In de categorie snel op tafel heb ik weer een fijn recept! Doordeweeks heb ik heel vaak niet de tijd, en de zin, om uitgebreid te koken, en daarom moet het eten gewoon snel op tafel staan! Maar ik wil wel altijd een verse maaltijd, met het liefst veel groenten, en niet te moeilijk. Nou, daar voldoet deze gevulde courgette met tonijn helemaal aan, al mijn wensen worden hiermee vervuld. Oh, en mijn buikje ook, die raakt hier ook goed van gevuld, ha!
Bij elke maaltijd bedenk ik vooraf hoe ik éxtra groenten kan toevoegen. Meestal gaan de groenten door een gerecht heen, maar bij deze gevulde courgette ís de groente het hoofdonderdeel van het gerecht. Helemaal naar mijn zin! Ik ben dol op courgette, en moest laatst ook zo lachen toen iemand tegen mij zei dat in alle gezonde gerechten courgette verwerkt wordt. Tsja, eigenlijk is dat natuurlijk wel zo; de courgette is een hele makkelijke en veelzijdige groente, zonder hele uitgesproken smaak, en daarmee is het een echte makkelijke stop overal maar in groente. Ik maak me daar ook schuldig aan hoor, ik vind het maar wat makkelijk om met wat courgette extra groenten toe te voegen aan de maaltijd.
Gevulde courgette recept
Ik heb het de laatste tijd nogal druk, en ik vind het dan makkelijk om echte snelle maaltijden klaar te kunnen maken voor het avondeten. Deze gevulde courgette met tonijn staat binnen een half uur op tafel, en dat is dus precies binnen de tijd die ik heb – of mezelf gun -om ’s avonds het eten op tafel te zetten. Misschien merk jij het niet, maar mijn blog heeft onlangs vleugels gekregen…
Echt waar, in vliegende vaart groeit mijn blog, niet normaal! Ik ben nog dagelijks verbaasd over hoe snel dingen gaan, en vooral ook heel dankbaar voor alle mogelijkheden die ik krijg met Mind Your Feed. Volgende week bestaat mijn blog 2 jaar en ik ben druk bezig met de voorbereidingen voor een klein verjaardagsfeestje. En dan vertel ik je ook alles over die vliegende vaart!
Voor nu het recept van deze gevulde courgette met tonijn. Ik reken 1 courgette per persoon, maar het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe veel honger je hebt én aan hoe groot de courgette is! Maak je toch teveel klaar, bewaar dan het restje in de koelkast. De volgende dag is dit echt een perfecte lunch! Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de gevulde courgettes (of paprika’s!); gehakt, kip, zalm of vega, het lijkt mij allemaal erg lekker!
Nog een vraagje trouwens; veel van mijn recepten passen – grotendeels – binnen het Voedselzandloper dieet. Zouden jullie graag willen dat ik dit er in het vervolg bij ga zetten? Of hoe je een gerecht VZL-proof kunt maken? Dit recept is namelijk heel makkelijk VZL-proof te maken, vervang dan de Griekse yoghurt door plantaardige yoghurt. Laat je reactie hieronder achter, dan hou ik er rekening mee!

Nodig
Ingrediënten
- 1 courgette
- 2 rode uien (klein)
- 1 handje tuinerwten (diepvries)
- 4 snoeptomaatjes
- ½ blikje tonijn (op waterbasis)
- 1 ei
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- snuf peper
- snuf zout
- olijfolie
- 1 theelepel za'atar
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de courgette over de lengte doormidden. De steel laat ik er voor nu gewoon aanzitten, maar deze kun je ook wegsnijden. Gebruik een lepel om de courgette uit te hollen. Ik sneed eerst met een scherp mesje de courgette een beetje in. Het is de bedoeling dat je het zachte vruchtvlees, met de zaadjes, eruit haalt. Gooi dit niet weg, dit gaat straks door de vulling heen!
- Leg de courgettes in de ovenschaal en schuif deze alvast voor circa 10 minuten de oven in.
- Snij het vruchtvlees van de courgette in kleine stukjes. Snipper de ui en doe deze samen met de courgette in de schaal. Snij de tomaatjes in kleine stukjes.
- Laat de tonijn uitlekken en doe deze in de schaal. Gebruik een vork om de grotere stukken fijn te prakken. Voeg nu een handje tuinerwtjes toe en doe ook de tomaatjes erbij. Schenk hier een flinke scheut olijfolie overheen en bestrooi met zout en peper. Breek het ei boven de schaal en kluts dit samen met de yoghurt door het tonijnmengsel.
- Haal de courgettes uit de oven en vul ze met het tonijnmengsel. Schuif nu de courgettes weer terug in de oven en laat ze nog 15 minuten in de warme oven staan. Strooi als laatste wat za’atar (of jouw favoriete kruiden) erover heen en smullen maar!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor gevulde courgette met tonijn? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
10 reacties
Lekker! Dit maak ik ook vaak als ik weinig tijd heb!
Ik zou de voedselzandloper informatie erg op prijs stellen.
Met vriendelijke groet, Bianca Jansen
Graag zou ik ook meer recepten willen rond voedselzandloperdieet.
Je hebt een erg fijne website, met leuke recepten en informatie. Met vriendelijke groeten, Saskia
Heerlijk recept weer! Ik heb nog een courgette over maar nu weet ik ook wat ik ga maken!
Ik zou t fijn vinden als die informatie er extra bij staat.
Heerlijk recept weer! maar wat is za’atar? 🙂
Vandaag gemaakt, was heerlijk!!
Lijkt mij een heerlijk gerecht. Ik probeer vaak vzl recepten, dus als jij het erbij wilt vermelden, graag. Super!
Lijkt me echt lekker.
Ik vind zo lastig om voor mij alleen te koken.
Het was heerlijk! Ik heb de yoghurt en het ei vervangen door huttenkase, want dat had ik 🙂 Voor herhaling vatbaar!
Leuk idee! Dit maak ik zeker eens klaar! Dankjewel