Natuurlijk wil ik je niet jaloers maken… maar ik doe het toch een beetje! Ik zit deze week namelijk heerlijk in de Oostenrijkse sneeuw! Daar had ik ook weer zo naar uitgekeken! Ik vind het een heerlijke vakantie namelijk. Lekker veel buiten zijn, het liefst in de zon natuurlijk. De frisse berglucht die me altijd direct doet ontspannen. Zo fijn! Natuurlijk heb ik gezorgd dat er de komende week ook weer nieuwe recepten op de blog verschijnen. Zo hoef je me niet al te veel te missen… Wat dacht je van deze gevulde courgette met kipgehakt, mais en zwarte bonen. Een lekkere lichte doordeweekse maaltijd!
Ik dacht, laten we er nog maar weer eentje doen in de categorie makkelijke maaltijden. Want die hadden we nog niet genoeg natuurlijk… Nee, grapje, gelukkig staat mijn blog er vol mee. Ik hou namelijk niet van ingewikkeld gedoe. En al helemaal niet doordeweeks… dan mag het eten gewoon snel op tafel staan! Omdat het recept voor mijn gevulde courgette met gehakt, paprika en mozzarella zo’n ontzettende topper blijft, besloot ik er weer eens een draai aan te geven. Deze keer een beetje meer Mexicaanse versie met kipgehakt, mais en zwarte bonen.
Nu de dagen weer langer worden en het weer gelukkig wat beter, heb ik zin in lichtere gerechten. Geen zware winterkost meer. Al zal ik daar de komende dagen in de Oostenrijkse bergen nog wel enorm van gaan genieten. Goulashsoep, Tiroster gröstl, kaiserschmarrn…. Maar dan bij thuiskomst mag het van mij klaar zijn met de winter. Geen sneeuw meer, maar gewoon het voorjaar in. En daar past dit recept voor gevulde courgette met kipgehakt, mais en zwarte bonen perfect bij!
Gevulde courgette met kipgehakt, mais en zwarte bonen
Voor 2 personen:
- 2 courgettes
- 150 gr kipgehakt
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 125 gr mais (klein potje)
- 125 gr zwarte bonen (klein potje)
- 1,5 tl komijn
- peper
- zout
- chilivlokken
- 10 bolletjes mini mozzarella
- 50 gr oude kaas, geraspt
- olie om te bakken
Nodig; ovenschaal, koekenpan, vergiet.
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de courgettes in de lengte doormidden en snij met een scherp mes het vruchtvlees eruit. Hou dit even apart. Besprenkel de courgettes met een druppel olijfolie en wat peper en zout en schuif voor 15 minuten de oven in.
Schil en snipper de ui. Snij ook het vruchtvlees van de courgette fijn. Plet de knoflook en verwijder de schil.
Verwarm een druppel olie in de koekenpan. Fruit hier de ui in aan en pers de knoflook erbij uit. Voeg het kipgehakt toe en bak dit bruin. Doe dan ook het vruchtvlees van de courgettes in de pan. Bak even mee.
Laat de mais en zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel even af met water. Voeg toe aan de pan met kipgehakt. Breng het gehakt mengsel op smaak met komijn, peper, zout en chilivlokken.
Halveer de bolletjes mozzarella.
Haal de courgettes uit de oven en verdeel het mengsel van kipgehakt en groente, mais en bonen over de courgettes. Leg de bolletjes mozzarella verspreid over het gehakt en bestrooi de gevulde courgettes met kipgehakt met de oude kaas.
Schuif nu nog voor 10 minuten de oven in zodat de kaas goed kan smelten. Serveer de gevulde courgette met kipgehakt met een frisse salade. Of eet er nog een kommetje preisoep bij!
Ga jij aan de slag met dit recept voor gevulde courgette met kipgehakt, mais en bonen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube