Indische hamburgers, mini hamburgertjes voor bij het gourmetten. Yes, weer een nieuw recept, deze keer voor iets pittige hamburgertjes die in het gourmet pannetje kunnen. Goed gekruid gehakt met Oosterse smaken, deze mini hamburgers mogen niet ontbreken als je tijdens de feestdagen met z’n allen aan het gourmetten gaat….
Weet jij al wat je deze Kerst gaat doen? Volgens mij zetten we nog steeds massaal het gourmetstel op tafel, of de tafelgrill, en gaan we lekker roeren in de kleine pannetjes. Hartstikke leuk nog steeds en ik vind het ook heel gezellig om zo Kerst te vieren. Deze week deel ik nog een aantal makkelijke gourmet recepten met je, omdat het ook leuk is om zelf de keuken in te duiken als je gaat gourmetten. Vandaag een recept voor Indische hamburgers, mini hamburgertjes voor in de gourmetpannetjes.
Indische hamburgers
Als je de blog een beetje hebt gevolgd dan heb je inmiddels al wat gourmet recepten voorbij zien komen. Het blijft toch ook bij ons een favoriete manier om gezamenlijk te eten tijdens de feestdagen. Maar, er stonden nog helemaal geen gourmet recepten online, terwijl het juist zo leuk is om zelf de keuken in te duiken. Die kant-en-klare gourmetschotels uit de winkel sla ik even over, ik maak zelf marinades voor mijn vis en vlees!
Wat vooral belangrijk is bij gourmetten, is dat je overal een mini versie van klaar maakt, zodat het niet te lang duurt voordat je gerechtjes klaar zijn. Dus maak ik mini Indische hamburgers klaar, licht pittige hamburgertjes met Indische smaakmakers. Je gaat het gehakt voor deze hamburgers lekker flink kruiden en draait er dan kleine hamburgertjes van.
Mini hamburgertjes
Dit jaar dus heel wat gourmet recepten en allemaal met een Aziatisch tintje. We gaan voor een Oosterse gourmet dit jaar, en zoals je ziet is de tafel goed gevuld! Ik deelde al eerder het recept voor Oosterse zalm voor de gourmet met je. En ook de Oosterse kip spiesjes en knoflook garnalen staan inmiddels online. En hierbij dan een hamburger gourmet recept met een Oosterse touch.
Mini hamburgertjes, lekker pittig gekruid. Je kunt ze al heel erg goed van tevoren klaar maken, en gekoeld bewaren tot je de gourmet tafel gaat dekken. Zet nog wat Oosterse bijgerechten op tafel, zoals wat roerbakgroenten, taugé, verschillende kroepoek en cassave chipjes en natuurlijk zelfgemaakte satésaus en homemade chilisaus.
Meer Oosterse gourmet recepten:
- Oosterse zalm blokjes
- Oosterse kip spiesjes
- Chinese kool salade met pindadressing
- Atjar ketimoen – zoetzure komkommer
- Kip Teriyaki marinade
- Oosterse marinade voor kip
- Knoflook garnalen
Nodig
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt
- 1 ei
- 1 beschuit
- 1 rode peper
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 3 theelepels sambal Badjak
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel ketjap
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel nootmuskaat
Bereiden
- Schil en snipper de sjalot, maak de knoflook schoon, snij de rode peper heel fijn.
- Doe het gehakt in een schaal. Voeg hier de sjalot aan toe, pers de knoflook erbij uit en doe ook de rode peper bij het gehakt.
- Verkruimel een beschuit en voeg 1 ei toe. Doe nu de sambal, sojasaus, ketjap, komijn, gemberpoeder, kurkuma en nootmuskaat bij het gehakt en kneed de ingrediënten goed door elkaar.
- Vorm met je handen kleine gehaktballetjes ter grootte van een walnoot. Druk ze na het rollet iets plat.
- Verwarm wat olie in een gourmet pannetje en bak hier de Indische gehaktballetjes in tot ze gaar zijn.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor Indische hamburgers – gourmet recept? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.