Papegaaitje leef je nog? I-ja-de-jaa. Ja, lieve Mind Your Foodies, ik ben er nog hoor. Maar oh, wat een gekkenhuis…. En ja, ik heb het eten opgegeten en het drinken opgedronken. En ik geniet ook vooral even van het rustige tempo dat hier vakantie heet. Tussen de tijd die ik met de meiden door breng, ben ik vrij druk aan het werk. En niet alleen met MYF maar ook met mijn nieuwe bedrijf. Ik heb inmiddels met 3 supertoffe ondernemers mogen samenwerken en zie dat zij ook echt vorderingen maken in hun online zichtbaarheid. Echt, dat maakt me zo super trots. Trots als een pauw zelfs. En dat is ook precies hoe mijn nieuwe bedrijf gaat heten. Volg PauwLAB vooral op Instagram om binnenkort alle verhalen te horen. Wat ik wel nog steeds heel belangrijk vind, is om mezelf van een goede maaltijd te voorzien. Daarom schoof ik afgelopen week deze gevulde paprika met kip en champignons de oven in. Moeilijk is het niet, lekker uiteraard wel!
Na al het Paasgeweld – en ja ook met de zomer in aantocht – vond ik het wel weer even tijd voor een kleine pas op de plaats. Ik heb op MYF nog nooit over bikini-bodies, afvallen of diëten geschreven en dat was ik ook absoluut niet van plan! Maar net zo goed voor mij geldt dat ik ook niet onbeperkt kan blijven eten. Die paasstolletjes waren heerlijk, maar ik mis dan echt op een bepaald moment – NU! – de groenten en de wat lichtere gerechten. Deze gevulde paprika met kip en champignons zijn dan een heerlijk en welkom gerecht als het allemaal weer iets meer in balans mag zijn. De komende week vier ik nog weer even wat vakantie mee met de dames. Daarna ga ik je weer helemaal updaten en voorzien van lekkere recepten! Stay tuned. En ik vind het vooral heel tof dat jullie dat ook echt doen, ook als het een tijdje iets rustiger is…
Gevulde paprika met kip en champignons
Voor 2 personen:
- 3 paprika’s
- 2 kleine uien
- 150 gr kastanjechampignons
- 1/2 rode peper
- 150 gr kipfilet
- 2 handjes verse spinazie
- 1 teentje knoflook
- 10 kleine smaaktomaatjes
- 5 kleine bolletjes mozzarella
- 50 gr geraspte oude kaas
- 1 tl oregano
- peper
- zout
- olie om in te bakken
Nodig;
wokpan, braadslee
Bereiden:
Snij de paprika’s doormidden. Verwijder de steel (ik liet ze zitten voor de foto) en de zaadlijsten. Leg de halve paprika’s in een braadslee of ovenschaal.
Zet de wokpan op het vuur en verwarm hier wat olie in.
Schil en snipper de ui. Borstel de kastanjechampignons en snij in hele fijne blokjes. Maak de knoflook schoon. Snij de peper in fijne stukjes.
Snij de smaaktomaatjes in kwarten. Halveer de bolletjes mozzarella.
Snij de kipfilet in hele kleine blokjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm wat olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Voeg dan de rode peper toe en pers de knoflook uit boven de pan. Bak even kort mee en voeg dan de kipfilet toe. Bak rondom bruin.
Doe de champignons in de pan en laat deze zachtjes garen. Voeg dan de spinazie toe en laat even slinken. Draai het vuur nu uit. Voeg dan de smaaktomaatjes en mozzarella toe.
Verdeel de vulling over de paprika’s. Strooi nog wat oude geraspte kaas over de gevulde paprika met kip en champignons en schuif deze voor 15-20 minuten de warme oven in. Serveer eventueel nog met een frisse salade!
Ga jij aan de slag met dit recept voor gevulde paprika met kip en champignons? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube