Zo, ik vond het wel weer eens tijd om in actie te komen en weer aan het werk te gaan… Het was de afgelopen weken wat rustig hier, dat kwam omdat ik vakantie vierde met de meiden. Ik weet inmiddels heel goed van mezelf dat ik niet lekker kan werken als de kinderen om mij heen zijn. Ze komen dan steeds even kijken wat ik aan het doen ben. En dát vind ik natuurlijk top, want ik vind het super als ze helpen in de keuken! Maar foto’s maken lukt niet echt hoor, met de dames om mij heen. Ik had dus ook wat vrije dagen en na al die drukke thuiswerk-weken was dat erg lekker! Voor de vakantie dook ik de keuken in om deze traybake met honing-mosterd kip uit de oven klaar te maken en dat recept had je nog tegoed!
Deze week gaan we ineens wennen aan weer een ander ritme. Na ruim 8 weken lang de meiden full-time om mij heen, gaan ze sinds deze week weer 2 dagen per week naar school. Ze gaan gelukkig op dezelfde dagen naar school, wat mij weer meer ruimte geeft om mijn recepten uit te werken. Lekker koken heb ik de afgelopen tijd zeker wel gedaan, maar het lukte niet altijd om foto’s voor de blog te maken… daar gaat nu weer verandering in komen hoor!
Lekker koken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dat blijkt maar weer met dit recept voor honing-mosterd kip uit de oven. Dit gerecht maakte ik klaar tijdens een kookdag met Renske en werkelijk waar, in 10 minuten stond deze schaal klaar om de warme oven in te gaan. Dat is toch ideaal op drukke dagen of op dagen waarin je niet veel zin hebt om te koken. Nu het ritme hier ook weer anders is, zullen dat soort dagen hier ook vast weer voorkomen. Traybakes zijn dan altijd een goed idee. Broccoli en krieltjes erbij en je hebt een prima maaltijd!
Ingrediënten
- 2 kippendij filets
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels honing
- 1 eetlepel mosterd
- 1 broccoli
- 1 rode paprika
- 200 gram krieltjes
- 2 eetlepels balsamico azijn
- olijfolie (extra, voor over de groenten)
- peper
- zout
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de braadslee in met wat olie.
- Maak de marinade voor de kip klaar door 3 el olijfolie te mengen met de honing en de mosterd. Leg de kippendij-filet even in de marinade.
- Halveer de krieltjes en snij de roosjes van de broccoli. Doe deze in een pan, vul met wat water en kook de krieltjes en broccoli zo’n 5 minuten voor.
- Snij de paprika in blokjes.
- Verwarm de grillpan op het vuur en schroei hier de kip in aan. Leg deze daarna in de braadslee.
- Giet de krieltjes en broccoli af en voeg deze samen met de paprika toe aan de braadslee.
- Bestrijk de kippendij-filets met nog wat marinade en sprenkel wat olie en balsamico azijn over de krieltjes en broccoli. Voeg een snuf peper en zout toe en schuif de braadslee met honing-mosterd kip zo’n 25 minuten de warme oven in.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor honing-mosterd kip uit de oven? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
Foto’s: Cooked by Renkse