Deze havermout pitabroodjes met gehakt zijn ideaal voor de dagen waarop het eigenlijk gewoon te mooi weer is om lang in de keuken te staan. Daar heb ik met die warmte echt geen zin meer in hoor! Ik zou niet durven om te klagen over dit heerlijke voorjaarszonnetje, maar om uitgebreid te koken daar heb ik dan geen puf voor. Dus ga ik voor makkelijk, dit gerecht staat echt binnen 20 minuten op tafel!
Zodra de zon schijnt, probeer ik zoveel mogelijk tijd buiten door te brengen. En hoewel ik dol ben op een beetje rommelen in mijn keuken en te bedenken wat ik wil gaan klaarmaken voor de blog, zijn deze warme dagen daar niet echt geschikt voor. Mijn keuken ligt ook nog eens aan de achterkant van het huis, waar de hele middag de zon schijnt. Daardoor wordt het een soort stoomoven…. die ik overigens best graag in mijn nieuwe huis zou willen hebben, haha!
Dan zijn deze havermout pitabroodjes met gehakt de perfecte snel-klaar-maaltijd. De havermoutbroodjes ken je misschien al, want ik maakte ze al eens eerder. Maar deze keer sneed ik ze open zodat ik er een makkelijke, maar wel een beetje pittige gehaktvulling in kwijt kan. Nog een salade on the side en voor mij is dit echt meer dan prima.
Achter de schermen ben ik trouwens al volop bezig met recepten voor tijdens de zomermaanden. Vooruit werken dus, want als ik straks vakantie heb, wil ik ook wel even echt goed niks doen. Heb je nog verzoekjes voor makkelijke salades, campingmaaltijden, gezonde tussendoortjes voor onderweg naar je vakantieadres? Laat het me dan zeker even weten, dan ga ik daarmee aan de slag!
Havermout pitabroodjes met gehakt
Voor 4 personen
Voor de broodjes:
- 200 gr havermout
- 200 gr Griekse yoghurt
- 4 eieren
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
Voor de vulling:
- 500 gr rundergehakt
- 2 uien
- 1 rode peper
- 3 teentjes knoflook
- 1,5 tl chilipoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl nootmuskaat
- 2 tl oregano
- 1 tl cayennepeper
- snuf zout
- olie
Nodig: blender of koffiemolentje, mengkom, ovenrooster, bakpapier, koekenpan
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster met een vel bakpapier.
Maal de havermout met de blender of een klein koffiemolentje tot havermeel. Je kunt dit natuurlijk ook kant-en-klaar kopen. Doe het havermeel in de mengkom en voeg het bakpoeder en een snuf zout toe. Roer de yoghurt en de eieren door het meel en kluts tot een glad beslag.
Schep het beslag met een grote (soep) lepel op het bakpapier en maak zo 8 broodjes. Gebruik de bolle kant van een lepel om het beslag iets uit te spreiden. Schuif de havermout pitabroodjes voor 20 minuten de warme oven in.
Maak ondertussen de gehaktvulling klaar. Schil en snipper de ui en snij de rode peper fijn. Maak de knoflook schoon.
Verhit een kleine scheut olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de peper toe en pers de knoflook uit. Doe nu het gehakt in de pan en voeg de chilipoeder, komijn, nootmuskaat, oregano, cayennepeper en een snuf zout toe. Bak tot het gehakt gaar is.
Haal de havermout pitabroodjes uit de oven en laat ze heel even afkoelen. Snij dan open, vul eventueel eerst met wat sla en schep dan het gehakt in de broodjes. Lekker met zelfgemaakte tzatziki!
Ga je aan de slag met dit recept voor havermout pitabroodjes met gehakt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
2 reacties
Oeh, dit lijkt me zo lekker! Ik ben zelf wel heel nieuwsgierig naar lekkere maaltijdsalades voor de zomer!
Al heel lang op zoek naar een lekker broodje. Na verschillende pogingen eindelijk eentje gevonden dat ik lekker vind en ook nog eens gezond. Bedankt voor het recept, dit ga ik meer maken.