Hmmm, dit zijn een beetje rare dagen. Aan de ene kant is het nieuwe jaar wel echt begonnen. Maar aan de andere kant hebben de meiden nog vakantie en rommelen we echt maar wat aan. Ik probeer wat dingen op te ruimen, langzaam aan verhuisdozen in te pakken en natuurlijk leuke dingen te doen met de dames. Waar ik wel echt weer behoefte aan heb na al dat feestgeweld van de afgelopen weken, is weer een beetje normaal doen qua eten. Daarom schoof ik deze gevulde paprika met Mexicaans gehakt de oven in. Even geen borrelhapjes als avondeten maar weer een keer wat vitamientjes in the pocket…
Natuurlijk had ik ook het voornemen om het allemaal niet té gek te maken met de kerstdagen en het eindejaarsfeestje. En dat is ook alleszins meegevallen. Maar waar ik niet goed in ben geweest, is om te zorgen dat er genoeg groenten op mijn menu stonden.
Althans, heel veel dagen niet…. Makkelijke borrelmaaltijden, een pizzaatje bij de Italiaan, uitgebreide kerstdiners met Koen de kalkoen… Heerlijk allemaal, maar nu ben ik echt toe aan wat anders!
Gevulde paprika met gehakt
Daarom gaat bij mij in januari het roer ook weer om. Nog steeds ga je niets lezen over afvallen of een of ander dieet, want daar geloof ik nog steeds niet in. Wel in #backtonormal en weer een beetje gewoon doen.
Uiteindelijk weet ik echt wel van welke maaltijden ik écht blij word. En bij mij heeft dat meestal te maken met groen. Of rood in dit geval. Kijk deze gevulde paprika met Mexicaans gehakt eens?! Hier gaat de zon van schijnen toch!
Ingrediënten
- 2 rode puntpaprika's
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 courgette
- 1/2 rode peper
- 1 blikje tomatenpuree
- 150 gram gehakt
- 1 blikje kidneybonen
- 1 blikje mais
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel oregano
- peper
- zout
- 4 eetlepels oude kaas (geraspt)
- olie om in te bakken
Bereiden
- Snij de punt paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes.
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Was de courgette en snij heel fijn.
- Verwarm een beetje olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en bak kort mee. Voeg dan het gehakt toe en bak dit gaar.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met een klein beetje olijfolie.
- Laat de kidneybonen en de mais uitlekken boven een vergiet. Voeg samen met de courgette toe aan de hapjespan en bak nog even kort mee.
- Schep de tomatenpuree bij het gehakt en voeg de chilipoeder, paprikapoeder, oregano, peper en zout toe. Schep alle ingrediënten nog even goed om. Zet dan het vuur uit.
- Leg de gehalveerde punt paprika’s in de ovenschaal. Schep het gehaktmengsel in de paprika’s en strooi hier ruim de oude kaas over heen. Schuif de gevulde paprika met Mexicaans gehakt voor 15 – 20 minuten in de warme oven.
- Serveer nog een salade erbij en je hebt een heerlijke groente maaltijd voor begin januari!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor gevulde paprika met Mexicaans gehakt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
4 reacties
erg lekker!
Super om dat te horen!
In 1 woord HEERLIJK!!! Wij eten het met witte rijst 🙂
Wat TOP dat je er zo van geniet! Heerlijk zo met rijst erbij!