Ik ben inmiddels al heel wat keertjes in mijn leven in Italië geweest. Vroeger al met mijn ouders, dan brachten we daar onze vakantie door. Maar ook voor citytrips en familiebezoekjes, nog meer vakanties maar dan nu met het eigen gezin. Ik blijf er zo graag komen! Een van de redenen daarvoor is het eten, uiteraard. Ik vind het geweldig hoe Italianen koken, simpel en puur. Met mooie ingrediënten zetten ze heerlijke gerechten op tafel. Ik moest denken aan vroeger toen ik deze Italiaanse bonensalade met rucola en olijven klaar maakte…
Back in the days dat ik zo’n 2 tot 3 keer per jaar in Italië kwam, mocht ik altijd aanschuiven aan van die lange tafels. Juist, precies zoals je het voor je ziet… Lange tafels, met heel veel stoelen eraan, in de tuin, onder de parasollen, vol met schalen met de heerlijkste gerechten. En dan een hele grote famiglia die uren aan tafel zit. Te praten, te eten, gewoon la dolce vita.
Centraal stond altijd een vlees- of visgerecht. En daarbij kwamen dan gewoon eenvoudige bijgerechten op tafel. Slechts een paar ingrediënten door elkaar gehusseld, met wat goede olie erbij en verder niet zo veel. Ik hou daarvan, hoe simpel kan het zijn? Ik deelde al eens een recept voor witte bonensalade met tonijn hier op de blog, en de inspiratie daarvoor kwam ook uit diezelfde periode. Nu een andere variant op de Italiaanse bonensalade, met rucola en olijven deze keer.
Italiaanse bonensalade met rucola en olijven
Bijgerecht voor 4 personen:
- 200 gr borlotti bonen
- 200 gr cannellini bonen
- 1 rode ui
- 10 smaaktomaatjes
- 2 handjes rucola
- 10 groene olijven
- 1/2 komkommer
- sap van 1/2 citroen
- 6 el olijfolie
Nodig; vergiet, grote saladeschaal
Bereiden: Ik gebruikte bonen uit pot, dus deze hoef je niet meer te koken. Giet de bonen af in een vergiet en spoel even na met koud water.
Schil de ui en snij deze heel fijn. Halveer de tomaatjes en snij daarna in kwarten.
Snij de komkommer doormidden en verwijder de zaadjes. Snij er daarna plakjes van.
Meng het sap van de citroen met de olijfolie.
Doe de bonen samen met de ui, tomaatjes, olijven, komkommer in een schaal en hussel goed door. Voeg dan de rucola toe en schep nog 1 keer door elkaar.
Schenk de dressing van citroensap en olijfolie over de Italiaanse bonensalade en geniet van de zomer!
Ga jij aan de slag met dit recept voor Italiaanse bonensalade met rucola en olijven? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
3 reacties
Hmmm heerlijk, dit vind ik ook een goede om als lunch mee te nemen naar werk!
Wij vonden de salade heerlijk! Mijn enige aanpassing was wat peper en zout door de dressing en ik heb de helft minder ui en de helft minder dressing gebruikt.
Klinkt goed! En top, altijd lekker je eigen draai aan de recepten geven!