De herfst is losgebarsten volgens mij…. Ik woon aan de kust en de afgelopen dagen ging het flink te keer. Storm, regen, de blaadjes vallen al van de bomen. Ok. Ok. Geen probleem, ik moet alleen even schakelen… Ik had namelijk wel gehoopt dat er nog een paar mooie nazomerdagen aan zouden komen. Maar goed, herfst dus. Dan gaan we over op verwarmende gerechten. Met recepten voor heerlijk comfort food. Zoals deze geroosterde paprika tomatensoep. Want soep is altijd goed!
Soep is mijn favoriete gerecht als het gaat om het wegwerken van restjes groenten. Ik heb namelijk altijd zoveel groenten in huis, en dan ineens kan het hard gaan. Liggen de tomaten toch een beetje zacht te worden. Of krijgt de paprika een rimpeltje. Dan is het antwoord altijd soep! Er staan al zoveel soep recepten op de blog, maar deze geroosterde paprika tomatensoep kan er zeker nog wel bij!
Ik maakte deze soep vorige week al klaar. Toen het eigenlijk veel te druk was om de keuken in te duiken. De meiden waren 2 dagen vrij van school, ik moest het huis opruimen en soppen voor de verkoopfoto’s en we hadden een crematie. Te veel voor die paar dagen waarin dit allemaal plaats vond. Ik was dan ook aan het begin van de week ziek… energie was op. Gelukkig bracht deze geroosterde paprika tomatensoep toen al wat troost en comfort, en nu heb ik eindelijk even de tijd gevonden om het recept uit te tikken. Zoals zo vaak voor soep geldt, het is niet lastig en oh zo lekker om zelf te maken!
Geroosterde paprika tomatensoep
Voor 1 flinke pan soep
- 2 rode puntpaprika’s
- 5 stevige tomaten
- 1 ui
- 1/2 rode peper
- 4 teentjes knoflook
- 1 kleine aardappel
- 1 lt water
- 1/2 bouillonblokje
- 2 takjes rozemarijn
- 1 tl chilipoeder
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl nootmuskaat
- peper
- zout
- olijfolie
- 100 ml plantaardige room
- paar blaadjes verse basilicum
Nodig;
bakplaat, bakpapier, grote soeppan, staafmixer
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Snij de puntpaprika’s doormidden en daarna in kwarten. Leg ze met de schil boven op de bakplaat. Plet 2 teentjes knoflook en leg deze tussen de paprika. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Leg de takjes rozemarijn ook tussen de paprika en schuif de bakplaat voor ongeveer 20 minuten de oven in.
Schil en snipper de ui. Snij de rode peper fijn. Maak de knoflook schoon. Snij de tomaten in kwarten en verwijder eventueel de harde kernen. Schil de aardappel en snij in blokjes.
Haal de bakplaat met paprika’s uit de oven. Verwijder de zwartgeblakerde stukjes schil.
Zet een grote soeppan op het vuur en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en schep even om. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg dan de tomaten partjes en de geroosterde paprika toe. Doe ook de stukjes aardappel erbij en bak even kort aan.
Strooi nu de chilipoeder, komijn en nootmuskaat over de groenten. Schep alle ingrediënten voor de geroosterde paprikasoep om en schenk dan 1 lt water in de pan. Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
Prik even in de aardappel om te controleren of deze gaar is. Pureer de ingrediënten daarna tot een gladde soep. Schenk de plantaardige room bij de geroosterde paprika tomatensoep en breng verder op smaak met peper en zout. Scheur nog wat blaadjes verse basilicum over de soep en serveer met een breekbrood.
Ga jij aan de slag met dit recept voor gegrilde paprika tomatensoep? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
4 reacties
Laat u de takjes rozemarijn en de knoflook bij de geroosterde paprika of vist u deze eruit voordat u de soep pureerd?
Die gaan niet mee in de soep, alleen de paprika’s haal ik van de bakplaat.
Wat kan een vervanger zijn voor de aardappel ik doe namelijk koolhydraatarm de rest mag wel.
Ik zou zoete aardappel gebruiken, lijkt me ook lekker!