Oh yeah, it’s friday! Dat betekent dat het weekend begint, heerlijk! Ik heb de hele week in de keuken gestaan en vandaag heb ik niet zoveel puf meer… Het is hier deze week vakantie, maar eigenlijk heb ik behoorlijk hard gewerkt. Senna mocht een paar nachtjes logeren, dus ik had overdag alle tijd om de keuken in te duiken. Nou, dat heb ik gedaan hoor, de laatste keer dat er zo hárd werd gekookt, was met Kerst. En waarom eigenlijk… Ik weet niet, het leek wel alsof alles deze week samenkwam, zo’n week waarin je dacht dat het best relaxed zou zijn, maar uiteindelijk … Dus ik doe niks meer vandaag, ik duik vanavond op de bank en ga lekker snacken met deze Italiaanse gehaktballetjes.
Op vrijdagavond, maar eigenlijk op alle weekend-avonden, eten wij niet meer zo uitgebreid. Het is vaak snack-achtig, een beetje fastfood, niet te moeilijk maar vooral wel lekker! Deze Italiaanse gehaktballetjes had ik al eens in grotere versie gemaakt, voor bij de aardappels en groenten, maar klein zijn ze net zo goed! Je zou ze bij een pasta kunnen serveren, maar eigenlijk vind ik ze als snack ook té lekker…. Zowel warm als koud smaken ze goed, en ik droom elke keer weer even weg naar Italië als ik deze gehaktballetjes eet.
Oh, dromen over Italië doe ik de laatste weken maar al te vaak…. Ik heb zo’n zin in vakantie, en voor de zomer heb ik mijn favoriete vakantieland weer op het oog… Maar volgens mij ben ik óf al te laat, óf ik zoek niet goed, óf ik kan het gewoon niet vinden, maar ik heb nog niets geboekt. Ja ja, i know, volgens mij moeten we daar maar eens mee gaan opschieten. Volgende week heb ik weer wat meer tijd en duik ik er eens goed in. Want echt zeker te weten dat ik deze zomer geniet van pizza’s, pasta’s en gelati!
Italiaanse gehaktballetjes
Voor ongeveer 12 stuks:
- 300 gr gehakt (half om half)
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- klein blikje tomatenpuree
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl tijm
- 1 tl oregano
- 1 el Parmezaanse kaas
- 1 ei
- 2 el boekweitmeel
- peper
- zout
- boter om in te bakken
- water
Nodig; mengkom, koekenpan
Bereiden: Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
Meng het gehakt met de kruiden, de gesnipperde ui en pers de knoflook erbij uit. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
Doe 2 el tomatenpuree, Parmezaanse kaas, het ei en de boekweitmeel bij het gehakt en kneed tot een stevige bal. Verdeel het gehakt in 12 kleine balletjes en rol deze in je handen tot ze stevig zijn.
Verwarm een klontje boter in de pan en leg de Italiaanse gehaktballetjes in de pan. Braad ze eerst rondom aan, zodat ze overal een mooi bruin korstje hebben.
Schenk nu ongeveer 1/2 cm water in de pan en lepel het blikje tomatenpuree verder uit in de pan. Meng met het water, doe de deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat de Italiaanse gehaktballetjes in circa 10 minuten gaar worden.
Enjoy!
Ga je aan de slag met dit recept voor Italiaanse gehaktballetjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
3 reacties
Hoi Reny,
Wat een geerlijk recept! Van het idee alleen al krijg ik enorme honger 🙂
Maar helaas was mijn bal niet zo stevig als gehoopt. Heb je misschien een tip voor als het niet lukt een stevige bal te maken?
Alvast bedankt,
Groeten Marleen
Ik denk dat het gehaktmengsel nog te nat was. Voeg dan nog iets meer boekweitmeel toe!
Hi, kan je ipv boekweitmeel ook iets anders gebruiken? Ik heb namelijk alles behalve dit ingredient in huis!