Gevulde portobello met spinazie en ricotta, met dit recept zet je een waanzinnig vegetarisch voorgerecht op tafel. Grote champignons gevuld met verse spinazie, zongedroogde tomaten, krokante walnoten en maar liefst 3 soorten kaas, dat klinkt niet alleen goddelijk, dat is het ook! Door de portobello in de oven te bereiden worden de smaken nog intenser en krijgt de kaas een heerlijk goudbruin korstje. Dit gerecht is perfect voor een feestelijk etentje of een vegetarisch kerstmenu.
Een gevulde portobello is het ideale vegetarische voorgerecht. De combinatie van romige ricotta, zoute Parmezaanse kaas en smeltende mozzarella maakt dit gerecht onweerstaanbaar. De zongedroogde tomaten voegen een frisse, hartige smaak toe, terwijl de walnoten zorgen voor een heerlijke crunch. Dit portobello recept laat zien dat een vegetarisch gerecht allesbehalve saai is en perfect past bij een luxe diner. Serveer het als onderdeel van een vegetarisch kerstmenu en maak indruk op je gasten.
Gevulde portobello recept
Het fijne aan dit portobello recept is dat het ontzettend makkelijk te maken is. Je maakt de vulling in een handomdraai door spinazie te combineren met ricotta, zongedroogde tomaten, walnoten en Parmezaanse kaas. Vul de portobello’s, leg ze in een ovenschaal en garneer met mozzarella. Even de portobello in de oven en je hebt een prachtig voorgerecht dat je zonder stress kunt serveren. En omdat je alles van tevoren kunt voorbereiden, hoef je tijdens het diner alleen nog de oven in de gaten te houden.
Deze gevulde portobello met spinazie en ricotta is niet alleen geschikt als vegetarisch voorgerecht. Je kunt ze ook serveren als hoofdgerecht, bijvoorbeeld met een frisse salade of geroosterde groenten. Of maak ze als onderdeel van een buffet tijdens de feestdagen. De portobello is een veelzijdige basis die je naar smaak kunt aanpassen. Voeg bijvoorbeeld wat verse kruiden toe, zoals basilicum of tijm, om extra smaak aan het gerecht te geven.
Gevulde portobello met spinazie
Voor wie een vegetarisch voorgerecht voor Kerst zoekt, is dit recept een echte aanrader. Het gerecht is rijk van smaak, ziet er prachtig uit en is makkelijk te bereiden. Combineer deze portobello uit de oven met andere feestelijke gerechten om een compleet vegetarisch kerstmenu samen te stellen. Of je nu vegetarisch eet of gewoon iets bijzonders op tafel wilt zetten, deze gevulde portobello’s zijn een gegarandeerd succes.
Meer vegetarische voorgerechten:
Enthousiast geworden om meer vegetarische voorgerechten op tafel te zetten en nog op zoek naar inspiratie? Daar help ik je graag bij, ga bijvoorbeeld eens aan de slag met een van deze recepten:
- Paddenstoelen ragout met truffelolie
- Tartaar van rode biet met feta mousse
- Romige champignonsoep met kastanjechampignons
- Quiche met gekarameliseerde ui, mascarpone en kersen
- Truffel risotto met gemengde paddenstoelen
Nodig
Ingrediënten
- 4 portobello's
- 2 uien (klein)
- 4 teentjes knoflook
- 200 gram verse bladspinazie
- 4 el zongedroogde tomaat
- 4 el walnoten
- 150 gram ricotta
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 50 gram mozzarella
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de zongedroogde tomaatjes heel fijn. Hak de walnoten fijn.
- Snij de verse bladspinazie fijn.
- Verwarm een pan op het vuur en voeg hier de zongedroogde tomaatjes aan toe. Fruit de ui aan in de olie van de tomaatjes en pers de knoflook uit boven de pan.
- Voeg dan de walnoten en spinazie toe en bak mee tot de spinazie is geslonken.
- Roer dan de ricotta en Parmezaanse kaas door het spinazie-mengsel en zet het vuur uit.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Schep de portobello uit (bewaar het vruchtvlees bijvoorbeeld voor een pasta maaltijd) en schep dan wat van de vulling in de portobello. Druk een beetje aan.
- Vet een ovenschaal in en zet hier de gevulde portobello's met spinazie en ricotta in. Bestrooi met mozzarella.
- Schuif de gevulde portobello's zo'n 20 - 25 minuten de oven in. Serveer direct!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa jij aan de slag met dit recept voor gevulde portobello met spinazie en ricotta? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.