Een beetje gek voelt het wel…. over 4 weken staat hier de zomervakantie voor de deur en we hebben gewoon nog helemaal geen plannen gemaakt. We gaan zeer waarschijnlijk niet weg, niet op vakantie. En dat geeft een beetje zo’n onbestemd gevoel. Normaal leef je in deze periode écht toe naar de vakantie, ben ik super druk met allerlei projecten afronden zodat ik ook echt weg kan. En dat is nu niet zo… best apart. Om mijn favoriete vakantieland toch een beetje te ervaren, maakte ik een Italiaanse plaattaart klaar. Lekker met pesto, buffel mozzarella en prosciutto. Ideaal als makkelijke maaltijd op de vrijdagavond. Of als lekker borrelhapje voor in het weekend!
Hoe we de zomervakantie gaan invullen is nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk gaan we toch wel even weg in eigen land, maar ik heb nog geen plannen gemaakt. Het wordt in elk geval niet 3 weken Italiaanse zon en dat vind ik toch wel jammer… Om het gemis niet al te groot te laten zijn, haal ik Italië maar een beetje deze kant op met deze Italiaanse plaattaart.
Een Italiaanse plaattaart klinkt natuurlijk heerlijk maar ik moest er ook wel om lachen. Want wat is nou eigenlijk de allerbekendste Italiaanse plaattaart? Eh, een pizza natuurlijk, haha! Ik ben gek op pizza en mijn favoriet is met mozzarella en prosciutto. Beetje verse rucola on top en smullen maar. En ik kan je vertellen, die combinatie van smaken werkt ook uitstekend op een bodem van knapperig bladerdeeg! Met deze makkelijke maaltijd luid ik graag het weekend in. En als hapje bij de borrel is dit ook een feestje hoor!
Ingrediënten
- 6 vellen bladerdeeg (of vers, op een rol)
- 100 ml crème fraiche
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 bol buffel mozzarella
- 6 a 8 theelepels groene pesto
- 10 snoeptomaatjes (klein)
- 6 a 8 plakjes prosciutto
- 2 handjes rucola
- 50 gram Parmezaanse kaas
- snuf peper
- 2 theelepels oregano (gedroogd)
Bereiden
- Laat de vellen bladerdeeg even ontdooien en plak ze dan in een rechthoek (3 x 2 velletjes) aan elkaar. Druk de naden goed aan.
- Snij het bladerdeeg op 1 cm langs de randen voorzichtig in. Zo komen de randjes straks mooi omhoog! Snij niet helemaal door! Prik met een vork gaatjes in de bladerdeeg bodem.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng in een schaaltje de crème fraîche met de tomatenpuree en voeg wat peper en de oregano toe. Smeer dit mengsel uit over het bladerdeeg maar laat de randjes vrij.
- Snij de bol buffel mozzarella in fijne plekken en verdeel de kaas over de taart. Schep hier en daar een beetje pesto op het tomatenmengsel.
- Snij de kleine tomaatjes in kwarten en leg ze op de Italiaanse plaattaart. Bestrooi de taart met Parmezaanse kaas.
- Schuif deze nu voor 20 – 25 minuten in de warme oven. Let erop dat de randjes niet te hard gaan, elke oven is ten slotte anders.
- Wanneer je de Italiaanse plaattaart uit de oven haalt, beleg je deze nog met de plakken prosciutto en wat rucola.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor Italiaanse plaattaart met pesto en buffel mozzarella? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
4 reacties
Die Italiaanse plaattaart ziet er wel heel erg lekker uit. Om klaar te maken meer mijn ding dan die van mijn partner…
Het proberen waard..
Je schrijft in de titel over pesto. Het staat niet id lijdt ingrediënten en niet in de bereidingswijze.
Hoi, ik heb toch 3 keer opnieuw gelezen en zowel in de ingredientenlijst als bij de bereidingswijze staat de pesto vermeld. Bij de ingrediënten onder de mozzarella en bij de bereiding bij punt 5.
Heb flammkuchen deeg gebruikt en Philadelphia light i.p.v. crème fraiche maar dit is onze nieuwe hit thuis! Ze vraten hun vingers erbij op. Dank je wel voor het recept !