erg graag vis, of eens een keer helemaal geen vlees. Steeds vaker sta ik dus weer in 2 pannen te roeren, een met vlees voor hem en een met wat anders voor mij. Nou is het makkelijke aan vis dat je dit ook heel goed in de oven kunt bereiden. Scheelt weer roeren in een pannetje! Deze kabeljauw met limoen en kokosmelk is mijn zomerse favoriet!
Vis haal ik het liefst bij mijn visboer, die kan me precies vertellen wat voor vis ik moet hebben, waar de vis vandaan komt en hoe deze gevangen is. Kies ik toch voor vis uit de supermarkt dan let ik altijd op het MSC of ASC keurmerk. MSC is het keurmerk voor duurzaam gevangen vis, ASC is het keurmerk voor duurzaam gekweekte vis. Ik vind het altijd een mooie houvast om me bij zo’n keurmerk te houden. Aangezien ik er niet zelf bij kan zijn wanneer mijn visje gevangen wordt, is zo’n keurmerk toch iets waar ik graag op wil vertrouwen, want ik eet wel graag goede vis.
Gelukkig kan ik mijn oudste dochter steeds enthousiaster maken voor een stukje vis. Zalm is haar absolute favoriet, maar deze kabeljauw met limoen en kokosmelk kon ze ook erg waarderen. Door de limoen en kokosmelk krijgt de vis een beetje een tropische twist, en daar hou ik wel van in de zomer. Ik wikkelde deze vis trouwens in een stukje bakpapier, zo kunnen de aroma’s, smaken en sappen van de limoen, kokos en gember goed in de vis trekken. Door ze in te pakken in bakpapier droogt de vis niet uit en blijf ie lekker smaakvol. Je zou deze pakketjes ook kunnen garen op de bbq, gebruik dan een stukje aluminiumfolie!
Kabeljauw met limoen en kokosmelk
Voor 2 personen:
- 200 gr kabeljauw
- 50 ml kokosmelk
- 1 limoen
- 1 cm gember
- 1 takje tijm
- peper
- zout
Nodig: ovenschaal, bakpapier
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een ovenschaal met een vel bakpapier. Laat het bakpapier aan de zijkanten wat overhangen, zodat je straks de vis ermee kun inpakken.
Pers 1/2 limoen uit en meng dit met de kokosmelk. Voeg hier wat peper en zout aan toe.
Schil de gember en snij in dunne plakjes. Snij de overgebleven 1/2 limoen in plakken.
Leg de kabeljauw in de bekleedde ovenschaal. Schenk hier de limoen-kokosmelk overheen. Leg de gember en limoenschijfjes op de vis en ten slotte het takje tijm er nog bovenop.
Vouw het bakpapier dicht zodat de kabeljauw goed ingepakt zit. Schuif de ovenschaal de oven in en laat de vis in 15-20 minuten gaar worden.
Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
2 reacties
Heb je ook een lekkere tip voor watje hier bij eet?
Ik at de kabeljauw met een stukje quiche met broccoli en nog wat gegrilde broccoli. Beide recepten staan op de blog! Maar ook lekker bij een gepofte (zoete) aardappel en een frisse salade!