Het werd wel eens tijd om dit ontzettend makkelijke basis recept voor mijn favoriete groene salade met je te delen… En dan wel echt de hoogste tijd! Zeker nu dit recept bijna dagelijks op mijn eigen eettafel verschijnt, heb ik het toch maar eens uitgewerkt.
In de zomer eet ik altijd graag salades, zowel als lunch als bij de avondmaaltijd. Gewoon als extra portie groen op tafel of ter vervanging van warme groenten. Waar ik met zomerse temperaturen vaak helemaal geen zin in heb. Nee, dan hou ik het vaak heel simpel.
Salade recepten
Een stukje vlees of vis, eventueel gebakken aardappeltjes uit de oven en mijn recept voor groene salade. Easy as that! Kun je nog meer salade-inspiratie gebruiken? Bestel dan mijn Ebook Natuurlijk lunchen met meer dan 30 salade recepten!
In dit Ebook vind je meer dan 30 recepten voor een goed vullende lunchsalade. 30 recepten voor elke dag inspiratie, zomers en winters, want salades kunnen wat mij betreft altijd!
Ik overdrijf niet als ik je zeg dat deze salade zo’n 3 x per week bij ons op tafel komt. Zomers én winters. Natuurlijk steeds net even in een andere variant, maar deze makkelijke groene salade past eigenlijk altijd en overal wel bij. En daarom vond ik het echt wel eens tijd worden om het recept uit te schrijven.
Zeker in de zomervakantie ben ik niet echt een uitgebreide kok. Ik vind het normaal gesproken heerlijk om mijn tijd in de keuken door te brengen, maar in vakanties hou ik het heel graag heel simpel. Sterker nog, als we echt op vakantie gaan, kook ik meestal zelfs helemaal niet. Dan besteed ik dat graag uit!
Als ik wel de keuken in duik om voor het avondeten te zorgen, dan kom ik regelmatig uit op een groene salade en een stukje vis. Lekker licht, lekker fris en dus perfect voor op luie zomerdagen.
Van sla-sla ben ik dan niet zo weg…. Ijsbergsla bijvoorbeeld, daar maak je me niet heel blij mee. Dan begint toch het gevoel van een knagend konijntje op te borrelen hoor. Maar een groene salade op basis van bijvoorbeeld rucola, eikenbladsla en veldsla vind ik heerlijk.
Ik koop deze salade-mixen trouwens gewoon kant-en-klaar uit de supermarkt, je weet wel die zakjes gemengde salade. De vulling van mijn easy-to-go salade verschilt altijd wel wat en de dressing maak ik ook steeds weer zelf.
Ik schreef al eens uit welke favoriete saladedressings ik klaar maak, dus check vooral dat artikel nog voor meer inspiratie! En gebruik het makkelijke recept voor deze groene salade als basis voor jouw eigen variant!
Nodig
Ingrediënten
- 150 gram gemengde salade (rucola, eikenblad, veldsla)
- 1 rode puntpaprika
- 1/2 komkommer
- 2 a 3 wortelen (bospeen)
- 10 snoeptomaatjes
- 8 bolletjes mini mozzarella
- 1 eetlepel Parmezaanse kaas (geschaafd)
- 1 eetlepel pompoenpitten
- Italiaanse dressing
Bereiden
- het maken van deze groene salade is natuurlijk absoluut niet ingewikkeld. Ik wil je vooral inspireren en laten zien hoe eenvoudig het is wat extra groen op tafel te zetten.
- Doe de gemengde salade in een grote saladeschaal.
- Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij kleine blokjes. Doe hetzelfde met de komkommer, ik verwijder hier ook de zaadjes.
- Schrap de wortelen en snij fijn. Snij de tomaatjes en bolletjes mozzarella in kwarten.
- Schaaf met een dunschiller een paar plakjes Parmezaanse kaas en verkruimel deze.
- Maak een eenvoudige Italiaanse dressing aan door wat olijfolie te mengen met azijn, kruiden als oregano, tijm, basilicum (vers!) of peterselie (vers!) en een snuf zout en peper. Roer goed door elkaar.
- Voeg nu de gesneden paprika, komkommer, wortel, tomaatjes, mozzarella en Parmezaanse kaas toe aan de saladeschaal. Schenk de dressing er overheen en schep even door. Deze groene salade gaat echt overal goed bij, je kunt natuurlijk altijd nog wat extra veggies toevoegen. Maar als basis is dit recept ideaal!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor groene salade? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
Foto’s door Renske van Buren
2 reacties
Ik heb net uw boek Natuurlijk Lunchen gekocht. Ik wil direct een salade maken, maar ik kan niet zo snel terugvinden voor hoeveel personen de recepten zijn opgesteld. Voor 2 of 4 personen?
Wilt u mij dit svp doorgeven.
Beste groet,
Rob Raemaekers
Hi Rob, wat leuk dat je het boekje hebt aangeschaft! Alle recepten zijn voor 1 ruime salade of 2 kleinere porties. Heel veel plezier en eet smakelijk!