Gnocchi met chorizo en spinazie, een bordje ultiem comfort food… Krokant gebakken gnocchi met chorizo, spinazie, zongedroogde tomaatjes en een heerlijke romige kaassaus…. Het water loopt me alweer in de mond als ik denk aan dit recept! Nu de dagen buiten korter, kouder en donkerder worden, moeten we binnen maar de warmte opzoeken. Nou, met deze gebakken gnocchi met chorizo wil je ook niet meer naar buiten…
Vorige week mocht ik nog even heerlijk nazomeren in Italië en behalve dat ik heb genoten van de Italiaanse zon, heb ik ook weer zó heerlijk gegeten. De Italiaanse keuken blijft een van mijn favorieten en ik doe er altijd weer veel inspiratie op. Zo kwam ik op dit recept voor gebakken gnocchi met een geweldige romige saus van lekker veel kaas. En boordevol smaak door de chorizo, zongedroogde tomaatjes en verse basilicum. Natuurlijk deel ik dat recept graag met je!
Gnocchi met chorizo
Als je aan de Italiaanse keuken denkt, dan denk je natuurlijk aan pasta! Spaghetti, tagliatelle, penne, tortellini, ravioli, de lijst is bijna eindeloos… Er zijn ontzettend veel verschillende soorten pasta en wist je dat je redelijk eenvoudig zelf verse pasta kunt maken? Gnocchi valt ook wel onder de pastasoorten, maar is toch net even anders…
Bij de meeste pastasoorten zijn bloem en ei de basis, maar bij gnocchi wordt daar nog een ingrediënt aan toegevoegd. De bekendste gnocchi – die Gn aan het begin spreek je uit als Nj – is die met aardappel, gnocchi di patate. Die zijn redelijk neutraal van smaak en door een heerlijke saus van chorizo, spinazie, zongedroogde tomaatjes en lekker veel kaas erbij te serveren krijg je een heerlijke maaltijd!
Zelf gnocchi maken is leuk maar wel even een werkje. De aardappels kook je namelijk eerst en vervolgens maak je er puree van. Daarna ga je er met bloem en ei kleine balletjes van maken…. Echt wel een aanrader om een keer te proberen!
Maar eerlijk gezegd vind ik het ook wel makkelijk om voor verse gnocchi uit de supermarkt te gaan. Je kunt gnocchi koken of bakken en persoonlijk vind ik dat laatste lekkerder! Ze krijgen dan een heerlijk krokant korstje en blijven wel lekker zacht van binnen!
Gebakken gnocchi met chorizo en spinazie
Door de gnocchi te bakken krijgen de aardappelkussentjes dus een heerlijk krokante bite en dat wil je. Niet die kleffe gekookte gnocchi, maar gnocchi met een crunchy korstje. De saus maak ik op basis van ui, knoflook en uitgebakken chorizo en zongedroogde tomaatjes. Ik ben altijd weer verbaasd hoe je met zo weinig ingrediënten zoveel smaak kunt creëren, heerlijk!
Met bouillon en kookroom maak ik een simpele maar oh zo lekkere saus voor bij de gnocchi met chorizo. Uiteraard voeg ik ook lekker veel kaas aan deze romige saus toe, dat hoort wat mij betreft bij ultiem comfort food…. En hoe graag ik ook nog nageniet van de zomer, met dit soort recepten kan ik ook heel blij worden van de herfst!
Meer Italiaanse recepten:
Ook zo gek op de Italiaanse keuken? Dan zijn deze gnocchi met chorizo zeker voor jou! Maar er staan nog zoveel meer heerlijke Italiaanse recepten op de site, allemaal ultiem comfort food. Wil je meer proeven, ga dan eens aan de slag met:
- Lasagne Bolognese
- Pasta uit de oven met spinazie en gehakt
- Gnocchi ovenschotel met spinazie
- Tortellini ovenschotel met spinazie
- Kip Cacciatore met paprika en tomaat
- Italiaanse ovenschotel met krieltjes en worst
Ingrediënten
- 400 gram gnocchi (vers)
- 150 gram chorizo
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ rode peper
- 1 rode paprika
- 200 gram verse bladspinazie
- 4 zongedroogde tomaatjes
- 200 ml bouillon (groente of rund)
- 100 ml kookroom
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel bloem
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel tijm
- verse basilicum
- olie om in te bakken
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de de rode peper fijn. Snij de zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes. Snij de rode paprika in fijne blokjes.
- Snij de chorizo in plakjes van ½ cm en daarna elk plakje in kwarten.
- Verwarm de wokpan op het vuur en bak hier de chorizo en zongedroogde tomaatjes in aan.
- Wanneer de worst een beetje krokant is uitgebakken, voeg je de ui, rode peper en paprika toe. Pers de teen knoflook uit boven de pan. Bak zo'n 5 minuten tot de ui glazig ziet. Voeg dan een eetlepel bloem toe aan de pan.
- Schenk de bouillon en kookroom in de pan, ris de blaadjes tijm van het takje en voeg samen met de Parmezaanse kaas toe. Roer tot een gladde romige kaassaus.
- Schep de bladspinazie in de pan bij de roomsaus en laat slinken.
- Verwarm ondertussen de koekenpan op het vuur en voeg een flinke scheut olie toe. Doe nu de gnocchi in de pan en bak deze op middelhoog vuur in 5 minuten mooi bruin van buiten en gaar van binnen.
- Schep de gnocchi vlak voor het serveren door de romige saus en maak de gnocchi met chorizo verder af met verse basilicum en eventueel nog wat Parmezaanse kaas.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor gnocchi met chorizo en spinazie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.