Een feestelijk geitenkaas hapje met pistache en cranberry! Oh, dit is echt net een hartige bonbon, wat een heerlijk amuse hapje met geitenkaas, zachte roomkaas, een vleugje honing en kaneel. En een korstje van knapperige pistachenootjes en zoete cranberry’s. Dit aperitief hapje zet je als klein voorgerechtje op tafel met de feestdagen en daar krijg je gegarandeerd blije gezichten van!
Een hartig hapje met geitenkaas doet het altijd goed, zeker bij een feestelijke borrel of een gezellig etentje met lieve mensen om je heen. Deze geitenkaas hapjes zijn een kleine traktatie vooraf, om zo de smaakpapillen alvast een beetje te verwennen. Deze hapjes mogen dan ook zeker met Kerst op tafel komen!
Geitenkaas hapje met pistache en cranberry
De feestdagen staan voor de deur en ik kan niet wachten om de komende dagen nog heel veel lekkere recepten met je te delen. Vandaag deze geitenkaas hapjes met pistache en cranberry. Deze mini kaas balletjes zien er hartstikke gezellig uit en zet je op tafel als amuse hapje. Het kost echt slechts 15 minuten om ze klaar te maken en dat kun je al helemaal van tevoren doen.
Zachte geitenkaas gemengd met frisse roomkaas, een vleugje honing en kaneel erdoor en een korstje van verse bieslook, krokante pistachenootjes en zoete gedroogde cranberry. Een kleine smaakexplosie in je mond dus! Dit recept voor deze geitenkaas hapjes is super simpel en ook erg leuk om samen met de kinderen klaar te maken.
Geitenkaas bonbon
Voor deze geitenkaas hapjes gebruik je zachte geitenkaas zonder andere smaakjes, die voeg je namelijk zelf nog toe! Je gaat dus voor de naturel variant, waar je zelf nog de warme tonen van kaneel en honing aan toevoegt. De pistachenootjes en cranberry hak je fijn en de bieslook knip je in kleine stukjes.
Voor het maken van deze geitenkaas bonbons is het handig als de geitenkaas én de roomkaas goed koud zijn, dus net uit de koelkast. Wanneer je de geitenkaas met de roomkaas hebt opgeklopt, kun je dit mengsel ook het best in de koelkast bewaren voordat je er met je handen balletjes van gaat rollen. Zo gaat het rollen het makkelijkst en worden je handen ook niet zo vies…
Meer feestelijke amuse hapjes:
Ben je in de voorbereiding voor de feestdagen of aan het plannen voor een gezellig etentje en nog op zoek naar meer inspiratie voor feestelijke amuse hapjes? Dan zou je naast deze geitenkaas hapjes ook de volgende gerechtjes eens kunnen proberen:
- Hapje op een lepel met garnalen en avocado
- Bruschetta hapje met gravad lax
- Crostini met geitenkaas en Serrano ham
- Camembert uit de oven met cranberry
Ingrediënten
- 200 gram geitenkaas (zacht)
- 100 gram roomkaas (naturel)
- 50 gram pistachenootjes
- 50 gram gedroogde cranberries
- 12 takjes bieslook (vers)
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel kaneel
- 12 pretzel sticks
Bereiden
- Doe de geitenkaas samen met de roomkaas, kaneel en een drup honing in een schaal en gebruik de staafmixer om tot een luchtige mousse te kloppen.
- Zet de schaal in de koelkast terwijl je ondertussen de pistachenootjes fijn hakt. Doe de nootjes in een schaaltje.
- Snij de cranberries in fijne stukjes en knip de bieslook in stukjes van ½ cm. Voeg toe aan het schaaltje met de nootjes en meng goed door.
- Haal de schaal met de geitenkaas uit de koelkast en rol met je handen 12 balletjes ter grootte van een walnoot. Leg ze op een bord of een schone snijplank.
- Zet de balletjes nog weer even terug in de koelkast, door de warmte van je handen kunnen ze wat zacht zijn geworden. Een minuut of 5 zou genoeg moeten zijn.
- Rol daarna de geitenkaas hapjes door het mengsel met de pistachenootjes, cranberry en bieslook en zorg dat ze rondom bedekt zijn.
- Steek in elk geitenkaas hapje een zoute pretzel stengel en serveer direct.
- Je kunt deze hapjes al op voorhand maken. Afgedekt zijn ze in de koelkast een dag of 2 houdbaar.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor geitenkaas hapje met pistache en cranberry? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.