Joehoe, de vakantie is begonnen, vanaf nu zijn we 6 weken vrij! Wat een heerlijk vooruitzicht, lekker rustig aan doen, leuke dingen ondernemen en vooral even niet zoveel hoeven. Ik kan daar wel aan wennen hoor…. Alhoewel, de aankomende 3 weken draait het hier nog wel een beetje door zoals het voor de vakantie was. Ik moet nog wat dingen afronden, en Simon is ook nog gewoon aan het werk. De meiden gaan nog wel naar de opvang, maar hoeven daar niet precies op tijd te zijn. We doen het gewoon iets langzamer allemaal, zodat we straks helemaal klaar en uitgerust zijn voordat we op vakantie gaan. Deze havermout pizza met spinazie bakte ik alvast om de vakantie in te luiden!
Straks in Italië eten we natuurlijk genoeg pizza’s, gemaakt van dat heerlijke Tipo 00 meel, waar je die heerlijke dunne crunchy pizzabodem van krijgt. En thuis maken we eigenlijk ook wel om de week zelf een pizza klaar, meestal van speltbloem, dus aan pizza’s geen gebrek… Maar na mijn recept voor de havermout ontbijt pizza’s – waar jullie massaal heel enthousiast over waren! – wilde ik wel eens aan de slag met een hartige variant van die snelle havermout pizza. Zodat je ook met pizza kunt lunchen of er een lekkere avondmaaltijd van kunt maken.
Er staat al jaren een recept voor havermout pizza op mijn blog, maar dat is iets bewerkelijker dan deze snelle variant. Soms heb je gewoon snel zin in pizza, ja toch? Nou dan is dit een super handig recept, wél pizza, géén uur wachten tot het deeg is gerezen. Ik verwerkte nog wat spinazie in de bodem van de pizza, voor een klein beetje extra groenten op het menu en natuurlijk voor de hartige touch. En daarna maakte ik deze havermout pizza met spinazie af met mijn favo pizza topping, namelijk Parmaham en rucola.
De komende weken zal het trouwens iets rustiger zijn op de blog. Net als vorig jaar heb ik besloten een zomerrooster aan te houden. Ik vertel je binnenkort – volgende week – meer over hoe het rooster er precies uit zal komen te zien, of nou ja, hoe het er ongeveer aan toegaat en wat je kunt verwachten in de komende weken. Deze havermout pizza met spinazie maakte ik dan wel om de vakantie in te luiden, maar de komende weken ga ik ook gewoon lekker los op pizza’s, pasta’s, gelati en vino’s. Na de vakantie pakken we de draad wel weer op, gaan we weer voor de balans en doen we weer gewoon. Ik kan je trouwens al verklappen dat er in september weer een heel leuk project aankomt, en als je mij al langer volgt dan zou je kunnen raden wat dat is… Maar ik verklap niets!
Nodig
- Keukenmachine
Ingrediënten
- 100 gram havermout
- 2 eieren
- 100 gram volle kwark
- 100 gram bladspinazie (vers)
- 1 eetlepel oregano
- 1/2 theelepel bakpoeder
- zout
- peper
Voor de topping:
- 100 ml tomatenpuree
- 1 bol mozzarella
- 1 rode ui
- 4 plakken Parmaham
- 40 gram rucola
- Parmezaanse kaas
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Maal de havermout in een klein koffiemolentje tot fijn meel. Heb je geen koffiemolentje dan werkt de blender ook prima. Doe het havermeel in de mengkom en voeg hier de oregano, een snuf zout, wat peper en het bakpoeder aan toe. Meng goed door.
- Doe de spinazie in de keukenmachine en hak heel fijn. Voeg de spinazie toe aan het havermeel en doe nu ook de kwark in de kom.
- Tik de eieren boven de mengkom en meng alle ingrediënten tot een glad beslag.
- Giet het beslag voor de havermout pizza met spinazie op het bakpapier en gebruik de bolle kant van een lepel om het deeg goed uit te spreiden. Zorg ervoor dat de pizza overal even dik is, zo’n 0,3 cm.
- Schuif de pizza nu de voorverwarmde oven in en bak in 15 – 20 minuten gaar en ietsjes gebruind. Laat de oven aan staan!
- Wanneer de bodem van de pizza klaar is, is het tijd om te beleggen. Ik smeerde 100 ml tomatenpuree dunnetjes uit over de bodem en belegde de havermout pizza met spinazie daarna met fijngesneden rode ui en plakjes mozzarella. De pizza gaat dan weer voor 15 minuten de oven in, zodat de mozzarella lekker kan smelten.
- Dit is echt een basis pizza, hierna kun je los gaan met jouw favoriete beleg. Ik deed er nog wat plakken Parmaham op en wat rucola. Nog een beetje Parmezaanse kaas en smullen maar! Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor havermout pizza met spinazie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
10 reacties
Ik kan niet aan spinazie komen. Wat moet ik nu doen?
Oeh dat ziet er heel lekker en gezond uit! Helaas ben ik allergisch voor ei:( Heb jij een idee wat ik daarvoor in de plaats zou kunnen doen?
Groetjes!
Wat een succes deze pizza, heerlijk! Vanavond gemaakt en was zo op:)
Hai hoeveel calorieen is de bod
Wordt de bodem knapperig of blijft hij zacht?
Ik heb hem in de oven staan met amandelmeel IPV havermout… Ben bang dat hij nog minder knapperig wordt maar wel koolhydraatarmer….
Ik heb een vraagje….wil graag de pizzabodem proberen te maken maar mag geen zuivel. Enig idee waar ik de kwark door kan vervangen?
Groetjes Klaartje en fijne vakantie!
Mijn dochter heeft een hoop allergiën ontwikkeld. Ben heel blij met de havermoutpizza. Ze vond het een superrecept! En wil het elke week eten.
ik heb deze vanavond gemaakt
was heerlijk, wel beetje ander beleg
maar zeker voor herhaling vatbaar
Super!
Als je de basis hebt, kun je daarna lekker aan de slag met allerlei soorten beleg!