Oh, echt, ik ben nog niet geland hoor…. We waren natuurlijk de eerste twee weken van de vakantie in Italië en het lukt mij niet helemaal om terug te komen. Ik ben fysiek wel aanwezig, maar mijn hoofd blijft in het zonnige zuiden hangen. En bij makkelijke maaltijden, waar je eigenlijk geen omkijken naar hebt. Een beetje zoals ik de afgelopen tijd heb gegeten, simpel en eenvoudig maar wel heel smaakvol. Afgelopen week ging ik wel weer voor de blog aan de slag en ik bedacht om alle groenten die in huis waren in de oven te bereiden. En zo ontstond deze bakplaat vol met Italiaanse groenten met worstjes uit de oven.
Italiaanse groenten en worstjes uit de oven
Wat als je alle ingrediënten nou gewoon op een bakplaat uitspreid… en dan de oven zijn werk laat doen. Hoe ontspannen koken is dat?! Op vakantie maakten we het ook vaak niet heel veel lastiger. Nou hadden we in onze luxe glamping tent geen oven, maar gewoon wat groenten en een stukje vlees erbij bakken volstaat prima. Het hoeft allemaal niet zo lastig, als het maar lekker is.
Een uitgebreide blog met mijn vakantie-avonturen volgt nog hoor. Ik ben druk bezig met de foto’s uit te zoeken en al mijn tips op een rijtje te krijgen. En om eerlijk te zijn, ook vooral om hier tussen alle bedrijven door nog een beetje rust in de tent te houden. Zodat we allemaal nog lekker lang het vakantiegevoel vast houden!
Ingrediënten
- 500 gram krieltjes
- 500 gram wortels
- 2 rode uien
- 1 rode puntpaprika
- 4 tomaatjes (klein)
- 1 courgette
- 4 teentjes knoflook
- 8 runder chipolata worstjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels balsamico azijn
- 2 takjes verse tijm
- 1 takje verse rozemarijn
- peper
- zout
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat of het rooster met een vel bakpapier.
- Borstel de aardappels schoon en snij ze in partjes. Schrap de wortels en snij in plakken van ongeveer 1,5 dik. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Doe de aardappels en wortels in de pan en kook zo’n 5 minuten voor.
- Schil de ui en snij in partjes. Maak de knoflook schoon. Doe de aardappels, wortels en de ui in een grote mengkom en schenk hier de olijfolie en balsamicoazijn bij. Breng op smaak met peper en zout.
- Spreid de groenten daarna uit over de bakplaat. leg de knoflook ertussen. Schuif voor 20 minuten in de warme oven.
- Was de courgette, snij doormidden en daarna in plakjes. Maak de paprika schoon, snij in kwarten en daarna in reepjes. Halveer de tomaatjes.
- Haal de bakplaat uit de oven, schep even om en leg daarna de courgette, paprika en tomaatjes tussen de andere groenten. Daarna leg je de runder chipolata worstjes bovenop. Schuif de bakplaat nog weer voor 20 minuten in de warme oven. Buon appetito!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor Italiaanse groenten met worstjes uit de oven? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
5 reacties
Welkom thuis!
Hmmm, dat ziet er heerlijk uit! Ook lekker zomers met die verschillende kleuren 🙂
Het was lekker! Ik heb nog wel ietwat extra olie erover gedaan. Volgens mij ontbreekt er in het recept wanneer je de aardappeltjes op de bakplaat legt. Voor de rest makkelijk te maken en smaakt goed.
Hoi Reny,
Een heerlijk recept.
Want dient er met de takjes verse tijm en verse rozemarijn te gebeuren?
Alvast hartelijk dank voor jouw antwoord.
Groetjes,
Manolito
Hoi Reny,
Waarschijnlijk aan jouw aandacht ontsnapt.
Hierbij nog een keer mijn bericht:
Een heerlijk recept.
Want dient er met de takjes verse tijm en verse rozemarijn te gebeuren?
Alvast hartelijk dank voor jouw antwoord.
Lieve groetjes,
Manolito