Friday night, pizza night! Afgelopen weken ging ik niet alleen op vrijdagavond voor een makkelijke maaltijd maar bijna elke avond wel. Wat een ontzettende heftige periode heb ik achter de rug. Ik had soms ook echt geen puf meer om te koken…. En het is nog niet helemaal voorbij, maar het einde is wel in zicht! Gelukkig had ik vooraf al wel wat recepten uitgewerkt, zoals deze havermout pizza bianco met Parmaham. Wat mij betreft ideaal comfort food zo vlak voor het weekend. Maar ook als hapje voor bij de borrel smaakt ie prima…
Ik wist natuurlijk al lang dat het gekkenhuis zou worden deze weken…. Al met het vooruitzicht van verhuizen, een week wintersport en nog een week kamperen in het huis van mijn tante werd ik lichtelijk gestresst en langzaamaan een beetje gek. Ik heb heel wat lijstjes gemaakt, wat moest waar naartoe, wat kan ingepakt worden en wat moet ik allemaal écht nog doen. En daarna gedachten op 0 en gewoon maar die lijstjes gaan afstrepen. Ik denk dat ik er daarom nog redelijk doorheen gekomen ben, al ben ik wel echt moe.
Omdat ik me deze weken echt vol wilde focussen op het over gaan naar ons nieuwe huis, heb ik vooraf al wat harder gekookt. Zodat er toch ook nog regelmatig een nieuw recept online zou komen. Stiekem vind ik dat namelijk veel leuker dan verhuizen, dus voordat de echte hectiek los barstte, heb ik lekker nog wat dagen in mijn oude keuken doorgebracht. Ik maakte toen ook deze havermout pizza bianco met Parmaham. Die staat echt zo op tafel, want het deeg hoeft niet te rijzen. Niet zo krokant als een echte Italiaanse pizza, maar wel heel smakelijk!
Havermout pizza bianco met Parmaham
Voor 1 pizza:
- 100 gr havermout
- 75 ml volle yoghurt
- 2 eieren
- peper
- zout
- 2 el roomkaas
- 1 teentje knoflook
- 11/2 tl oregano
- 1 tl tijm
- 3 plakken Parmaham
- 1/2 bol mozzarella
- 2 el Parmezaanse kaas
- 1 handje spinazie
Nodig: klein koffiemolentje of blender, mengkom, rooster van de oven, bakpapier
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster van de oven met bakpapier.
Ik gebruik altijd mijn koffiemolentje om van havermout meel te maken, maar met een blender zou je dit ook kunnen doen.
Maal 100 gram havermout tot havermeel en doe dit in de mengkom. Voeg de volle yoghurt toe en tik de eieren boven de kom. Kluts tot een stevig beslag en breng op smaak met peper en zout.
Stort het beslag op het bakpapier en spreid met de bolle kant van een lepel uit tot een mooie pizza van ongeveer 0,5 cm dik.
Schuif de pizza voor 10 minuten de warme oven in.
Klop intussen de roomkaas los en pers hier een teentje knoflook bij uit. Voeg ook de oregano en tijm toe en roer de kruiden door de kaas.
Haal de pizza uit de oven en bestrijk de bovenkant met de roomkaas. Laat een centimeter van de rand vrij.
Snij de mozzarella in dunne plakjes en leg deze op de roomkaas. Strooi dan 2 el Parmezaanse kaas over de mozzarella en schuif de pizza nu weer voor 10-15 minuten in de oven.
Maak de havermout pizza bianco af met de Parmaham en een handje verse spinazie. En laat het weekend maar komen!
Ga jij aan de slag met dit recept voor broccoli courgettesoep? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
2 reacties
Ziet er heerlijk uit. We gaan hem proberen dank voor het idee! Zal laten weten hoe we het vonden.
Fan van je site !
Gisteren de pizza gemaakt terwijl man en kind een afhaalpizza gingen eten..
Ik vond hem super lekker. Baktijden verschillen wel wat. En volgende keer maak ik he’ nog dunner want was nog iets te dik.
Heb hem bestrooid met pijnboompitten en denk volgende keer ook wat tomaten erbij.
Leuk leuk zo.n gerechtjes dat eens lekker zijn (geef toe:Sommige dingen van die vervangende recepten zijn toch echt niet te eten!!?)
Opgeslagen in mn receptenboekje !