Oh, ik was deze zomer een intens gelukkig meisje. Ik mocht maar liefst 2 keer afreizen naar mijn geliefde Italië. Wat hou ik van dat land! En dan met name van het eten…. Ja, ik blijf een foodie! Maar de Italiaanse keuken, ik kan er echt maar niet genoeg van krijgen. Nu de zomervakantie toch echt weer achter ons ligt, haal ik graag een beetje van mijn favoriete vakantieland naar huis toe. En met de herfst voor de deur heb ik eigenlijk ook wel weer zin in comfortfood. Een Italiaanse quiche met gegrilde groenten en pesto is dan de uitkomst voor mijn heimwee….
Elk seizoen heeft natuurlijk zijn charmes. Als ik aan het einde van het voorjaar ben aangekomen, dan snák ik naar de zomer. Dan ben ik toe aan lichte salades en makkelijke maaltijden om buiten op te eten. Maar is de zomer eenmaal weer voorbij, dan kan ik me ook verheugen op de herfst. Want dan maken we het binnen weer gezellig en komen er verwarmende comfortabele gerechten op tafel.
En dan denk ik dus aan quiche. Wat mij betreft het ultieme herfst gerecht. En om mijn heimwee naar de zomer een beetje te verzachten, maakte ik deze keer een Italiaanse quiche klaar. Met de gegrilde groenten en pesto van Saclà. Want dit merk haalt het beste uit Italië naar Nederland, en daar maak ik graag gebruik van. Pure smaken, mooie ingrediënten, precies zoals ik – en de Italianen – dat kan waarderen.
Want waarom zou je moeilijk doen als dat helemaal niet hoeft? Ik hou daarom van quiches, want die staan in een mum van tijd in de oven. Eerder maakte ik al kennis met het uitgebreide assortiment van Italiaanse producten van Saclà. Ik deelde al het recept voor kalkoenrolletjes met truffelpesto en het recept voor courgette spaghetti met groene pesto en garnalen met je. Wat mij betreft moet je het leven niet lastiger maken dan het is. Ik zeg; laat de herfst maar komen! Oh, en deze Italiaanse quiche natuurlijk!
Italiaanse quiche met gegrilde groenten en pesto
- 6 vellen bladerdeeg
- 1 potje Saclà gegrilde groenten
- 2 tl Saclà pesto pecorino en amandelen
- 1 rode ui
- 200 gr spinazie
- 1 teen knoflook
- 10 kleine smaaktomaatjes
- 1 handje rucola
- 2 el havermout
- 3 eieren
- 75 ml (plantaardige) room
- 2 tl oregano
- 50 gr Parmezaanse kaas
- peper
- olijfolie
- klontje boter
Nodig;
quichevorm, koekenpan, zeef, mengkom
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het bladerdeeg even ontdooien.
Vet de quichevorm in met een klontje boter.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
Verwarm een koekenpan op het vuur en voeg een klein beetje olie toe. Fruit hier de ui in aan en pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de spinazie toe en roerbak even kort zodat de spinazie slinkt. Zet het vuur uit.
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en strooi de havermout over de bodem. Zo zorg je ervoor dat de bodem van de Italiaanse quiche straks niet te nat blijft.
Laat de Saclà gegrilde groenten uitlekken in een zeefje. Snij de smaaktomaatjes in kwarten.
Tik de eieren boven de kom en kluts deze samen met de room en de geraspte Parmezaanse kaas. Voeg hier de oregano en een snuf peper aan toe. Roer nog 1 keer goed door.
Schep nu als eerste de spinazie met ui en knoflook op de bodem van de quiche. Voeg dan de smaaktomaatjes toe en verdeel de gegrilde groenten over de Italiaanse quiche.
Schenk het eimengsel over de groenten heen. Rasp eventueel nog wat extra kaas on top.
Verdeel 2 tl Saclà pecorino en amandel pesto over de Italiaanse quiche. Voor een mooi effect kun je dit met een vork nog wat uitstrijken.
Schuif de Italiaanse quiche voor 25-30 minuten in de warme oven. Maak de Italiaanse quiche af met wat blaadjes rucola.
Ga jij aan de slag met dit recept voor Italiaanse quiche met gegrilde groenten en pesto? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
Deze blogpost betreft een samenwerking met Saclà. Lees hier mijn disclaimer.
5 reacties
Kan het ook met deeg voor hartige taart.
Dit recept is een favoriet hier thuis! In plaats van de gegrilde groente van scala gebruik ik verse gegrilde groente uit de oven. Zelfs onze kinderen die weinig groentes eten vinden het op deze manier erg lekker!
Wat een pracht foto’s ! En ik heb je recept gepind, hoor…
We willen dit voor een lunchbuffet maken. Kan het van te voren?
Kun je het koud eten?
Hoe lang en op welke temperatuur zou je het opwarmen?
Hartelijke groet,
Gabi
Mevrouw,
Kan u de afmetingen bezorgen van de quichevorm aub?
Vermoedelijk zijn de deegvellen 10X10 cm.
Dank bij voorbaat
Me vriendelijke groeten